Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v malé jihomoravské vesnici Mouřínov, v níž končí silnice. Obyvatelé touží stát se obcí „průjezdní“, a protože je mezi nimi přeborník ve vábení jelenů, vynaloží velké úsilí, aby se v obci konalo mistrovství Evropy v této ojedinělé, avšak zajímavé disciplíně. Obec žije přípravami, ale nejen jimi. Souběžně s nimi se rozvíjejí zřejmé i nevyslovené vztahy obyvatel, a jak přípravy ovlivňují jejich život, tak jejich vztahy ovlivňují průběh příprav. A jednoho dne konečně mistrovství vypukne... Jak dopadne, a zda budou mít obyvatelé skutečně obec „průjezdní“, na to si už počkejte do uvedení filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

Terva 

všechny recenze uživatele

Říjen. To jelen na krev troubí, laně se zachvívají v tříslech svých. Ach, jak se zachvívají v tříslech svých laně, když jelen na krev troubí. Ve filmu je zvláštní hláška a to je " AKUSTICKÝ SMOG ". Nejdřív jsem to pořádně nechápal, ale pak mi to došlo. Dnes, když vlezete do jakékoliv prodejny, pumpy nebo na záchod, všude vám do uší cpou hudbu. Převážně takovou hudbu, kterou neposlouchám. Proč a kdo jim dal právo nás tím otravovat ? A proto tleskám pojmu akustický smog. Jinak film samotný mně moc nezaujal, takový vesnicky jednoduchý a spíš k pláči než k pobavení. Tahle silnice nikam jinam nevede, jen do Mouřínova : http://mourinov.unas.cz/ ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Se spetkou konvencnosti, treba ze to zni strasne, to mohla bejt jedna z nejlepsich komedii za poslednich X let. Takhle se ale nejde ubranit obcasnejm rozpakum, protoze styl "nova nova vlna" nefunguje stoprocentne. I tak jsem se ale kralovsky bavil a par konverzacnich segmentu je tam pro me na hranici geniality. Sedlacek velkej respekt. ()

Reklama

Rosana 

všechny recenze uživatele

Samotný pan režisér se nás diváků ptal, proč nemáme jeho filmy rádi. Odpovědi se však nedočkal, protože ti, co jeho filmy nemají rádi, ze sálu už odešli :) Já jsem tak do poloviny filmu měla podobné zaječí úmysly, nakonec jsem ale zůstala ze zvědavosti, jak film dopadne. Bohužel mi nesedlo pomalé tempo, zdlouhavé scény a nedotažené příběhy hrdinů - přiliš postav a všechyn měly velmi málo prostoru k projevení charakteru. Nejde popsat, v čem mě Sedláčkovy filmy štvou. Tento konkrétní byl jakýsi mix Hoří, má panenko (v pohledu na vesnickou zábavu) a Kaurismakiho filmů (hrdinové nic nedělají, jen čumí a divák si jejich pocity sám uvodí) a nakonec byl natočen podivým stylem, kdy kameramanovi vůbec nevadí, že má v záběru 2 minuty záda hrdiny a nic jiného... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se hrozně nudil - navíc (jak píšou i okolní uživatelé) celkový dojem kazily velmi špatně zvládnuté zvuky, opravdu jsem měl problém rozumět slovům z úst herců vycházejících. Ovšem po příjezdu premiéra v podání Igora Bareše film roste. Nemůžu říct, že bych se na film chtěl podívat znovu, ale druhá polovina vážně funguje. Problémem a absurditou je, že bez té první (opravdu nezajímavé) nefunguje. ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Muži v říji jsou hodně sympatickou podívanou, která se nebojí inteligentně rýpat a důstojně a zároveň humorně kritizovat. Škoda, že jí chybí pevnější dějové schéma, které by podtrhlo ústřední motiv, a že se osobnější roviny vinou své kvantity příliš ředí a takřka nikam nespějí. S menším počtem odboček a zředěnou stopáží by to podle mě všechno šlapalo o hodně líp. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Filmový Mouřínov je skutečný (nedaleko Bučovic), doopravdy zde končí silnice. (M.B)
  • Při incidentu na železniční trati, možná kvůli vhodnějšímu pozadí pro kameru, je sice točeno na správném (autentickém) železničním přejezdu, ale auto, které na přejezdu uvízlo, travesty skupina Satyr i ministerská delegace přijíždí již ze směru od Mouřínova. (HonzaR.)
  • Natáčelo se mimo jiné na nádvoří zámku Milotice. (X_mole)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama