Reklama

Reklama

První den zbytku tvýho života

  • Francie Le Premier Jour du reste de ta vie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví příběh běžné rodiny, složené z manželů Marie-Jeanne a Roberta Duvalových, kteří mají již tři dospělé děti: Alberta, Raphaëlu a Fleur. Každé z dětí zažívá svůj neobyčejný život. Název filmu pochází z pěti rozhodujících dnů v životě této rodiny, které se objevují ve filmu. Tyto dny výrazně ovlivní chod celé rodiny a po těchto dnech už jejich život nikdy nebude takový jako dříve.
Ve filmu se objevují jak prvky komedie, tak i dramatu a film okoření i akční scény. Tento snímek získal ocenění i v České republice, na Festivalu francouzského filmu v roce 2009, kde drtivě vyhrál v divácké anketě. (adamvojta)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Odyssee, opustil's nás brzo. Naše rodina už nikdy nebude jako dřív ..." ----- Změny naštěstí (?) málokdy bývají "šokové" ... většinou nejsou tak zásadní - a přicházejí poznenáhlu, takže chvíli trvá, než nám to dojde. Ale pravdou zůstává, že NIKDY nic není jako dřív. Můžeme přivolat jen vzpomínky - jako vzdálenou ozvěnu TĚCH dní, ale čas vrátit nedokážeme. A tak se v tom plácáme ... a ubližujeme si - nebo pomáháme. Po všechny dny, které zbývají z našich životů. ----- Drama, které zdánlivě nahodile vybírá pestré střípky událostí ... aby z nich sestavilo velice výstižnou, pravdivou mozaiku - obraz jedné obyčejné rodiny ... obraz, který vám utkví hluboko v paměti. Je doplněný lehounkým, decentním humorem poněkud temnějších odstínů - přesně takovým, jaký nás věrně provází i v reálném životě ... a pro který mnohdy nemáme pochopení. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Život se všemi jeho radostmi a strastmi.. No nevím, každý je tu nadšený z toho, že je to film velice realistický, ale mně tak realistické nepřipadalo, že by tak milující rodiče zapomněli na narozeniny svojí dcery. Některé postavy jsou zábavné (fanynka Cobaina a grunge) a jiné zase vůbec (otravná matka). Retrospektivní způsob vyprávění si mě nezískal, zrovna tak jako většina rodiny. Takže za mě slabší tři hvězdičky. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nezdieľam naplnené očakávania väčšiny. Medzi dve posledné slová názvu filmu by som vložil slovo "obyčajného". Lebo naozaj išlo o obyčajné životy členov jednej obyčajnej francúzskej rodiny. A sledovať obyčajný život obyčajnej rodiny mi pripadá ako mrhanie časom, pretože jeden obyčajný život žijem. Jeden známy divadelný režisér na otázku, či sa chodí pozerať na predstavenia režírované jeho kolegami odpovedal, že v tom nevidí žiaden zmysel, pretože by si pripadal ako výpravca vlakov, ktorý sa vo voľnom čase chodí pozerať, ako vlaky vypravuje jeho kolega. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Frantíci si mě opět získali. Dokázali sestavit laskavé drama o obyčejných životních situacích, které mě neobyčejně zaujalo. První den zbytku tvýho života je výbornou sondou do duše každého diváka, který se na filmy divá i proto, aby se nad nimi mohl posléze zamyslet. Můžu s rukou na srdci říci, že jsem do nového filmového roku vykročil se správným zástupcem těch perfektních kousků. ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Původně jsem dával 4 hvězdy ale přes noc se mi to rozleželo v hlavě a přece jenom si to tu plnou palbu zaslouží. Pohled na 5 rozdílných dní 5-ti členné rodiny v rozmezí 12-ti let. 5-ti dní, které navždy změnily jejich osudy. Dokonalé herecké výkony, podpořené skvělým soundtrackem dávají vzniknout nádhernému filmu o rodině, lásce, hádkách, naději i ztrátách. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Film, ktorý Albert (Pio Marmaï) a Raphaël (Marc-André Grondin) pozerajú a citujú je Sedem statočných (1960). (toi-toi)

Reklama

Reklama