Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(21)

Svérázná komedie sleduje dovádění jednoho typického neurotika, který má příliš bujnou fantazii. Mladý muž se snaží zvládnout svůj život, ale nějak se mu to nedaří.  Přáli jste si někdy mít v životě tlačítko, které by vždy poradilo, co následně udělat nebo říct? Přesně tohle se stává Donovi, když stojí před velkým rozhodnutím. Don je mladý muž, který má velké ambice, muž v nejlepších letech a také muž, který dokáže zkazit i ty největší prkotiny.
V každé epizodě s ním prožijete několik dní jeho života – uvidíte jak se potácí vstříc dalším výzvám nebo jen prožívá každodenní události. Když se Don ocitne v nepříjemné situaci, jeho bohatá představivost aktivuje zařízení, které mu sdělí vše, co by v dané situaci neměl říct nebo udělat. Tento seznam jako diváci uvidíte též a možná nebudete věřit, co všechno může existovat.
Když se s ním setkáte poprvé, Don se bude muset poprat s rozpaky - jak nejlépe zmizet z bytu dívky, se kterou strávil noc a nepamatuje si její jméno. Don také zjistí, jak se rozhodně nezachovat, když ho vyhodí z práce nebo jak se poprat se svým žalem, poté co mu zemřela babička. A jak se vypořádá Don s radostí nad tím, že mu odkázala svůj dům? Nijak, radost se totiž brzy změní v šokující zjištění. Babiččin dům byl plný haraburdí a nesplacených dluhů. Zkrátka Donův život je jeden velký chaos. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (211)

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Tři klasické šestidílné série, plus hodinový Vánoční speciál, vše zhlédnuto během dvou dnů. O čem to vypovídá? No, tohle mě fakt dostalo, první díl nás představil netradičnímu stylu, jakým je seriál vyprávěn, jeho absurdita kolikrát balancuje na okraji vtipnosti, ale zase je ohromně originální a později se z těchto, někdo by řekl černých radikálností, stane hlavní opora a také zdroj všech výbuchů smíchu a nehynoucího hladu po dalších a dalších dílech. Pokud do toho skočíte po hlavě, za chvíli jste s tím hotovi a opravdu vám bude líto, že je po tak malém počtu sérií definitivní konec, budete si přát pokračování, ale lepší odejít s úsměvem na tváři, než otrávení nad tím, jak to ti tvůrci takhle nehorázně mohli posrat. Úvodní sezóna je perfektní, druhá božská, třetí ''jen'' dobrá. Miluju Brity, v téhle branži nemají konkurenci a nedokáži vyjmenovat jediný jejich seriál, který by byl vyloženě špatný. Každopádně tenhle opravdu doporučuji, lahůdka pro žánrové fajnšmekry. 100%. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že to je špatný britcom, ale osobně jsem měl trochu problém s postavou Dona, která byla z počátku až tak nesympatická, že jsem měl problém si ji vůbec oblíbit. To mělo za následek, že ty trapné situace, které fungovaly třeba u Extras, tady trochu vázly. Časem se to trochu zlepšilo, ale celkově je pro mě špička britského sitcomu asi někde jinde. Nejlepší sérií pro mě jednoznačně byla druhá. Oblíbené díly: 2x06 - Don and the Wedding, 3x01 - Don's New Job ()

Reklama

BluT 

všechny recenze uživatele

Smršť vtipů není nijak závratná, ale při sledování se nudit nebudete. Trošičku dolů to tedy táhne scénář, ale bohatě to vyrovnávají snad všichni zúčastnění herci, takže nechám hodnocení na velmi velmi hraničních 5 hvězdách. A pak Abby (Sinead Moynihan) je vážně neskutečně roztomilá. Sam (Laura Haddock) je taky nádherná, ale prostě mi tolik k srdci nepřirostla. 85% ()

Itar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čím dál lepší seriál s největší koncentrací mladých sympatických hereček, jaká tu kdy byla. Třetí série zvedá laťku ještě o něco víc a řekl bych, že i humor se postupně zostřuje. Poslední díl potom krásně zakončuje všechny rozjeté linky a je krásnou tečkou za jedním z nejlepších komediálních seriálů, které spatřily světlo světa. Jasných pět. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Nejraději bych si nechal vymazat mozek a skouknul celý seriál znovu. Debil + kráska + stařena + služebník - to vše tvoří osazenstvo tohoto seriálu, který je tak upřímný, trapný a hlavně plný "co kdyby". To je snad nejlepší na tom seriálu a hlavně na Donovi, který je otevřen všemu a můžete ho vidět v akci při klisytýru až po třitulení :-) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Prvá séria priniesla zmiešané recenzie, pričom na britskej webovej stránke zaoberajúcej sa komédiami, The British Comedy Guide, napísali: "Pilot seriálu bol prinajlepšom priemerný, chýbalo mu zameranie aj súdnosť. Celá sériu sme si ale nakoniec užili, pretože silnejšia premisa Dona žijúceho v dome svojej zosnulej starej mamy a jeho plány získať si Abby a odohnať Karla, ako aj nová postava Eddieho (David Armand vo svojej zatiaľ najlepšej úlohe) priniesli ten rozdiel." (Arsenal83)
  • V britskom týždenníku pre filmy a divadlo o seriáli The Stage napísali: "Škoda úbohej Sinéad Moynihan. Dobre, netreba ju ľutovať až príliš, pretože je nádherná a jednoznačne žiadaná herečka. Ale dostať druhú hlavnú úlohu v sitcome Ako nežiť svoj život, len aby ste zistili, že celý rozsah vášho príspevku spočíva v tom, aby ste vyzerali pekne a poskytli rozumnú fóliu scenáristovi/hviezde šou Danovi Clarkovi, to môže trochu dvihnúť žlč." (Arsenal83)
  • Tretia séria zaznamenala za týždeň sledovanosť 1,5 milióna a bola druhou najsledovanejšou reláciou na BBC iPlayer. Napriek úspechu však došlo na BBC 3 k zmene vedenia a to nové sa rozhodlo niekoľko komédií v roku 2011 zrušiť (Coming of Age, Lunch Monkeys), k čomu patril aj tento seriál s odôvodnením: "Pre kanál to bol dobrý seriál, ale jeho čas sa naplnil." (Arsenal83)

Reklama

Reklama