Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 1

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (367)

juta 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se mi tato "novinka" v rodince Poltergeistů líbila více než originál. Podobně jako v originále jsem nechápal chování postav, i když tady bylo více uvěřitelné, ale přeci jen by se mohlo vyšilovat ještě o mnoho více, když vám duchové vezmou dceru... Jinak atmosféra byla fajn a chvílema z toho šel strach, hlavně při procházce mezi mrtvými. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem nikdy rád původní film a remake mi opět ukazuje, jak jsou předělávky zbytečné. Tenhle film nepřináší naprosto nic nového kromě vymakanějších triků. Ale jen kvůli tomu přetáčet celý film... to mi přijde jako hodně málo. Nebavil jsem se, nebál jsem se, nudil jsem se. Otravný film, který už nechci vidět. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

V dnešní době už kostry lezoucí ven a pár padajících věcí naši generaci zvyklou na jiný typ hororu nevyděsí. Ovšem strašně mi vadilo, že se snažili tam cpát prakticky něco ze všech druhů novodobých hororů a nerazili Spielbergovou nebo lépe svojí cestou. Cesta do záhrobí okopčená z Insidious, navíc v Insidious je teda mnohem povedenější, než pár blikajících světýlek a ruce mrtvol, co se po všech natahují. A ještě "amatérské záběry" z létající kamery atd. Lekaček děsně málo, ale sympatičtí hercí a zajímavé postavy. S dějem si trochu od originálu pohráli a myslím, že zrovna po dějové stránce se mi tenhle Poltergeist líbil více, ale vizuálně selhává. V 3D jsem neviděl a nemám zájem, ale hádám, že to nějak extra nepomáhálo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Další zrebootovaná klasika pro nenáročné teenagerské publikum..zaplaťpánbůh za mého oblíbence Sama Rockwella, kterého vidím rád v podstatě kdekoliv a jen ten mi zpříjemnil tento "opus magnum". Má to něco do sebe, ale možná bych uvítal trošku přízemnosti a ne víceméně alternaci na nesrovnatelně lepší Insidous 2...55% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Námet pôvodného strašidelného fantasy v štruktúrach súčasných haunted house hororov. Bohužial lenivým, nenápaditým spôsobom, kde sa viac tlačí na hlasitosť zvuku, než inováciu dejových klišé. Produkčne na úrovni, ale postava exorcistu si žiadala väčšiu (a drahšiu) hereckú osobnosť než je Jared Harris. Cestu na "druhú stranu" za niekoho záchranou už stihol lepšie pojať Insidious, aniž by k tomu potreboval hordu digitálnych efektov. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se ve filmových studiích Pinewood v Torontu a Hamiltonu v Kanadě. (Cheeker)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 60. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Samolepka na autě Bowenových v poslední scéně nese nápis "Hooper High School" (Hooperova střední škola). Jedná se o odkaz na režiséra původního Poltergeista (1982), Tobeho Hoopera. (hansel97)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama