Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v malé jihomoravské vesnici Mouřínov, v níž končí silnice. Obyvatelé touží stát se obcí „průjezdní“, a protože je mezi nimi přeborník ve vábení jelenů, vynaloží velké úsilí, aby se v obci konalo mistrovství Evropy v této ojedinělé, avšak zajímavé disciplíně. Obec žije přípravami, ale nejen jimi. Souběžně s nimi se rozvíjejí zřejmé i nevyslovené vztahy obyvatel, a jak přípravy ovlivňují jejich život, tak jejich vztahy ovlivňují průběh příprav. A jednoho dne konečně mistrovství vypukne... Jak dopadne, a zda budou mít obyvatelé skutečně obec „průjezdní“, na to si už počkejte do uvedení filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film, který se rozjíždí docela nenápadně, aby po příjezdu premiéra a jeho početného doprovodu vygradoval v opravdu zábavnou satirickou komedii. Ono už to, že je česká komedie zábavná, je takový malý svátek, ale Robertu Sedláčkovi se nějak povedlo, že film ani příliš nepřipomíná žádný jiný český film. Jakoby si v komediálním poli našel svůj vlastní prázdný prostor, který se rozhodl zaplnit. Některé věci či postavy sice nebyly tak zajímavé (Petr Váša), ale i tak je to pozoruhodný počin (70%). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tož, na dědině, né nepodobné téjto, bývám. Ludé sú všude stejní. Po čuni kvůli babě si dajů, o kraviny sa hádajů, dobrého starostu aj prachama nabúchaného podnikatelů majů. Blbé je, že je to takový ten další z řady pokusů o ten ‚venkovský folklóreček‘, který tentokrát překvapivě nedojede na postavy (byť některým pražákům ten postoj ‚seno a vidle‘ prostě neuvěříte), ale na strašlivě ospalé tempo bez ničeho a zbytečnou epizodnost, která vám nedovolí se ničeho pořádně chytit. Za 3 hvězdičky s krvácejícím srdcem, protože Sedláček ční nad typově podobnými kolegy o dvě hlavy, ale nemůžu si odpustit otázku, jak to kdysi ti Formani, Menzelové a Svěrákové dělali… ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se hrozně nudil - navíc (jak píšou i okolní uživatelé) celkový dojem kazily velmi špatně zvládnuté zvuky, opravdu jsem měl problém rozumět slovům z úst herců vycházejících. Ovšem po příjezdu premiéra v podání Igora Bareše film roste. Nemůžu říct, že bych se na film chtěl podívat znovu, ale druhá polovina vážně funguje. Problémem a absurditou je, že bez té první (opravdu nezajímavé) nefunguje. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ani ryba ani rak. Prumer, kterej nedokaze poradne vystrcit ruzky ikdyz je na place takova plejada ceskych i slovenskych hereckych legend. To je vysledek ceskych filmu za poslednich 20 let - herci jsou - poradni tvurci chybi. Vic Sveraku . . . Pravidla lzi byly dobrou predzvesti Sedlackovo tvorby, ovsem hned v rozbehu zakopl a spadl do drama/komedie bahna ceske prumernosti. Tenhle film svet neoslovi a nikdo mu nebude rozumet. A takovych filmu ma ceska kinematografie nezpocet ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Říjen. To jelen na krev troubí, laně se zachvívají v tříslech svých. Ach, jak se zachvívají v tříslech svých laně, když jelen na krev troubí. Ve filmu je zvláštní hláška a to je " AKUSTICKÝ SMOG ". Nejdřív jsem to pořádně nechápal, ale pak mi to došlo. Dnes, když vlezete do jakékoliv prodejny, pumpy nebo na záchod, všude vám do uší cpou hudbu. Převážně takovou hudbu, kterou neposlouchám. Proč a kdo jim dal právo nás tím otravovat ? A proto tleskám pojmu akustický smog. Jinak film samotný mně moc nezaujal, takový vesnicky jednoduchý a spíš k pláči než k pobavení. Tahle silnice nikam jinam nevede, jen do Mouřínova : http://mourinov.unas.cz/ ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • V jedné scéně, kdy se auto zasekne na železničním přejezdu, je konstatováno, že tady jezdí i Pendolina. Jenže to jsou elektrické vlaky a trolejové vedení na této trati prokazatelně chybí. (Lkprak)
  • Při incidentu na železniční trati, možná kvůli vhodnějšímu pozadí pro kameru, je sice točeno na správném (autentickém) železničním přejezdu, ale auto, které na přejezdu uvízlo, travesty skupina Satyr i ministerská delegace přijíždí již ze směru od Mouřínova. (HonzaR.)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama