Reklama

Reklama

Upíři, vlkodlaci a čarodějnice

  • USA Unexplained: Witches, Werewolves and Vampires, The

Obsahy(1)

Tento zvláštní a velmi úspěšný dokument NBC se zabývá legendami a lidovými tradicemi a odhaluje fakta obklopující mystické a strašidelné bytosti. Zahrnuje bizarní případy z historie, rozhovory se současnými upíry, vyšetřování praktik moderních čarodějnic a zkoumá psychické a fyzické poruchy způsobující domněnky, že se lidé stali vlkodlaky. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (21)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ale ne ona opravdu ta Transylvánie existuje a já myslel, že si jí Stoker vymyslel. A postava Drákuly, že je založená na skutečné historické postavě? Tak to mi opravdu rozum nebere, to přece nemůže být pravda ... No nevím, co bylo horší jestli naivita, se kterou jsou jednotlivá notoricky známá fakta prezentována jako nejnovější senzace nebo amatérsky natočená ilustrační videa nebo slizský obličej chlápka, co po skutečném Drákulovi pátral. Nicméně pro člověka, který má jenom sebevíc povrchní povědomí o dané problematice nemůže tento dokument znamenat žádný přínos. Já osobně jsem si odnesl jedinou zajímavost a tou je starořecká pověst vážící se ke slovu lykantropie. A co mě opravdu iritovalo byl ten namachrovanej moderátor, kterej tam mlel kraviny o tom, že ve filmech je vlkodlak jen herec s příšerným účesem a do toho běžely záběry z filmu Wolf Man s Lonem Chaneym. Takhle se navážet do klasiky. Fuj. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dokument The Unexplained: Witches, Werewolves and Vampires je prezentován ve stylu Věřte Nevěřte i s jeho tajuplnou atmosférou snažící se v divákovi vyvolat pocit tajemna. Souhrn informací, které jsou všeobecně známé a jsou doplněny nudným komentářem vyprávěným stylem duchařských povídek a záběry ze starých filmů, které prezentovali dané téma, je pro mě trošku zklamáním. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Upíri, vlkodlaci a čarodejnice" sú nadprirodzené fenomény, o ktoré už dlhodobo prejavujem záujem. Prostredníctvom horrorových filmov a kníh som sa s nimi už neraz stretol. Keď sa mi dostalo do rúk dvd so snímkom "The Unexplainted: Witches, Werewolves and Vampires" z produkcie americkej televíznej spoločnosti NBC, tak som si ho hneď pustil. Mal to byť unikátny dokumentárny film, ktorý mi mal ozrejmiť legendy, fakty a ľudové tradície týkajúce sa týchto bytostí. Bohužiaľ som sa však nedozvedel nič nové. Prišlo mi to hodne povrchné a naivné. Horrorovým gurmánom to nemá čo ponúknuť. * ()

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

Uzgvééhurgva, bhuáááá... Já čuchal, že to bude bídné a odporné, ale do prdele, že až takhle?! Na tahle titulní témata se dá najít tolik kvalitních zdrojů, spoléhajících na fakta (vědecké studie, záznamy dobových kronik, lékařské zprávy..) a ne na pokus o véélké mistérium. Jenže ne, to by autoři nesměli být banda senzacechtivých diletantských kreténů, kteří řeknou jen absolutní minimum relevantních a zajímavých informací, hlavně že jsou přítomni krávy spící v rakvi a pseudoprofesoři, tvrdící, jak je hrozně těžké zjistit, že Drakula má reálný předobraz... Doprdele, víc reálných informací jsem věděl, když mi bylo deset! ODPAD, ODPAD ODPAD!!! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, jenže po skončení dokumentu jsem nevěděl ani o zble více, než před zhlédnutím. Vlkodlačí téma bylo nakousnuto maximálně okrajově, ale dozvěděli jsme se jednu šokující informaci- koho pokouše vlkodlak, stane se také vlkodlakem- to jsem fakt čuměl. Čarodějnictví byla snůška nesmyslů a herecké kreace v ukázkách byly k smíchu. Až upírská část nebyla tak špatná, hodně odkazů na slavné horory potěšilo a u závěrečné ženy-upírky, která nemá ráda slunce a jezdí s pohřebním autem, jsem se alespoň zasmál. 35% ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době jsem zabrousil do vydavatelské produkce firmy MIDO: Běda mi. Někdo prostě není nepoučitelný. Lákavě působilo že dokument vyrobila známá americké TV NBC. Bohužel tento paskvil nemá s dokumentem nic společného. Už jen to že na pokrití a vysvětlení hned tří fenoménů - vlkodlaků, čarodejnic a upírů měl stačit rozsah 50ti minut mě mělo varovat. V samotnem dokumentu se všechny témata nakousnou, ale velmi povrchně a navíc jen opakují a recyklují známé fámy a povídačky. Rozhodně je tu minimum přínosných informací. Uplnou katastrovou je honění se za senzací v podobě pátrání po skutečném upíru a čarodejnici současnosti. Neherci co je mají představovat v dramatických interview jsou extrémně toporní a směšní. Doporučuji se tomuto "dokumentu" páté cenové velkým obloukem vyhnout. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Televizní dokument pro hloupoučké Američany, který přežvýkává dávno známá fakta. Občas se vyskytnou záběry z filmů jako Upír Nosferatu, Wolf man nebo Werewolf. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Část o pátrání po Drakulovi je trošku, ale opravdu jen maličko zajímavá. Jinak se v celém dokumentu dozvíme akorát to, že se stejně nic nedozvíme. A pak taky, že Transylvánie opravdu existuje! To by jeden neřekl, stejně jako, proč takovouhle totálně neatraktivní věc MIDO vůbec vydává. Byla snad licence zadarmo? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný dokument, který nám moc nového neřekne, ale najde se zde i několik zajímavých informací z nejrůznějších koutů světa. Asi nejlepší jsou ukázky z několika známějších filmů. 50% ()

Diego odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutne nerekne nic zajimaveho, a jak by mohlo, kdyz na jedno tema, ke kteremu byly sepsany desetisice slov, ma 15min, ktera vam tam maximalne nabidnou uchylacku, ktera si nemysli, ze je upir, ale proste rada spi v rakvi. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Pre človeka aspoň trocha znalého preberanej problematike, tento dokument neprinesie absolútne nič nové. Pre úplného analfabeta zaujímavo spakované nutné minimum informácií pre všeobecný prehľad. 40 % ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Miluji legendy o upírech, vlkodlacích a čarodějnicích, podepřené a mystifikované nevyzrálostí doby, je to pro mne živná půda, vzrušující téma od útlého dětství, stejně jako dodnes. Stejně vzrušující jako knihy s dobovými rytinami na toto téma a jakékoli přeracionalistické racionalisty / rozumbrady / skeptiky, tak jako jakoukoli jejich snahu, uvést tyto legendy do absolutní utopie v rámci této přechytračelé, brouk Pytlíkovské doby, bych nejradši proklela :) ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Spracované tým najlacnejším spôsobom aký som kedy videl. Výťah známych faktov v minimalistickej podobe doplnený veľmi slabými, občas až trápnymi, hranými scénkami a výpoveďami pochybných vedcov. Miestami sa mihne záber z hororového filmu k danej téme a... to je všetko. Neverím, že mal tento "dokument" čo ponúknuť už v dobe svojho vzniku. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Visuálně má člověk dojem, že to ještě za socialismu vyrobila Česká televize - informačně, že to je úvod do problematiky pro první stupeň základních škol... ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Dosť odfláknutý dokument skladajúci sa len z vystrihnutých scén zo známich hororov a starých kresieb. Ilustračne zinscenované hrané scénky sú smiešne. Rozhovory alebo skôr monológy odborníkov a rôznych "freaks" sú však zaujímavé a navodzujú správnu atmosféru pri ktorej tá necelá hodinka uletí ako voda. ()

igris 

všechny recenze uživatele

Nesmierne "poučný" dokument. "Transylvánia existuje a nachádza sa v Rumunsku" - naozaj? no, to som teda vážne netušila! x) huraaa ()

Pochtli 

všechny recenze uživatele

Hezký obal a.... to je vlastně všechno. Vpodstatě žádný nový fakta, navíc jedna střelená ženská, co si hraje na upíra / myslí si, že je upír :o)) ()

Reklama

Reklama