Reklama

Reklama

Parta pěti studentů nemá kde složit hlavu a tak se společně přesídlí do opuštěné vily, kde už nikdo nějaký ten pátek nebydlel. Jenže to ještě netuší, co všechno je čeká, protože přesně před deseti lety v tomto domě uhynuli rovněž studenti, kteří se pokoušeli vyvolat ďábla. A teď se nabízí otázka, jak moc dokáže ovlivnit jedna historka chování dalších obyvatelů domu. Skutečně existuje zlo ďáblovo anebo je vše hrou pouhé fantazie? (fujarik)

(více)

Recenze (18)

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Skupina vysoškoláků je za své hlučné večírky vyhozena z pronájmu, a tak si hledají nějaké útočiště, kde by mohli složit hlavu a hlavně (někteří z nich) se naučit na blížící se zkoušky. Kamarád jednoho z nich jim pomůže najít opuštěný dům, kde se před lety stala nešťastná nehoda - skupina studentů zde tehdy (patrně) spáchala rituální sebevraždy, a proto v domě nikdo nechce bydlet. To našim hrdinům určitě nevadí, ba naopak - v tomto shledávají jisté dobrodružství. A to netuší, že budou tehdejší návštěvníky hodně rychle následovat ... Tak to by bylo. Krédo asi není nejhorší film všech dob, ale má k němu setsakra blízko. Kromě zoufale neoriginální zápletky (kdo by nečekal že v takovém strašidelném domě se bude něco dít) a zoufale nehereckých výkonů (kdy polovina filmu se radši odehrává potmě, aby se divák nepos.al smíchy) je celý děj ubohý a hloupý. Snažím se na každém (i na sebehorším) filmu najít něco pozitivního - i tady bych jednu věc našel. A to je délka filmu - je to naštěstí necelých 90 minut - i tak jsem si ho musel rozdělit natřikrát, takovej masochista, abych to dal najednou nejsem ... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na to, že se v tomhle filmu skoro nic neděje, zemře v něm pár lidí, ale ani jednu smrt neuvidíme, je to jedno velké klišé za druhým včetně celé zápletky a závěrečné pointy a má jen jeden jediný okamžik, kdy jsem se trošičku lekl, tak se mu místy podařilo alespoň vykřesat nějakou atmosféru. Postavy jsou tragické (nejvíc již od začátku předposraná lesbička, tyhle postavy mi v hororech fakt pijou krev - tedy ne lesby, ta mi vůbec nevadí, ale předposrané postavy, které serou strachy i tam, kde k tomu není důvod a jen trapně vyvolávají paniku), herecké výkony taky. Jediné, čím to může zaujmout je neustálé nakukování kamery do výstřihu hlavní hrdinky. Od odpadu to zachránil jen ten konec, který sice není nic originálního a svým způsobem to je jen další klišé, ale film od začátku zapadající do bahna popostrčil o jednu příčku a i tak nějak potěšil tím, že to zase až tak špatně neskončilo. Více na mém blogu www.hororovykabinetdreraserheada.blog.cz. ()

Reklama

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Já chápu, že HBO musí občas ušetřit a tak nakupuje odpad. Film Krédo, je ale odpadem nejodpadovitějším! Cituji : skupina studentů vyhozena ze svého bydliště a nachází útočiště na opuštěném místě, kde chce strávit víkend. Jenže záhy se ukáže, že tu nejsou sami. Skutečná hrůza je nadosah Na dosah nic není a žádná hrůza se nekoná! Skupina lidí zavřených v baráku, kde se opravdu nic neděje! To prostě byl zlý sen! 87 minut totální kraviny. Lidi, kteří máte jen trošku rádi horrory, nedívejte se! Unudíte se k smrti! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Atmosféra byla docela povedená, protože na ní celý film stavěl. Nápad s opuštěným barákem také nevyzněl naprázdno. Staré domy mají svou historii. Dýchá z nich tajemno. Staré dřevo a trubky pracují, vydávají podivné zvuky. Délka 83 minut je akorát, kdyby to bylo delší, nešlo by to ustát. Trošku mě zarazila reakce studentů, když našli mrtvou kamarádku, která se údajně sama oběsila na šňůře od závěsu. Smrt s nimi vůbec nezamávala, protože to vzali nějak moc v klidu. Proč se nešli podívat na ten počítač? Vždyť ten kluk sledoval celé patro. Věděli by, co se děje. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No jo, kdybych jako děcko neposuzoval podle názvů v tv programu, nemusel bych se teď na spoustu takových špatných hororů koukat jen proto, že jsem je kdysi vidět chtěl. Sem tam se najde světlá výjimka, jako třeba P2, ale většinou to fakt stojí za prd a to včetně tohohle filmu. Holt místní hodnocení moc nelhalo. Sice je v tom snaha o nějaký překvapivý děj (skrze dva nejpředpokládatelnější možné zvraty - ale pořád lepší než drátem do oka) a asi i tak nějak chápu, o co se režisér snažil, včetně té snahy o funkční pomalou atmosféru, ale fakt se mu to nepovedlo. Dalo by se překousnout, že to celé působí strašně televizně, ale nejhorší je, že ta atmosféra prostě vůbec nefunguje a většinu filmu se neděje vůbec nic, takže je to díky tomu všemu nuda jak prase. I ten echt amatérský Yorktown měl lepší atmosféru než tohle. Tohle sice není vyložená katastrofa, viděl jsem už spoustu větších kravin, ale nepovedené to je tak jako tak. Nuže, a teď už si to konečně můžu odškrtnout a říct si, že tenhle dlouho odkládaný rest mám konečně za sebou... Lepší 1* ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama