Reklama

Reklama

Tajemství staré půdy

  • Jugoslávie Tajna starog tavana (více)

Obsahy(1)

Na jugoslávském ostrově Hvar se odehrává dosti naivní dětský příběh o nerozlučných kamarádech, kteří na půdě starého domu naleznou podivuhodné dědictví po pradědečkovi - prototyp úžasného vynálezu. Jenže o něj se zajímají i zločinci, kteří si myslí, že by jej bylo možné zneužít jako účinnou zbraň. Vnášení dobrodružných prvků je stejně neobratné jako samotné syžetové zakotvení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vidět tohle kdysi dávno a ještě v kontextu tehdejší doby jako fagan, tak beru fáborky a propukám v oslavy. To se bohužel nestalo, biják ke mě dorazil až teď a působil na mně krapet nudně, hlavní hrdinka mě byla sympatická jako kornout bez zmrzliny a kluci krom toho, že třikrát rozsvítili vynález teda dvakrát akční nebyli. Určitě z toho jde léto, prázdniny, ale v né takový míře, abych z toho odpaloval ohňostroje a děj jak už jsem řekl, hrál poměrně nudnou symfonii. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tyhle dětské filmy našich mladých let, se nedají hodnotit jinak než nostalgicky. Pod pojmem našich, mám na mysli dnes už pětatřicátníky a dál :o) jelikož čas celkem kvapí a ani Jugoslávie už není celek, tak jako to naše tehdejší Československo. Ano dnes může příběh působit trošku naivně a nezajímavě, ale s ohledem na datum vzniku a cílovou diváckou skupinu šlo tehdy o celkem atraktivní podívanou, pro nás mladé kluky bažících po dobrodružství a tajuplných příbězích. Takže pro mne jde už dnes pouze a jen o hodnocení s nostalgie a né co do posuzování filmařského kumštu a umu. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Dnes už spíš k zasmání, ale jako děti se nám to líbilo. Prostředí moře a nadpřirozeno to bylo něco. Ve filmu snad až na M.Kopeckého a J.Kanyzu nikdo z našich nehraje. Kluci najdou na půdě vynález jakési antigravitační dělo a tím vystřelují do vesmíru co se dá, jenže to někdo vidí a celé město má pozdvižení. Dnes už jen jeden z mnoha zapomenutých filmů. Ještě že máme ty satel. kanály. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Pepíček přiletí za kamarádem do Jugoslávie a spolu s kamarádovou sestrou objeví antigravitační dělo (což úplně zbytečně trvá třetinu filmu, než ho objeví - navíc je v ní spousta vaty) a dobrodružství může začít. Hlavně pro ně. Já jsem se u zbytku filmu nudil úplně stejně, jako u první třetiny a ačkoli se tady něco dělo a vaty ubylo, nezaujalo mě to ani trochu a i tak je ten děj slabý. Dělo děcka využijí na pár chujovin a pak na konci, kdy jim jde o život, ale jinak s ním nic nedělají a ten sci-fi prvek tady zůstává dost nevyužit, A nějaký humor zde taky skoro není, že by to aspoň nějak oživil. Takhle zůstává jen zajímavý samotný nápad a exotické prostředí, které to u mě vytáhlo na slaboučké 2*, Jinak je to ale jen další lehce zapomenutelná československá rodinná sci-fi, podobně jako Pražské tajemství nebo Dobrodružství s Blasiem. Slabé 2* ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl jako malej kluk, byl jsem z tohoto dětského-sci-fi špionážního filmu úplně nadšanej. V mých vzpomínkách to byl skvělý dětský film plný všeho, co kluci milují. Po mnoha letech jsem tento drahokam mého dětství opět viděl a byl jsem sklamán. Film je průměrný až, hamba. V ničem neoplývá-výjma nádherných jadranských exteriérů. A tak je to skoro se vším z dětského vidění světa-škoda, rád bych chtěl opět se na filmy dívat nezkaženým dětským pohledem. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčeno na ostrově Hvar v tehdejší Jugoslávii, nyní Chorvatsko. (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama