Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (452)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

24.4.2010 ~ Na tenhle film se dost plive, ale zas až tak špatné mi to nepřišlo. ~ Tenhle film není nelogický, jen je to červená knihovna, zasazená do "současné" Ameriky, hodně přitažená za vlasy. Channing Tatum, vycházející hvězda vypracovaného těla a neobvyklého jména, tu upoutá pozornost jedné blondýnky heroickým skokem do klidných vod přístavního mola, kde se dlouze a hluboce potápí pro její smáčenou kabelku, aby ji mohl na dně uchopit a jak Perseus Medusinu hlavu třímat tento smáčený kousek látky vítězoslavně nad hlavou, zatímco jej bičuje klidná hladina (stopro mi tam někde chybí čárka). Slovo dá slovo a je z toho láska jako trám i když jen na dva týdny. Channing je příslušník speciálních jednotek US Army a je tu jen na dovolené, musí zpátky. A tak si oba slíbí věčnou lásku, ona jede zpět na školu (taky má jen prázdniny), on zpátky do služby, ale stále si píší. ~ Channingovi se blíží konec služby a všechno by bylo slaďácky zakončeno, kdyby si to v tu dobu nerozmyslelo napálit do dvou mrakodrapů několik vypatlanců z liščí nory a Channing tak nemusel (vážně musel?) službu prodlužovat. Na jedné z návštěv to ona nenese zrovna s nadšením (no bodejť) a po návratu zpět na bojiště netrvá dlouho a Channing dostává košem, přičemž ona si bere někoho jiného. Do toho umírá Channingův otec, částečný autista, pomalu umírá i její nový manžel, Channing se zachová jako pravý americký hrdina a nezištně pomáhá, načež uběhne nějaká doba a jejich pohledy se znovu střetnou. Takový happy-end nehappy-end, domýšlet si musí divák sám. ~ Ono to není úplně špatné, ale sráží to ta, až přespříliš do očí bijící potřeba být filmem dojemným, až z morku kosti dloubajícím jakékoliv city. Tolik prvoplánově dojemných zvratů a záběrů a dialogů se vidí málokde. Nelehký úděl amerického vojáka, nelehký úděl osamělé americké ženy, oba za pomoci vnitřní síly překonávajíc nástrahy podlého osudu, oba po americku odměněni za výdrž a píli. Prostě taková moderní červená knihovna. Ne úplně pitomá, ale také ne úplně nezapomenutelná. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nepovažujem sa za milovníčku filmov pre ,,násťročných", no celkový pozitívny dojem z tejto romanťárny mi prekazilo akurát typicky debilné správanie hlavnej hrdinky v závere, ktorá jednala úplne irelevantne, sentimentálne a nezmyselne k predchádzajúcemu deju, no to v takýchto ždímačoch asi patrí k tomu. Dala som až 4*, takže aby som len nekritizovala, v podstate ide o krásnu čistokrvnú romantiku, na ktorej si najviac cením to, že sa nesnaží byť ničím viac než je - ako o dve triedy slabší film podobného kalibru, "Nezapomeň na mně", ktorý chce toho riešiť akosi príliš veľa a pôsobí roztrieštene a neucelene. Dear John je obyčajným, známym príbehom lásky dvoch ľudí, ktorý všetci poznáme, no pri ktorom sa dá pri šálke teplej čokolády dokonale rozventilovať myseľ a ponoriť sa do príjemnej dramaticko-romantickej atmosféry. Zatiaľ čo v "Nezapomeň na mne" mi ústredná dvojka vadila, medzi Channing Tatum a Amandou to chemicky nádherne iskrí a dokázali ma vtiahnuť do deja. Takže, hoci vás v tomto filme nič neprekvapí, na moju náladu to padlo vhod a je určite omnoho úprimnejším dielkom než ten vyššie spomínaný. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dear John je snesitelná romantika. A není vůbec tak hloupá, jak jsem čekal. Jistě, mohl bych tomuto filmu vyčítat spoustu věcí (téměř nic vás zde nepřekvapí, některé scény na vás působí, že jste je viděli už milionkrát) nicméně tohle stojí především na hercích a skvělé hudbě, ne na scénáři. Jak jsem si kdysi o Tatumovi myslel, že neumí hrát, tak musím připustit, že není zas takové dřevo… O Amandě už vím, že umí hrát, takže o ni jsem strach neměl. A příjemná hudba jen podtrhovala atmosféru. Dokonce jsem místy uvažoval i o čtyřech hvězdách, jenže tenhle film ve mně nic nezanechal. Opravdu, pět minut po jeho skončení a nemám pocit typu "to bylo fakt dobrý" nebo "to si musím pustit znovu!" A proto tomu musím dát "jen" tři hvězdy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström se tu teda pořádně vyřádil, sice se to tváří jako obyčejný romantický drama, ale Hallström z toho teda udělal fakt výživnou záležitost a strká divákovi stále víc stupidnější a vykonstruovanější zvraty nebo jestli chcete, zvratky, až ho totálně znechutí. Nemůžu sice říct, že by to bylo horší než německý doktorský lahůdky z hor, ale Hallström by se s tim radši chlubit neměl ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi, že tenhle film snad točili dva různí lidi, protože tak propastný rozdíl mezi první a druhou půlkou jsem už dlouho neviděl. Ta první se mi moc líbila. Po dlouhé době konečně opravdu pěkná romantika, která se obešla bez zbytečných komediálních prvků. Channing Tatum i Amanda Seyfried se k sobě výborně hodí, vztah mezi nima vypadá uvěřitelně a oba dva zkrátka ukazují, že hrát umí. Je to celé takové krásně idylické a příjemné, zkrátka takový balzám na duši. A i když se pak jejich cesty rozejdou, tak ve filmu zůstává ten moc příjemný romantický náboj. Hrozně se mi taky líbila hudba a písničky, které to moc hezky dotvářely. Po hodně dlouhé době jsem koukal na romantický film, který nepůsobil trapně, lacině ani hloupě, ale opravdu příjemně a uvěřitelně. Během té první hodinky filmu jsem byl tak někde mezi 4mi a 5ti hvězdičkami. Ale všechno pěkné jednou končí, a tak to bylo i u Milého Johna. Po výborné první hodince jde kvalita a celkový dojem z filmu rapidně dolů. Přichází spousta neskutečně blbě působících zvratů, veškeré kouzlo filmu jde do kytek. Chápu že je to asi problém knižní předlohy, ale i tak by za to scénárista zasloužil facku. Takhle důkladně zničit celý film, to jsem už dlouho neviděl. A co hůř, začalo mě to i nudit. Čas jsem kontroloval snad každých pět minut a ve skrytu duše doufal, že to konec zachrání. A bohužel se tak nestalo. Na závěr sice přijde ono "znovu spolu", ale ta scéna trvá asi dvacet vteřin a nedokáže smýt hořkou pachuť z 40ti minut scénáristického hnoje. Po všem tom, co se v druhé půlce stalo už jejich vztah prostě nepůsobí uvěřitelně. Nezbývá než si smutně povzdechnout nad dalším zmařeným potenciálem. /viděno na PC (BRrip 720p): 55% a 3*/ ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Postava Alana (R. Braeden Reed) je inšpirovaná synom autora predlohy Nicholasa Sparksa, ktorý trpí Aspergerovým syndrómom, formou autizmu. (Arsenal83)
  • Keď John (Channing Tatum) pozve Savannah (Amanda Seyfried), aby sa stretla s jeho otcom, dá si na ľavú ruku rukavicu, aby si prezrela mince. V ďalšom zábere (keď sa pár rozpráva) má Savannah rukavicu na pravej ruke. (Arsenal83)
  • Počas otváracieho víkendu v Spojených štátoch sa film dostal na prvé miesto a stal sa filmom, ktorý definitívne ukončil vládu filmu Avatar (2009) Jamesa Camerona, ktorý bol na vrchole pokladníc sedem týždňov po sebe. (Arsenal83)

Reklama

Reklama