Reklama

Reklama

3 sezóny v pekle

  • Slovensko Tri sezóny v pekle (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režisér Tomáš Mašín se ve své filmové prvotině inspiroval životními osudy básníka E. Bondyho. Téma ztracené literární generace v čase připravovaného komunistického převratu a prvního politického procesu totalitního režimu se vyjadřuje k otázkám vztahu umělce a společnosti i k zločinům, které komunismus vědomě na české kultuře páchal. Mašín nevypravuje životopisný film, ale vytváří vlastní postavu tvůrce, jehož životní hybnou silou je provokace a vzpoura i odpor ke všem ideologiím a ustáleným životním konvencím. Přes tuto svou fiktivní postavu tak vykresluje pozoruhodně autentický obraz let 1947–1949. Hlavní osou filmu je milostný vztah dvou silných individualit - rebela a básníka Ivana a o několik let starší, vyzývavé, životem protřelé Jany. Jana a Ivan tvoří svým způsobem tragikomický pár žijící v šíleném tempu, bez odpovědnosti a myšlenek na zítřek. Ivanovo peklo představuje nejen jeho zjitřená básnická představivost a tvůrčí hyperaktivita, ale právě Jana, jejíž inteligence a hédonistický styl života zažehnou v Ivanovi plamen skutečné vášně. V hlavních rolích hrají Kryštof Hádek a polská herečka Karolina Gruszka, představitelka jedné z hlavních rolí filmu Davida Lynche Inland Empire. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

petr.c17: On taky tehdy rozhodně nepsal jen tohle. To je dílo filmařů, kteří z něj udělali vypreparovanou kreaturu. Skutečný Bondy té doby je mnohem zajímavější. Někde hluboko v diskusi je link na recenzi v A2, kde je to hezdy rozebraný.

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Kryštof Hádek je roztomilý mladý muž s jemnou tváří a dětským hlasem - hodil by se do pohádek o hodném princi, ale jako Egon Bondy za mlada? To je hooodně neuvěřitelné a tudíž rušivé tak, že až směšné.On se sice vícekrát snaží vystupovat jako velký bohém a rozháranec, ale vždy to působí úsměvně. Neříkám, že je špatný herec, ale je chybně vybírán.
Vše ostatní - dobově inscenované exteriéry - herecké výkony Karoliny Gruszky, Krobota, Huby...vše ostatní to srovnoválo tak, že si člověk s hodnocením neví rady, ale za výběr Hádka do hlavní role dávám 2 hvězdy, to je nestravitelné.
2** jsou i za námět - já prostě toho pozerského Bondyho nemám rád a nikdy jsem neměl. Copak to byly nějaké básně, to co napsal - samá: hovno prdel sračka... ať jde do řitě - eklhaft
Co Karel Kryl - to byl aspoň básník

filmmroz

filmmroz (hodnocení, recenze)

Helmut02: nechci vám do toho tady moc kecat, ale knižní Román pro muže se s filmeme srovnávat nedá a označavat za propadák také ne, teda podle mě :)

 (hodnocení, recenze)

Helmut02: jo pravidlo ne, jak uz sem ti nekde psal: posuzovat jednotlive, individualne. ;-)

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

tak maloktere.. ale opravdu si nemyslim, ze by z toho tento pripad delal pravidlo :-)

 (hodnocení, recenze)

To: Helmut02: Že se knižní propadáky nezfilmují? Fakt? A co Román pro muže? a to je jen jeden z mnoha :-)

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

presto asi jistou kvalitu mit musi.. knizni propadaky se obycejne nezfilmuji a tak trosku si myslim, ze za tim uspechem bude vic faktoru, nez jenom dve zfilmovane knihy..

 (hodnocení, recenze)

No to se Helmut02 obáváš špatně, o Viewegovy se vubec nevědělo, četlo ho jen pár lidí, až když se v jednom roce zfilmovala Báječná léta pod psa a Výchova dívek v Čechách, najednou jeho hvězda začala stoupat, ale úroveň ( mám ten dojem) klesat.

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

Obavam se, ze trebas Vieweghovy knihy musely byt nejdrive uspesne, aby je nekdo zfilmoval.. obracene se to obycejne nedela :-)

 (hodnocení, recenze)

Tak sem ho viděl. Jednou. Po druhé. Ale stále mě uniká, proč ho všichni tak oslavujou. Netvrdim, že je vyloženě hloupej, že nestojí za nic. Ve srovnání s takovým Protektorem nebo s filem Normal je jasný vítěz, ale jinak patří spíš mezi průměr.  Je to podobně krátkozraké jako tvrdit například, že je Viewegh je suprovej spisovatel, přičemž patří mezi ty průměrné, jen se zfilmovalo spousta jeho knih=> tím se stal známým=>tím se stal nejprodávanějším=>tím se nestal nejlepším! Rozumíme si? :-)

ztra.tila

ztra.tila (hodnocení, recenze)

ten obraz s prostředníkem je dost trefný! film se mi těsně po prvním shlédnutí dost líbil, nadchla mě výprava, ale pak jsem ho viděla podruhé a rozleželo se mi to - energie materiálu, z něhož tvůrci čerpali, a výsledné limonády je až absurdně odlišná, ten původní příběh mě zajímal podstatně víc. zaujaly postavy martina huby a luboše kostelného.

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Během první poloviny jsem málem usnul, naštěstí to potom nakopnul Krobot a zůstal jsem tak vzhůru až do konce. I tak si ale myslím, že je to film o hovně.

ledzeppelinka

ledzeppelinka (hodnocení, recenze)

Bezesporu jeden z nejlepších vzniklejch českejch filmů v blízký době, si myslim. Herecký výkon mladýho Hádka se mi líbí a vůbec, i pan Huba byl ve filmu skvělý, je charismatický, zajímavý muž! Celkově jojojojojo!!!!

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

Velmi dobre...je videt, ze na tom cesky film neni tak spatne, jak mnozi radi tvrdi. Za rok 2009 pro me 3 vynikajici filmy - Normal, Protektor a 3 sezony v pekle. To neni uplne malo..
Santek: neni to tak stupidni jako vetsina vsech filmu, ktere se natoci (tedy nejen tech ceskych).

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Natočeno je to určitě pěkně a není to tak stupidní jako 40% nových českých filmů, ale trailer ani režisér klipů a reklam mně nepřesvědčil.

Skrk

Skrk (hodnocení, recenze)

Chtěl jsem se jen zeptat: Tento film je podle Bondyho života nebo je smyšlený?

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Tak tak, Kamila posloucháme na slovo, protože se bojíme, že nám nabančí. :-)

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

Fila má hlavně v recenzích zajímavé postřehy, ať už se dá s recenzí jako s celkem souhlasit, nebo ne. Jen bych řekl, že jeho silnou parketou není humor, a tak nejsem zorvna nadšený z toho, že se jej do svých textů snaží zanášet v čím dál tím větší míře.

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

Spis pise vynikajici recenze. Taky s nim vzdy nesouhlasim, ale z jeho recenzi je znat velky rozhled a skutecna znalost kinematografie. Jinak taky obcas menim hodnoceni, ale max. o hvezdicku.

Rogue

Rogue (hodnocení, recenze)

Jsme tady kazdy sam za sebe. Jak kdyby o neco slo, omg :o) Jiank kamila samozrejme vsichni zereme jen protoze je tak namakany

Djoker

Djoker (hodnocení, recenze)

Perfo: Naprosto s tebou souhlasím, jsme tady každý sám za sebe, když něco hodnotíme...

Perfo

Perfo (hodnocení, recenze)

Tetsuo se psaním o filmech živý...píše o nich, rozdává moudra...ale přecejenom i on má nějaký subjektivní názor...nebral bych ho jako někoho nedotknutelnýho.

Djoker

Djoker (hodnocení, recenze)

Vím, že můj dotaz není vůbec k filmu, ale ten Tetsuo má patent na rozum nebo jsou z něj někteří na větvi jen kvůli tomu, že patří mezi 30 nejoblíbenějších uživatelů?

hippyman

hippyman (hodnocení, recenze)

Gohy: taky měním někdy hodnocení třeba měsíc po shlédnutí, protože se mi to prostě rozleží... nebo to vidím znova a mám z toho jiný dojem než předtím...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Přemoudřelý David. Asi jsem se ocitla v nějaké jiné dimenzi.

Související novinky

Tomáš Mašín se opět vrací do minulosti

Tomáš Mašín se opět vrací do minulosti

24.08.2014

Téměř 5 let od uvedení svého ceněného celovečerního debutu 3 sezóny v pekle (11 nominací na cenu Český lev) začal Tomáš Mašín natáčet svůj druhý celovečerní film. Přední český tvůrce reklam hned po… (více)

Reklama

Reklama