Reklama

Reklama

Připoutejte se a připravte se na divoké, necenzurované pokračování nervy drásajícího kasovního trháku Joy Ride! S “dvojitou porcí napětí a akce oproti originálu” posouvá Joy Ride 2: Dead Ahead “hrůzu na silnici na zcela novou úroveň!” (DreadCentral.com) Když se čtyři přátelé vydávají do Las Vegas za zábavou a trochou levného vzrušení, nemají ani tušení, že na ně místo toho čeká hrůza, utrpení a ryzí strach nasáklý krví! Když se jim uprostřed pustiny porouchá auto, přátelé chtějí co nejdříve nalézt cestu zpět do civilizace. Ale jejich plány brzy neujdou pozornosti nebezpečného řidiče kamionu jménem Rusty Nail. Tohle vraždící a pomstychtivé monstrum, které je ovládáno neukojitelnou touhou po mrzačení a způsobování bolesti, je odhodláno od každého z nich vybrat krutou daň… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (106)

kingik 

všechny recenze uživatele

Po tajemně temné, ale nedotažené jedničce, mě zajímalo, s čím se vytasí hororový specialista Louis Morneau. Ten přišel s daleko říznějším a nápaditějším koktejlem než byla jednička. Prostě čtveřice mladých lidí, která měla v plánu užívat si v Las Vegas, vůbec neudělala dobře, že si bez dovolení vypůjčila ze zdánlivě opuštěného domu auto jako náhradu za jejich pokažené. Tohle auto patří maniakovi-kamioňákovi Rustymu a ten chce za výpůjčku oplátku v podobě plnění mnoha různých zvrácených úkolů. Poté, co unese přítele jedné z mladých dívek, začíná hra kočky s myší, protože zbylá trojka netuší, jak maniak vypadá a kde se právě nachází. A když nesplní nějaký úkol, tak uneseného mladíka zabije, navíc kontakt s šílencem probíhá jen přes vysílačku v autě. Solidní námět z jedničky byl naplno využit až zde a spousta nápaditých scén působí až absurdně, ale současně velmi mrazivě vzhledem k tomu, že pocit ohrožení je zde intenzivní a znásobuje ho fakt, že zvrhlíkovi divák nevidí (podobně jako v jedničce) do tváře. Na námět z jedničky tvůrci postupně navlékají řadu originálních scén (například úkol, ve kterém se do té doby frajerský Nick musí převléknout za transsexuála a jít koupit drogy od nebezpečných dealerů, nemá obdoby )a film dokonale šlape až do nervydrásajícího finále, které naznačuje, že by v budoucnu mohla přijít ještě trojka. Jestli bude takto kvalitní, tak se jí vůbec nebráním. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A nesnaž se dělat chytrýho !!" ;) Velmi výstižné, zejména tedy co se týká reflexe směrem k tvůrcům tohoto, když už nic tak alespoň dynamického, sequelu s několika málo velmi výživnými gore efekty, která však měla přijít rozhodně ještě před jeho natočením..;) Tentokrát horormaker a béčkař Louis Morneau opravdu zklamal, když spoustu kvalitních nápadů s hracími kostkami v čele buď nechává bez pointy jen tak vyšumět nebo zbaběle střihá, střihá a uhýbá s kamerou.. ()

Reklama

Teardown 

všechny recenze uživatele

Včera večer jsem tenhle dvoudílný "Truckterror" spláchl naráz a abych řekl pravdu, nášup, který čiší z některých komentů, nepřicházel a nepřicházel. Netvrdím, že to bylo vyloženě špatné, jenom oproti Johnu Ryderovi, byl tenhle maník jednoduše neoriginální mamlas. Když ty dva kousky zprůměruji...tak s odřenýma ušima 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Úchylný kamionista je späť a znova sa mstí nejakým chudákom za to, že ho nejak poškodili. Tentoraz mu vtrhli do domu a ukradli auto. Táto séria je takým opakom série Death Wish, kde bola mstiaca postava ústredným klaďasom. Tu sa neustále mstí záporák, ale z čím ďalej tým trápnejších dôvodov. Som zvedavý akú hovadinu si vymyslia v trojke. Možno mu ukradnú cukrík. Dvojka si ale berie z jednotky to najhoršie. Neustále infantilné úlohy, ktoré záporák dáva svojím obetiam. Napínavé prenasledovanie obete tu prakticky absentuje. Akčné scény sa tiež prekvapivo nevydarili. Béčkar Morneau mal už to najlepšie za sebou. Film vo väčšej miere vsadil na brutalitu a tentokrát kamionista zabije oveľa viac obetí. Ale žeby ma to nejak bavilo nemôžem povedať. Herecké obsadenie je na prd, takže otravné postavy mi boli ukradnuté. Celý čas som sa nudil a nenapadá ma žiadny aspekt, ktorý by na tomto filme za niečo stál. 3/10. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavej začátek (docela klasika), parta mladých (nesympatických tváří) si vyjedou na výlet, v poušti se jim porouchá auto, náhodou kousek dál je osamocenej barák, kde nikdo není, ale je tam auto ve funkčním stavu, tak si ho vypůjčí a jedou dál. Doteď by se to dalo snést, i přes strašlivý dialogy, ale co potom začnou scénáristé vymýšlet, to mě hlava nebrala a nechtěně jsem se musel smát. Hrůza a děs, nesmyslnost střídá debilitu, hrůzostrašný herecký výkony (hlavně ta bloncka, co se z ní stane nasraná mařka, která chce za každou cenu zachránit svého milého se spáru kamioňáka Rusty Naila). To už je fakt moc, žádná nadsázka, ale trapnos, klišovitost a demence. A nejvíc mě rozbila skoro finální scéna, kdy bloncka jede s kamiónem za noci, potom střih na svítající oblohu a pak bitka s Rustym, vše v časovém rozsahu asi jedné minuty. No hnus, bída, ztráta času. Oproti výborné jedničce propad skoro na dno odpadu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Britské Kolumbii ve městech Cache Creek a Kamloop a v kanadském Vancouveru. (Terva)
  • Přestože tomu snímek nenasvědčuje, poušť byla ve skutečnosti studená a celý štáb musel pracovat v mokru a zimě. (camper)

Reklama

Reklama