Reklama

Reklama

Upíři, vlkodlaci a čarodějnice

  • USA Unexplained: Witches, Werewolves and Vampires, The

Obsahy(1)

Tento zvláštní a velmi úspěšný dokument NBC se zabývá legendami a lidovými tradicemi a odhaluje fakta obklopující mystické a strašidelné bytosti. Zahrnuje bizarní případy z historie, rozhovory se současnými upíry, vyšetřování praktik moderních čarodějnic a zkoumá psychické a fyzické poruchy způsobující domněnky, že se lidé stali vlkodlaky. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (21)

lamps 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, jenže po skončení dokumentu jsem nevěděl ani o zble více, než před zhlédnutím. Vlkodlačí téma bylo nakousnuto maximálně okrajově, ale dozvěděli jsme se jednu šokující informaci- koho pokouše vlkodlak, stane se také vlkodlakem- to jsem fakt čuměl. Čarodějnictví byla snůška nesmyslů a herecké kreace v ukázkách byly k smíchu. Až upírská část nebyla tak špatná, hodně odkazů na slavné horory potěšilo a u závěrečné ženy-upírky, která nemá ráda slunce a jezdí s pohřebním autem, jsem se alespoň zasmál. 35% ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Spracované tým najlacnejším spôsobom aký som kedy videl. Výťah známych faktov v minimalistickej podobe doplnený veľmi slabými, občas až trápnymi, hranými scénkami a výpoveďami pochybných vedcov. Miestami sa mihne záber z hororového filmu k danej téme a... to je všetko. Neverím, že mal tento "dokument" čo ponúknuť už v dobe svojho vzniku. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Část o pátrání po Drakulovi je trošku, ale opravdu jen maličko zajímavá. Jinak se v celém dokumentu dozvíme akorát to, že se stejně nic nedozvíme. A pak taky, že Transylvánie opravdu existuje! To by jeden neřekl, stejně jako, proč takovouhle totálně neatraktivní věc MIDO vůbec vydává. Byla snad licence zadarmo? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Upíri, vlkodlaci a čarodejnice" sú nadprirodzené fenomény, o ktoré už dlhodobo prejavujem záujem. Prostredníctvom horrorových filmov a kníh som sa s nimi už neraz stretol. Keď sa mi dostalo do rúk dvd so snímkom "The Unexplainted: Witches, Werewolves and Vampires" z produkcie americkej televíznej spoločnosti NBC, tak som si ho hneď pustil. Mal to byť unikátny dokumentárny film, ktorý mi mal ozrejmiť legendy, fakty a ľudové tradície týkajúce sa týchto bytostí. Bohužiaľ som sa však nedozvedel nič nové. Prišlo mi to hodne povrchné a naivné. Horrorovým gurmánom to nemá čo ponúknuť. * ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ale ne ona opravdu ta Transylvánie existuje a já myslel, že si jí Stoker vymyslel. A postava Drákuly, že je založená na skutečné historické postavě? Tak to mi opravdu rozum nebere, to přece nemůže být pravda ... No nevím, co bylo horší jestli naivita, se kterou jsou jednotlivá notoricky známá fakta prezentována jako nejnovější senzace nebo amatérsky natočená ilustrační videa nebo slizský obličej chlápka, co po skutečném Drákulovi pátral. Nicméně pro člověka, který má jenom sebevíc povrchní povědomí o dané problematice nemůže tento dokument znamenat žádný přínos. Já osobně jsem si odnesl jedinou zajímavost a tou je starořecká pověst vážící se ke slovu lykantropie. A co mě opravdu iritovalo byl ten namachrovanej moderátor, kterej tam mlel kraviny o tom, že ve filmech je vlkodlak jen herec s příšerným účesem a do toho běžely záběry z filmu Wolf Man s Lonem Chaneym. Takhle se navážet do klasiky. Fuj. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama