Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILERY! Jak se nakonec ukáže, "Královská hra" patří k tomu druhu filmů, ve kterém se dnešní mládež baví po svém (srovnej např. "Ils", "Jezero smrti", atp.). Oproti jiným výše zmíněným snímkům je v něm však spousta věcí nedořečených, o minulosti postav se nedovíme takřka nic, což však nemusí být na škodu - postavu Bey dělá její tajemnost ještě přitažlivější. Trochu mi tentokrát vadil poměrně otevřený konec, ale to snadno přebije "lesní" atmosféra a lokace na které je radost pohledět, především díky vynikající kameře - práce s ní je ostatně vůbec nápaditá - viz závěrečná honička v opuštěné vesnici, kdy má divák chvílemi pocit, že sleduje záběry z nějaké počítačové hry. Zdařilý thriller, 3,5*. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

V letech 2007 - 2009 vzniklo několik hororů v Evropě s novým tématem a všechny jsou zajímavé. King of the Hill mezi ně taky patří - dva mladé lidi někdo celou dobu ostřeluje v lese, není vidět kdo a proč. Na konec přijde zajímavé vysvětlení, které trochu rozpačitému pobíhání po lesích dodá slušnou šťávu. 70% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle zpočátku velmi syrový a napínavý thriller s horrorovou atmosférou bez zbytečných úvodních cirátů a obsáhlých seznamovaček s hlavními postavami mě během pár minut docela zaujal. Velmi nádherné prostředí, v němž se odehrává, zajímavé postavy, dobrá kamera a napětí. Jenže po několika desítkách minut to začíná být trošku stereotypní, jednotvárné a nijak to negraduje. Od půlky už jsem jen pouze čekal, jestli to nakonec vůbec bude mít nějakou (překvapivou?) pointu nebo zda alespoň zvítězí dobro nad zlem či naopak. A přesně vím okamžik, kdy mě ten film přestal bavit úplně a dokoukal jsem ho jen jaksi ze setrvačnosti. Tím je odhalení totožnosti střelců. Pro mě obrvoské zklamání, které filmu samotnému vzalo veškeré napětí a atmosféru, kterou si do té doby udržoval. Od toho okamžiku je to jen nezajímavý, neoriginální suchý thriller bez špetky napětí. Dávám 2,5*, musím ovšem zaokrouhlit jen na pouhé 2*. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ano, Španělé opravdu napínavé filmy umí a za to jim tleskám! TENTO FILM MÁ NAVÍC překrásné prostředí, příroda, barvy....... navíc dobré herecké výkony a příběh se zajímavým koncem. Film rozhodně DOPORUČUJI. "El rey de la montana" vypráví příběh o mladém páru, který se ztratí v lese a na který zahájil lov šílenec. Před smrtí je může pouze zachránit útěk bez odpočinku... A co horší, šílenec má k dispozici zbraň a neobvykle agresívního psa. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Realistický survival horor španělské provenience. A když píšu realistický, tak myslím realistický, protože v celém filmu není o moc víc než neustálý útěk k smrti vyděšeného chudáka, který se Bůh ví proč znelíbil neznámému vrahovi s odstřelovačskou puškou. Což je i jeden ze dvou největších nedostatků Královské hry. Film plyne prakticky bez scénáře, děj se postupně stává stereotypní a místo toho aby napětí gradovalo, tak upadá. To je ta druhá výtka. Nebýt krásné Marii Valverde, tak mě byly postavy v podstatě ukradené a jejich boj o život se mnou vůbec nehnul. Vše se trochu vylepšilo až ke konci, kde díky změně přístupu kvalita mírně vzrostla a můj zájem vzrostl též. Co si zaslouží pozornost je práce s kamerou, ta je doopravdy excelentní. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama