Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlínsky producent elektronickej hudby Martin, známy ako DJ Ickarus cestuje po kluboch po celom svete so svojou manažérkou a priateľkou Mathilde a chystá sa vydať svoj najväčší album. Všetky jeho plány však stroskotajú po tom, čo ho hospitalizujú na psychiatrickej liečebni kvôli nadmernému požitiu drog po jeho vystúpení. Berlin Calling je tragikomédia, poukazujúca na problémy a život v dnešnom Berlíne. (sonickaaaa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po dlouhém odkládání sem se nakonec odhodlal a na Berlin Calling se podíval a moje konečné dojmy jsou trošku rozporuplné.Začátek vynikající,Kalkbrenner ač neherec přesný,soundtrack naprosto famózní,ovšem přesto všechno je Berlin Calling od půlky poměrně průhledným a již několikrát viděným příběhem o zlých drogách a následném vystřízlivění,kterému jako by něco chybělo.Budˇ jak budˇ podobných filmů z prostředí EDM moc není a pro její fanoušky zůstane shlédnutí BC povinností...80% ()

biskin 

všechny recenze uživatele

Sledování jsem dlouho odkládal, protože ve filmech nějak nevyznávám jiný jazyky než angličtinu. Je to sice omezeneckej pohled, ale v případě Berlin Calling bych toho asi litoval. Pro vyznavače elektronický hudby je to povinnost, stejně jako It's all gone Pete Tong. Filmový zpracování a spojení s geniální minimalovou hudbou je podle mě výborný. Samotnýmu filmu bych dal ****, ovšem za hudbu se to prostě musí dorovnat na pět. Soundtrack jsem poslouchal už mnohokrát ještě před zkouknutím filmu a asi hlavně kvůli hudbě jsem se k tomu dokopal a donutil přehlížet tu němčinu. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Miluju muziku, snad proto mám tak rad filmy o muzikantech. Zpravidla je asi dělají nadšenci, a diky tomu je to na těch filmech patrne znat. Další vydarenej kousek, další zajímavej lidskej osud, další porce dobre hudby. Stastnej konec spíše jen zdanlivej, Ickarus na tom podle me nebyl vůbec good, ale za to tu pecku nesundavam. Na patou to u me zkratka nedosahlo, tak moc se mi to zase pod kůži nedostalo. Ale jeste jednou bych si to klidně dal, to každopádně. ()

ryoga 

všechny recenze uživatele

Škoda že takých filmov tohto typu nie je viac... Berlin Calling je film ktorý by som dokázal pozerať asi stále dokola.. Má výborný soundtrack.. a Paul Kalkbrenner je vynikajúci aj ako herec v tomto filme a aj ako DJ v reálnom svete.. čo viac dodať... stretnút sa na nejakej akcii kde bude hrať Paul Kalkbrenner a vypočuť si jeho Sky and Sand - najlepší song z filmu... :-) Odporúčam každému kto videl jeho film zažiť ho naživo na koncerte. Mal som tú česť a bol to naozaj hudobný zážitok :) ()

Peat 

všechny recenze uživatele

Hlavní sílou Berlin Calling je nesmírně kvalitní a hutný soundtrack, který prostupuje obrazem po celou délku sta minut. Není jen v pozadí, ale díky obsahu filmu vystupuje mnohdy do popředí a dostává se do hlavní role. Tím se už mnoha filmy propírané téma drog dostává do opět trochu jiného prostředí a roviny a dokazuje, že stále ještě není vyprahlé. Skvělou volbou bylo obsazení opravdového umělce DJ Paula Kalkbrennera, který dal své roly maximální míru autentičnosti, alespoň co se hudební části týče. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • O soundtrack se postaral známý hudebník Paul Kalkbrenner, který se mimo jiné ujal ztvárnění hlavní role a dotváření scénáře. (Peat)

Reklama

Reklama