Reklama

Reklama

Bytost

  • USA The Entity (více)
Trailer

Obsahy(1)

Carla Morenová je ve svém pokoji kýmsi surově napadena a znásilněna. Nikdo, včetně manžela, jí ale nevěří, že útoky záhadné bytosti se opakují, ačkoli má tělo samou modřinu. Když se Carle nepochopitelným způsobem porouchá auto a ona se málem zabije, poslechne svou přítelkyni Cindy a vyhledá pomoc psychologa doktora Sneidermana. Ten s ní probírá její dětství a mládí a společně skládají mozaiku událostí, které by mohly nynější útoky vysvětlovat. Doktor Sneiderman usoudí, že útoky jsou jen Carliny představy, s jejichž pomocí se snaží vyrovnat s rozličnými životními traumaty. Carla s jeho závěry nesouhlasí a když ji chce doktor hospitalizovat, odmítne a rozhodne se čelit útokům dál sama a zůstat se svými dětmi. Nedlouho nato se Carla seznámí se dvěma parapsychology z místní univerzity, kteří ji vyslechnou a rozhodnou se věci přijít na kloub. K pokusu se dostaví i doktor Sneidrman, který parapsychologii nevěří a chce Carlu za každou cenu chránit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

gumli 

všechny recenze uživatele

Môže duch znásilniť ženu?V tomto filme zrejme áno.Ženu Carlu Moran znásilňuje duch,keď je samá v izbe,hodí ju na posteľ znásilní ju.A potom viackrát.Vraj je to podľa skutočnej udalosti,žena sa v skutočnosti mala volať Doris Bither.Frank de Felitta napísal o tejto žene aj román.Táto žena je vdova s dvoma dievčatkami a s jedným dospievajúcim synom.No ako je to s tou skutočnou udalosťou,to vie len pánbožko.Ale film je dobrý,skutočnosť čí neskutočnosť. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Teda že bych byl zrovna vystrašenej se určitě říct nedá, ale když duch udeřil už v prvních minutách, řikal jsem si, že to bude sakra dobrý. Navíc ten "hudební" doprovod je fakt pecka. Jenže duch se projevoval pořád stejně a začal mě trošku nudit, i když znásilňovací scény byly natočený perfektně a Barbara Hershey měla něco do sebe (jen by se mohla holit :D). Z letargie mě pak vytrhla banda inženýru, kteří si přinesli různá hejblata, aby mohli strašidlo lapit a zkoumat, čemuž se jim snaží zabránit doktor-skeptik, kterej průběžně celej film systematicky leze na nervy. Že se bubák nehodlá stát předmět pokusů není nutno zdůrazňovat. Finále bylo vůbec legrační a s "podle skutečných událostí" se jděte bodnout. 50% ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že to bude o něčem jiném. Už jen to, že hned v prvních pár minutách se duch projeví tak brutálně, je chyba, aspoň co se týče budování napětí. Spíš než horor jsem to viděla jako mysteriózní film o tom, jak onu bytost zneškodnit s přispěním vědy, což strašidelnosti ubírá ještě víc. Největším pozitivem je pro mě výkon hlavní hrdinky, které mi bylo líto, sem tam dobrá atmosféra a hudba. Doktor mi vadil. Že to je podle skutečné události se mnou moc nehnulo. A chvílemi jsem se strašně nudila. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhý horor, který mohl být klidně o třičtvrtě hodiny kratší. Nadržený duch, který si vybral Carlu jako svoji sexuální otrokyni se jen tak snadno odbít nenechá, takže má Carla co dělat, aby se ho zbavila. Hudba při těchto hrátkách nebyla úplně to pravé, ale jak se neustále opakovala při střetnutích, tak si na to člověk musí nějak zvyknout. Mám z toho rozporuplné dojmy. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Časem lehce zaprášený, avšak stále děsivý horor o sexuchtivém démonovi. Dvouhodinová stopáž sice podkopává nohy tomu údernému startu, ale to nic nemění na tom, že pořád se jedná o mimořádný zážitek. Hlavně ve chvílích duchových radovánek, kdy za doprovodu Bernsteinovo (o tři roky později komponoval hudbu ke Cravenově The Nightmare on Elm Street) pekelně burácejícího podkresu vám film nedovolí se nadechnout. Takže dneska, v záplavě novodobých ghost stories, slouží jako perfektní balzám pro diváky vyhledávající starou školu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Podobný prípad sa mal skutočne odohrať v roku 1974. O takých zážitkoch hovorí žena menom Doris Bither z Kalifornie. (joske88)
  • Carla Moran se po událostech ztvárněných ve filmu celkem pětkrát stěhovala, ale útoky nepřestaly. Po přestěhování do Texasu náhle útoky ustaly, a to po dvou letech. (HellFire)
  • Martin Scorsese umístil film na jedenáctou příčku seznamu nejděsivějších filmů všech dob. (Terva)

Reklama

Reklama