Reklama

Reklama

Ať vejde ten pravý

Trailer

Osamělý, šikanovaný kluk se spřátelí s upíří dívkou, která žije v utajení se svým strážcem... Dvanáctiletý Owen (Kodi Smit-McPhee), kterého tři spolužáci ve škole terorizují, se cítí osamělý a vyděděný. Doma sní o těžko uskutečnitelné pomstě. Do sousedství se právě přistěhovala stejně stará Abby (Chloë Grace Moretz) spolu se starším mužem, možná otcem (Richard Jenkins). Abby, také osamělá a vyděděná, naváže přátelství s Owenem. Vídají se však jenom v noci a když ne, domlouvají se přes zeď za pomoci morseovky. Chlapec se jí svěří se svým problémem ve škole a Abby mu radí, aby se nenechal šikanovat a bojoval. Owen brzy zjistí, že Abby není obyčejná dívka, ale staletá bytost, udržovaná při životě lidskou krví. Tu jí obstarává její strážce a v jejich okolí přibývají záhadné vraždy. Policie má jisté podezření a Owen cítí k Abby střídavě lásku i strach... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (408)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Ja som po zhliadnutí tohto snímku mala strašne zmiešané pocity. Na jednej strane ta detská láska alebo ako to nazvať bola pekná aj vlastne všeobecne celá tá zápletka ale mňa to množstvo dialógov, kde sa vlastne nič hororové nestalo nebavilo. Ako horror mi to teda určite neprišlo. Ale na tom ani tak nezáleží. Skôr som mala pocit, že film bol dosť zbytočne naťahovaný, preboha veď skoro dve hodiny "hororu" kde sa vlastne nič takého nestalo bola pre mňa nevysloviteľná nuda. Chloë Grace Moretz mám rada ale ona tomu nedopomohla aby ma to dáko viac nadchlo. Bohužiaľ nevidela som originál, čo ma strašne štve pretože, som chcela vidieť hlavne ten ale nezohnali sme to tak som sa musela uspokojiť s remakeom. Nechápem, prečo tí Američania musia, vždy z každého filmu, ktorý nie je z USA spraviť silou mocou remake. Verím, že originál bol určite lepší a dúfam, že raz si ho konečne pozriem. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé k tomuhle remaku nejsem vůbec zlý poněvadž mě ani originál nějak nebavil, ale tohle je ještě horší. Originál měl aspoň syrovou atmosféru která fungovala. Tohle má Moretzovou....Což je asi největší nevýhoda. Protože tahle herečka ač jí všichni zbožňují mě naprosto v každém filmu dokonale nasírá. V Temných stínech mě štvala a tady jak by smet. Ani hlavní kluk mě moc nebral. Já prostě nemám rád když tu jsou oba takový outsideři až přehnaně velký. Další věc co mi přišla neskutečně debilní byla ta krev. Celej ten pokus o drsný horor naprosto padnul. A k tomu to dosraly efekty. Tohle je průserovej remake který má jen pár světlých okamžiků. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jako neznalý švedského originálu jsem se s chutí pustil do tohoto remaku. Nebudu tedy hodnotit zbytečnost filmového materiálu. Nebyl by to ovšem Matt Reeves, aby házel tak snadno flintu do žita. Naopak se s tímto faktem popasoval více než se ctí. A poražen rozhodně neodchází. Let Me In má přímo ukázkovou hororovou atmosféru, romantice se samozřejmě nevyhýbá. Divákovy oči jsou sice ochuzeny o závěrečnou divokou řezničinu, ale jedná se o jediný nedostatek. Potěšilo mě že Let Me In je na míle vzdálen sérii Twilight. Chloe Moretz roste do první Hollywoodské ligy. 60% ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

V Let Me In - narozdíl od Låt den rätte komma in - absolutně nefungují stěžejní emocionální motivy, počínaje šikanou Owena (Oscara) a konče vztahem obou hl. postav. Chloe Moretz a Kodi Smit-McPhee jsou bezpochyb brilantní herci, role, které ale mají hrát v Let Me In, nejsou ani v nejmenším psány a vymyšleny pro ně. Krása upírky (- upíra, jak napovídá originál i předloha) a až přílišná sympatičnost hlavního hrdiny ve filmu nefunguje, stejně tak přenesení příběhu z chladného Švédska do Spojených států. Zásadní rozdíl mezi severským originálem a americkým remakem vidím v tom, že ponurost švédských lokací pramení už z jejich samotné podstaty, za to ty americké musí být podporovány velmi stylizovaným gradingem, jenž však pouze zastírá fakt, že v off-line záběrovém režimu by se nedalo fikčnímu světu filmu ani v nejmenším věřit. Jinak řečeno je Let Me In kočkopes, který se usilovně snaží napodobit či nijak nepoškodit originál, dělá to ale s tak zbytečnou věrností a inspirací severskými filmařskými postupy, že v rámci škatulky amerického remaku nemá logicky šanci uspět. Stejně tak, jako švédi nikdy nenatočí plně funkční hollywoodský blockbuster, totiž ani američané nikdy nenatočí bezchybný film prolezlý severským kinematografickým feelingem. Jediné, co proto funguje bezchybně, jsou dvě kompletně přidané (či přetvořené) scény; ta úvodní a další, ke které úvod přímo odkazuje. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Holky, budete li stát před dilematem, koho si pustit dovnitř, doporučuji Toho pravého! Tohle je jen čínská silikonová náhražka, která sice na první pohled vypadá jako originál, ale snadno se ošoupe ještě před vyvrcholením. Zvláště, pokud jste již Toho pravého zažily! Je to jako by jste se dívaly na věrnou kopii Sedmé pečeti, akorát šachy by hráli Gere s Willisem, pod nohama jim křupal popcorn a na pozadí zněla melodie z reklamy na Coca-Colu. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Matt Reeves pred natáčaním vyjadril ambíciu, aby film nebol prerábkou švédskeho originálu: "Chcem natočiť nový film podľa knihy a nie prerobiť švédsky film. Bude to niečo úplne iné, ale bude to naozaj zaujímavé. Je to úžasný film a fantastická kniha. Myslím, že by to mohol byť naozaj dojemný, strašidelný a desivý film. Som naozaj nadšený z toho, čo by z toho mohlo byť." (Arsenal83)
  • Během celého filmu nebyl ani jednou ukázán obličej Owenovy (Kodi Smit-McPhee) matky. (Sartorius)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Nové Mexiko. Obdobie natáčania trvalo od 2. novembra 2009 do 14. januára 2010. (MikaelSVK)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Chloe Moretz je divná

Chloe Moretz je divná

26.09.2010

Přesněji řečeno Divná Emily. Postava se poprvé objevila v roce 1991 jako maskot pro oblečení od firmy Cosmic Debris, záhy poté se ale gothic dívenka stala hrdinkou úspěšné komiksové série… (více)

Hit Girl si opět brousí čepele

Hit Girl si opět brousí čepele

02.08.2010

A nejen pro pokračování Kick-Ass s podtitulem Balls to the Walls. Chloe Moretz zanedlouho uvidíme jako upírku v hororovém remaku Let Me In, poté si zřejmě zahraje v survival thrilleru The Rut. Ten… (více)

Novinková smršť

Novinková smršť

27.09.2008

Johnny Depp v dalším trháku od Bruckheimera, upírský horor od tvůrce Monstra a úmysly slavného scenáristy Shanea Blacka (ano, otřeme se i o Smrtonosnou zbraň 5). To všechno v dnešní vydatnější náloži… (více)

Reklama

Reklama