Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cass Pennant - najlepšie predávaný autor kníh čiernej pleti v Británii a zároveň aj člen obávanej chuligánskej ekipy klubu West Ham United, ktorá si hovorí I.C.F.. Film sleduje Cassov životný príbeh od čias, keď ho, ako sirotu z Jamajky adoptoval starší biely párik z Londýna, až do čias, keď z neho vyrastie jeden z najobávanejších futbalových chuligánov v Británii. (Tomco)

(více)

Recenze (55)

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

No bohužel, docela zklamání. Jedná se o nejnovějšího "bratra" britských filmů o chuligánech, jako jsou třeba Hooligans, Rise of the Footsoldier a další. Musím ale říct, že jejich kvalit rozhodně nedosahuje. Je to film o násilí, který jakoby se násilí vyhýbal. Žádná bitka ve stylu, svých starších předchůdců. Kdyby to vyprávěl sám Cass Pennant někde v rádiu vyšlo by to skoro nastejno. Bohužel. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Není to tak syrové jako Rise of the footsoldier a nemá to takový koule jako The Football Factory - je to spíše životopisné drama o jednom z nejvyhlášenějších chuligánů a nutno podotknout, že drama výborné, uvěřitelné a nemoralizující. Pro mě neznámý Anonzie zahrál Pennanta skvěle a zdatně mu sekundovali i další "chuligánští" herci Tamer Hassan a Leo Gregory. Neseděl mi jen protivnej ječák Nathalie Press, ale dalo se to přežít. 90% ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

Po známych filmoch Football Factory a Hooligans sa mi dostalo do rúk aj jedno z posledných diel, ktoré som nevidel z prostredie futbalových ultras. Opäť nás dej zavedie do známeho prostredia West Hamských kladivárov. Len Cass je v tom rozlišný a to je to dosť markantný rozdiel, že je podľa skutočných udalostí. Práve to mu dodáva punc dôveryhodnosti, aj keď fanúšik podobných filmov je síce možno okrátený o riadne pouličné bitky. Film je viac menej pohľadom do duše jedného z hlavných predstaviteľov z drsných 80. rokov britského anti-futbalového fandenia. Hlavnú rolu si strihol Nonzo Anozie, ktorý sa preslávil ako hostiteľ slávnej Dennerys Thargerien v seriály Game of Thrones. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Aj keď tu ozrutný Nonso Anozie občas pôsobí neohrabane (napr. bitka vo väzenskej cele), pre stvárnenie postavy Cassa Pennanta bol dobrou voľbou. Pri obsadzovaní ostatných postáv už tvorcovia filmu takú šťastnú ruku nemali a napríklad partia najväčších, najdrsnejších a najhrozivejších vyhadzovačov v Londýne, ktorú tu Pennant zostaví zo 60 kilogramových frajerov vyznieva skôr úsmevne. Inak je Cass vo všetkých ohľadoch iba priemernou chuligánskou snímkou, to napríklad Pennantov súpútnik z éry ICF Carlton Leach sa v podobe o rok staršieho Rise of the Footsoldier dočkal o poznanie solídnejšieho filmového spracovania svojho životného príbehu. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Skorofilm o skutočnosti, ako si dávala cez víkend po držkách robotnícka trieda frustrovaná z výrobných pásov v tých ich anglických fabričkách. Hoci si na tie búdky nakladali pomerne statočne a Nosno Anozie odviedol celkom sympatický výkon, hooligans mi môžu byť ukradnutí spolu s celým West Ham aj s jeho okrskom, sú to tam samé krumplové hlavy, čo vám budem hovoriť. Koho to tiež nezaujíma, minie ho film ako chrípkový vírus. Ledva do trojky. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Jon S. Baird fandí skotskému týmu Aberdeen, ale když se přestěhoval do Londýna, začal chodit právě na West Ham, kolem jehož fanoušků se děj točí. Jeho nejoblíbenější zápas, který viděl, bylo finále Poháru vítězů pohárů z roku 1983, kdy právě Aberdeen porazil Real Madrid 2:1. (don corleone)
  • Celý rok před začátkem natáčení se nad příběhem a scénářem scházeli Cass Pennant a režisér Baird. Šlo jim o maximálně autentický pohled na kontroverzní život Pennanta. Mimo jiné spolu vyrazili třeba i na finále Poháru FA v roce 2006. (don corleone)

Reklama

Reklama