Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 059)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Proboha .... Těšil jsem se nepolíben komentáři na drama ze středověku z dob čarodějnických procesů (jako nestředověké Kladivo na čarodějnice). Místo toho jsem byl zděšen. Monstrózností soundtracku, kýčovitých záběrů na krajinu a neskutečně přiblblého scénáře s množstvím klišé namíchali tvůrci divákovi hodně jedovatý koktejl. Varováním měla být již první scéna s popravami čarodějnic, leč nebral jsem jej vážně. Uchlácholen náhledy na boje ve Svaté zemi až po návrat rytířů domů se na snímek celkem dalo koukat. Pak už to šlo z kopce a u závěrečné scény s čertem či co to bylo jsem čekal, že se na scéně objeví ještě Sindibád a Xena... Už mne unavuje i neustálé obsazování Rona Perlmana do rádoby historických filmů. Zde po delším čase nehraje nějakou zrůdu, ale jednoho ze dvou hlavních hrdinů. U Cage musím smutně konstatovat, že od Města andělů jsem s ním neviděl žádný dobrý film... Kdo chce vidět středověk ať jde o dům dále, tento snímek si na něj jen hraje stejně tak jako Xena na Staré řecké báje a pověsti. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nepovedená záležitost, s úhlednými upravenými blond i černovlasými čarodějnicemi, vinnými či nevinnými a pohádkovým scénářem. Naprosto nepřesvědčivý Cage, si zde se známou držkou Perlmanem, po desítkách let vraždění ve jménu boha uvědomí, že zabíjet ženy a děti je trošku moc a vydávají se do neznáma napříč osudu. Díky nesmyslnému scénáři, se v prvním městě kam dorazí, zaplete do výpravy někam do Severákova a pohádka má jasný cíl. Spasit, tehdy asi jen Evropu, před morovou ránou a přitom si trošku pohrát s vlastními morálními hodnotami. Ještě méně jak tuctovej scénář má vše, směšné dialogy z 21.století, na poslední chvíli padající lanový most, od začátku do konce stejné herecké výrazy a hrdinské pohřbívání. 2 za dobré prostředí, to ale z peněz vynaložených na tuto komickou snahu je povinnost. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Je hezký, že Cage už jako malej si chtěl hrát na rytíře a sekat hlavy a proto se do tohohle hrnul, to bych mu nezazlíval, já taky vždycky chtěl sekat hlavy, jenže tohle po rozpačitým, i když vcelku zábavným začátku nabídne už jen naprosto nudnou cestu kamsi, kde se zabíjej čarodějnice a závěr, kterej by hůř nevymyslela ani ta cageova paruka. Já fakt doufám, že se dožiju ještě filmu, kde bude Cage v hlavní roli a ten film nechá zavzpomínat na pecky typu Face/Off, Skála nebo Con air. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|Scenár: Bragi F. Schut | Hudba: Atli Örvarsson | Produkcia: Roven&Gartner/Relativity Media | Rozpočet: 40 miliónov $ | Už zo začiatku bolo cítiť, že sa bude jednať o jednoduchší scenár, s menším rozpočtom a z toho vyplývajúc aj s chudšiou výpravou. Lenže: Stredná pasáž filmu, tojest hlavne preprava "čarodejnice" je neskutočne atmosferická, miestami až kvalitne hororová, a to aj vďaka exteriérom tajupných Transylvánskych destinácií. Viac než pólka tvoriaceho tímu filmu je maďarsko-rakúsko-česko-slovensko-švédska, čo znamená že okrem kostímov, digitálnych efektov a hlavných predstaviteľov je to rídze európska produkcia. Oddychovka na jedno videnie s pekným sountrackom. |Videno v Palace Cinemas Praha, 13.1.2011| ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Hon na čarodějnici se nekoná, protože ta byla chycena, ještě dřív než film začal.. A tak nám náš hlavní hrdina v trošku novém sestřihu a buclatých tvářičkách seznamuje se svým špatným svědomím, které touží po očištění.. A jak jinak mu ulevit, než pomoc krásné a mladé dívce, obviněné z čarodějnictví.. Spravedlivý soud, zadostiučinění, poznání pravdy, akce a napětí, šok, zneužití.. To všechno nezažili jen naši hrdinové, ale i já jako divák.. Celý tenhle fantasy thriller má jeden velký problém a to malý rozpočet, který při závěru filmu byl hodně znát.. Zvrhlo se to v nesmyslnou frašku, která ze soliního nášupu, udělal lehký propadák.. Ale já se nezlobím, protože jak Cage v jednom článku říkal, že pro něho nejsou žádné role špatné, hlavně že může hrát a to ho baví.. Mě se na to pak baví dívat! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Palina, názov lesa, kde sa prelieva krv, je v Biblii aj názov ničivej entity, ktorá otrávi všetko živé. Podľa Zjavenia 8:10-11: "Zatrúbil tretí anjel. A z neba spadla veľká hviezda, horiaca ako fakľa, a padla na tretinu riek a na pramene vôd. 11 Tá hviezda sa volá Palina. Tretina vôd sa zmenila na palinu a mnoho ľudí zomrelo od tých vôd, lebo zhorkli." (Arsenal83)
  • Filmaři si kvůli scénám, které se měly odehrávat na hradě, byli prohlédnout historické stavby v Německu, Polsku a také v České republice, ale ani jeden jejich požadavkům nevyhovoval. (Shley)
  • Necelou tisícovku trikových záběrů, tedy bezmála půlku ze všech ve filmu, měli na starosti trikaři z pražského studia Universal Production Partners (UPP). Osmdesátka odborníků v čele s Viktorem Müllerem pracovala rok na vytváření digitálních herců pro bojové sekvence, 3D modelech šelem a na dalších vizuálních efektech, díky nimž se hrdinové brání vlkům, bojují s démony či přebíhají provazový most nad propastí. (ČSFD)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama