Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 059)

Javert 

všechny recenze uživatele

Nejen, že by lepší scénář zvládl i mentálně postižený prvňák, ale zejména Cageův "výkon" tady bije do očí ve smyslu naprostého hereckého failu, kdy sám sebe zesměšňuje, místo aby si zachoval zbytky jakéstakés důstojnosti (nabyté zejména v 90s). Za pozitivní zmínku bohužel stojí jen slušná triková a naprůměrná atmosférická stránka. Když k tomu všemu kromě výše zmíněného připočítám tupé dialogy a stokrát viděné zvraty, vyjde mi velmi slabý a průhledný pokus svést se na populární vlně středověké fantasy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Při úvodní digitální křižácké bitvě jsem si říkal, že to bude ještě větší béčko, než jsem čekal. Jenže to je jen nutný prolog a pak mě to fakt začalo bavit. Má to atmosféru a Cage, když zrovna nemá na hlavě nepadnoucí helmu, tak se do toho fakt hodí. Provařená scéna s vratkým mostem byla super a i to tajemství kolem čarodějnice mě bavilo. A jelikož mi to prostě takhle sedlo, tak mě nerozhodil ani ten digitální konec a fandil jsem Cageovi ať nakope zlu prdel. Je to lepší, než Solomon Kane i Ironclad. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám umění - napsat scénář, ve kterým mají postavy mluvit, ale přitom z nich vychází jen teplej vzduch. Tolik velkohubých keců se jen tak nevidí. Když připočtu, jak se to celé tváří smrtelně vážně, je mi z toho do breku. Navíc ty rádoby šokézní scény jsou k popukání trapné, asi měly jen snížit věkový rating filmu, jinak nevím...a k tomu ty debilní souboje, Cage nožíkem odvrací střely z kuší, pak holou hlavou dá ránu zbrojnoši do jeho makovice, na který má přilbu, jojoj takových seků tam bylo požehnaně....škoda, že snížili ten věkový rating, protože tohle je de facto film pro děti.....a jedeme dále, filmaři si myslí, jak skvělé exteriéry mají ve filmu, no to je další hrůza - kýčovitej mostek přes strž hlubší jak rybníček Brčálník, k tomu les s mlhou jako vystřižený z nějaké béčkové fantasy knížky, holt je to, jakoby Troška natočil Hamleta. Moc, moc špatný. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Příjemná dobrodružná podívaná s mysteriózními prvky, úsměvnými fórky, pěkným vizuálem a zajímavými výměnami názoru o církvi. Nic víc bych v tom nehledala. Původně jsem chtěla dát 4 hvězdičky, ale ten konec mi zkrátka připadal moc (než všichni dorazili do města, drželo si to takovou tajuplnou atmosféru, ale po příjezdu jsem si připadala, jako když sleduju Van Helsinga 2). Přesto si myslím, že tak málo procent si to nezaslouží. Ale abych nezapomněla, musím ještě vyzdvihnout výkon Roberta Sheehana, nejdříve se mi tam nehodil, ale pak skvěle zapadnul a jsem ráda, že přežila právě jeho postava:)) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je hezký, že Cage už jako malej si chtěl hrát na rytíře a sekat hlavy a proto se do tohohle hrnul, to bych mu nezazlíval, já taky vždycky chtěl sekat hlavy, jenže tohle po rozpačitým, i když vcelku zábavným začátku nabídne už jen naprosto nudnou cestu kamsi, kde se zabíjej čarodějnice a závěr, kterej by hůř nevymyslela ani ta cageova paruka. Já fakt doufám, že se dožiju ještě filmu, kde bude Cage v hlavní roli a ten film nechá zavzpomínat na pecky typu Face/Off, Skála nebo Con air. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Ružica meča, ktorý vo filme používal Ron Perlman (Felson) je vyobrazením symbolu rádu nemeckých rytierov a vznikol až počas 3. veľkej krížovej výpravy, pričom dej sa odohráva počas prvej. (QuietRioT)
  • DVD verzia obsahuje aj alternatívny koniec. (matkoulko)
  • Film sa začína v roku 1332, keď sa už križiacke výpravy do svätej zeme nekonali. Posledná križiacka pevnosť Acra padla v roku 1291. (Arsenal83)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama