Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 059)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Příjemná dobrodružná podívaná s mysteriózními prvky, úsměvnými fórky, pěkným vizuálem a zajímavými výměnami názoru o církvi. Nic víc bych v tom nehledala. Původně jsem chtěla dát 4 hvězdičky, ale ten konec mi zkrátka připadal moc (než všichni dorazili do města, drželo si to takovou tajuplnou atmosféru, ale po příjezdu jsem si připadala, jako když sleduju Van Helsinga 2). Přesto si myslím, že tak málo procent si to nezaslouží. Ale abych nezapomněla, musím ještě vyzdvihnout výkon Roberta Sheehana, nejdříve se mi tam nehodil, ale pak skvěle zapadnul a jsem ráda, že přežila právě jeho postava:)) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nad očekávání slušný film, jemuž, jak tady spousta lidí správně podotýká, chybí hlavně peníze a s nimi spojená epičnost. Herci dobří (pořád vám to říkám, neodepisujte Cage), hudba dobrá, některé scény (úvod, vlci) takřka perfektní, závěrečné digi vypadalo lépe než třeba u Solomona Kanea a potěšila mě i "jeho" podoba, která jako by vypadla z dobových kreseb. Scénář příjemně těžil ze souhry Cage a Perlmana, jimž nadělil ty správné chlapsko-parťácké hlášky, jinak to ale byla taková neobyčejně obyčejná fantasy road movie, které ke konci docházel dech. Tři a půl hvězdy dávám i za štěk Christophera Lee. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snad přes rozporuplné komentáře mne film potěšil. Pravda, extrémně strašidelný příběh se nekoná, ale dobře se na něj dívá. Hlavním motivem je cesta, měnící se v jakousi zkoušku odvahy, na jejímž konci se nachází tajemství nijak originální, ale trochu očekávané. Potěšilo mě: kamera, exteriéry, hory, nádherný temný les Pelyněk plný pokroucených stromů vynořujících se z mlhy, napínavý přechod rozpadajícího se mostu, vlci, klášter a potvrzení mého přání, zda dívka bude čarodějnicí či nikoliv. Odpudivost dávných věků představovali umírající na mor, špína měst a vesnic i jáma s mrtvými... Nepotěšilo mě nasnímání úvodních bitev . Je stejné, jako např. u Scottova Gladiátora - trhané záběry sestřihané v chaotickém sledu působí jako rachejtle hozená do obličeje. Jo, zlaté časy bojových scén ze Statečného srdce! Když se Cage a Perlman špičkují, kdo sejme více neznabohů, vzpomněl jsem si okamžitě na podobné soutěžení Legolase a Gimmliho z LOTRa. Celkově se ale film líbil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Přešli oceány a pouště, viděli věci, které vidělo jen pár lidí. Teď mají zodpovědnost dovést JI před soud. Mniši pak rozhodnou o jejím osudu..... Spojení Cage – Perlman zdá se býti šťastné. Ron aspoň trochu vyvažuje toho stále se opakujícího chlápka s všechápajícím lítostivým kukučem. Křižácké bitvy, mor – to vše se musí líbit. A čarodějnice? Jen houšť! Tahle dobrodružná pohádka pro dospělé (děti by se asi báli), ve které vlci nejsou vlci, čarodějnice čarodějnicemi a ženský se nazývaj pravým jménem (pokus u vtip :-)) by se mohla líbit všem, kteří si chtějí užít dobrodružného napětí, CGI efektů, rachotu mečů a přičichnout k atmosféře historického filmu. Intelektuální zábava se promítá v jiným sále. OBĚŤ BYLA UČINĚNA, HRDINOVÉ ZTRACENI a já souhlasím, že to zbytečně dětinské finále by mohlo (nejen mé) hodnocení srazit na 3*. Hold BUDEME POTŘEBOVAT VÍC SVĚCENÝ VODY! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím k čemu ve středověku potřebovali kamenný mosty. 2.) Já a můj meč jsme pozváni na lov vlků. 3.) Hledám knížku, kde je popsáno, jak se bránit silám zla. 4.) Chci vidět, jak přisprostlej Nathan pohřbívá starší hereckou generaci. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zvláštní že Swordfish a 60 sekund se mi ve své době docela líbily. Zato Bílá smrt byla ubohá a Season of the Witch taky není žádný zázrak. Sena se zase tolik na režisérské stoličce nesnaží, už od prvních okamžiků mi bylo zřejmé, že se bude jednat o takový ten výplach, který se odehrává od místa A do místa B. V místě B finále, konec a titulky. Asi se budu opakovat, ale Cage opět nedal kadeřníkům pokoj a ti mu tentokráte posadila na hlavu slušnou hřívu. Trošku škoda že Ron Perlman se držel více vzadu, pokaždé jsem s napětím očekával každý jeho okamžik na scéně. Nebylo jich mnoho. Velkou porci si pro sebe urval již zmiňovaný Vlasáč Cage. U něj stále nic nového, prostě točí jeden film za druhým. 60% s odřenýma kloubama. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • V scéne vstupu do opátstva vidieť okná zasklené veľkými tabuľami skla. Takéto tabule sa v stredoveku nepoužívali. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Pule, na myse Kamenjak (Chorvátsko), Innsbrucku, Leobendorfe, Sankt Koloman, St. Johann im Pongau, pohorie Totes Gebirge, jazerá Seewaldsee a Traunsee (Rakúsko), v Budapešti, Etyek, Pomázie (Maďarsko) a Shreveport (Louisiana, USA). (Arsenal83)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama