Reklama

Reklama

Hra o přežití

  • USA Surviving the Game (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý bezdomovec, černoch Jack Mason, vykrade s kamarádem Hankem sklad masa a obratně přitom odzbrojí člena ostrahy. Když je o den později jeho přítel mrtev, rozhodne se zoufalý Mason skoncovat se životem. Chce se vrhnout pod kamion, v poslední chvíli ho však strhne člen charitativní organizace Walter Cole a nabídne mu práci u bohatého podnikatele Thomase Burnse. Ten nejprve prověří jeho fyzickou kondici, pak mu nabídne pět set dolarů týdně s tím, že se zúčastní lovu v horách. Další den odletí do Ďábelského kaňonu v Oregonu, kde se setkají s dalšími lovci - Colem, psychiatrem Hawkinsem, Texasanem Johnem Griffinem a finančním magnátem Wolfem, který přijel s dospívajícím synem Derekem. Masona čeká šokující zjištění - štvanou zvěří, kterou se lovci pokusí ulovit, bude on sám. Pravidla jsou jednoduchá. Dostane náskok, a pokud se mu podaří dostat do města, přežije a nechají ho být. Zatímco prchá lesem, muži v klidu posnídají a pak vyrazí v terénních autech po jeho stopách. Vyzbrojeni puškami a vysílačkami prchajícího rychle dohánějí. Mason se však v poslední chvíli vzpamatuje a začne uvažovat. Místo bezhlavého útěku se vrátí do chaty, místo zbraní však najde pouze hrůzné trofeje z předchozích lovů. Také lovci pochopili, že se vrátil, a pokusí se ho dostat. Mason se však ubrání, dokonce jednoho z nich zabije a zapálí chatu. Tím však ostatní jen rozdráždí. Štvanice pokračuje, zemře další lovec a ostatní si uvědomují, že se role začínají obracet. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na doporučenie Wacíka som si pustil jeho obľúbený film o honení ľudí a za mňa teda riadna slabota. Je to taký Hard Target bez akcie. Prvá polovica sa snaží tváriť seriózne a budovať charaktery a napätie. Obidve veci márne. Na to je to podané príliš plytko a všetci tí tradiční predstavitelia béčkových záporákov to príliš vtipne prehrávajú. V druhej polovici sa konečne začnú honiť po miestnom lesíku, ale žiadnej poriadnej akcie sa zase nedočkáme a je vtipné, že všetci tí lovci sa vlastne pozabíjajú navzájom. To ma celkom rozosmialo. Ale celkovo to je strašná slabota, ktorá uspokojí len hardcore fanúšikov tohto podžánru. Najlepšia sólovka ľadového T-čka? Asi hej. Ale dobrý film? Rozhodne nie. 3/10. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem viděl docela dávno a přesto si jej dost dobře vybavuji. Bylo to totiž v časech, kdy jsem měl noční můry, když se byl ve filmu záběr na kříž a pokud tam byla rovnou rakev, musel jsem spát u rodičů. Všem již teď musí být jasné, jak mi večer asi bylo po bestiální vyvražďovačce v lesích, přestože nebyla nijak drsná a nějakého velikého množství brutalit se ani nedočkáme, působil na mě tenhle Rambo bez domova neuvěřitelně strašidelným dojmem. Je zvláštní, jak mi teď připadá scéna, kdy náš hrdina vstoupí do tajné místnosti v chýši svých hodných hostitelů a všimne si, co je to tam za zvláštní naloženiny. Přestože Surviving the Game není filmem nijak úžasným dokáže příjemně zabavit a nudit se u něj určitě nebudete. Škoda jen toho konce, který mohl být mnohem více šokující záležitostí... 60% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vždycky napřed zkontroluj hlaveň! Mno tak já rozhodně souhlasím s názorem, že se jedná o nejlepší film režiséra i nejlepší sólovku pana ledovýho čaje. Taky nepopírám, že se jedná tak trochu o levnější verzi Hard target, ale záporácký obsazení v čele s Hauerem je dokonalý, navíc akčňáky na tohle téma mám rád už od dob Deadly prey a pokud na nich tvůrci něco vyloženě neposerou, tak zpravidla pod 4* nejdu a nepůjdu ani teď.70% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Devadesátkový béčko, jakých existujou hromady. Ničím neoslní, ničím nepřekvapí, dokonce bych řekl, že i pobaví, protože chvílema se prostě musíte zasmát. Několik nesmyslů a blbostí se filmem mihne, ale tady se to dá čekat. Hlavnímu hrdinovi musíte fandit, i když chvílema dělá divný rozhodnutí... Televizní oddychovka pro vypnutej mozek. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Rok po van Dammově Živém terči přišla jeho napodobenina s trochu pozměněným scénářem, ale stejnou zápletkou. Nutno uznat, že parta lovců je výborně obsazená. O to horší je pak skutečnost, že nemají co hrát a je to děsná tragédie. Ice T není žádný klaďas a člověk spíš fandí zabijákům než jemu. K tomu opravdu špatná akce. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Na konci filmu je možné zbadať slová „Three Days Later in Seattle“ a panorámu mesta. Toto je však panoráma Philadelphie, nie Seattlu. Dá sa to poznať podľa mrakodrapov Liberty Place One a Two, ktoré stoja v centre mesta. (Arsenal83)
  • Kousek země, na kterém Mason (Ice-T) žil, je teď parkoviště americké banky. (kellne)
  • Pristávacia dráha a priľahlá budova vo filme patria štátnemu letisku ležiacemu na jazere Wenatchee, ktoré je v skutočnosti blízko civilizácie. Presný opak toho, čo sa ukazuje vo filme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama