Reklama

Reklama

Šmoulokoleda

  • Česko Šmoulí Vánoce (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
USA, 2011, 22 min

Šmoulové vám nesou koledu! Ve šmoulí vesničce nastal čas Vánoc! A to je období, které všichni šmoulové nadevše milují. Všichni až na Mrzouta, který před duchem Vánoc prohlásí, že je to všechno podvod. Na pomoc musí přijít zázračný lektvar taťky Šmouly a trojice začarovaných šmoulů, která se pokusí dát věci do pořádku. Podaří se jim společně přesvědčit Mrzouta o skutečném významu Vánoc dřív, než šmoulí vesnička padne do rukou zlého Gargamela? Nechte se okouzlit zbrusu novou zábavnou a dojemnou “Šmoulokoledou”, jakou jste ještě neviděli! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Dnes je opravdu už pravidlem, že každý úspěšnější animák je doplněn o nějaké ty kratší příběhy a ten vánoční je asi nejčastější. No a Šmoulové nejsou vyjímkou. Nenásilná a pohodová dvacetiminutovka zaměřená na Mrzouta a jeho hejt k Vánocům. Jako pozitivum beru kombinaci moderního 3D kabátu s tím klasickým plošným. Jinak osobně se mi moderní zpracování a vyzuální stránka šmoulů dosti zamlouvá. Jen škoda, že celovečerní filmy nezůstaly v animované rovině a mixují to s reálným světem. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem ,, Ducha Vánoc´´ v mnoha podobách, ale tahle patřila jednoznačně k těm nejslabším. Nemělo to šmrnc ani tu hloubku myšlenky, která by k tomu jednoznačně měla patřit a líbit se to bude snad jen dětem, které si na Šmouly potrpí, pro mě tak trochu kýč :/ Viděno v rámci Season Challenge Tour 2015 ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

AHOLD - Albert, se rozhodl totálně zrecyklovat 30 let staré Šmouly. Po opětovné Šmoulo mánii (jednu jsem zažil i já), kdy dítka zase sbírala plastové figurky s ftaláty i bez, plyšáky, magnetky i samolepky a řetězci cinkaly zlaťáky - tento ,,modrý'' gejzír pomalu vysychá. Nechci bejt Mrzout a rozhodně netvrdím: Nemám rád Šmouly! Ale už toho bylo moc. Dnes se nám s nákupem dostalo do ruky vánoční dvd :-) Šmoulokoleda. Kreslené trpajzlíky vystřídali animovaní, kde na rozdíl i od ,,nového filmu'' je animované i celé okolí. Zápletka je vánoční a dětská a mně to celé nějak už nebavilo. A měl jsem dojem, že ani děti. Co bude příše oprášeno? Pif? Rahan? Soptík? Necháme se překvapit... Dávám dvě čepice. * * ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Komerce, komerce k nám přichází, zpívejme přátelé... Je to skoro stejná sračka jako Shrekoleda. Příběh o ničem a pořád o tom samém. Prostě vánoční nalejvárna, která jednou za rok v nějaký podobě nesmí chybět. Pár scén se ale dalo přežít a hlavně nebyla větší část příběhu renderovaná ve 3D na počítači. Kresba byla podobná té ze seriálu, za což patří tvůrcům dík. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Klasický krátkometrážny vianočný príspevok k novodobému snímku o šmolkoch. Je to síce milé a poučné, ale v zásade sa to nijako nelíši od ostatných animákov typu Shrek, Madagascar a pod. Každopádne ale prelínanie 3D a 2D animácie potešilo a časy dávno minulé s dávnejšími animáciami dodali trošku nostalgie. 55 % ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Gargamel má místo klasických pěti prstů pouze čtyři prsty na rukách. (griph)
  • Někteří herci, kteří propůjčili svůj hlas Šmoulům v předchozích projektech, byli vyměněni v tomto kraťasu. (griph)
  • Film byl vydán jako bonus na DVD k filmu Šmoulové (2011). (slatkac)

Reklama

Reklama