Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svěží komedie o dvou kamarádech (Fahran a Raju), kteří studují vysokou školu strojní. Fahran je tam z donucení a Raju, aby vytáhl svoji rodinu z bídy a částečně také kvůli otci. Do života jim vstoupí Rancho a tak jsou tři. Tři idioti, kteří neustále provádějí různé vtípky, aby upozornili na zatuchlost vysokého školství. Jejich protivník, profesor Virus, je ale pořád o krok napřed. Virova dcera Pia se zamiluje do Rancha a tak kolizí s profesorem jen přibude. (CIma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pěkný! A indický. Hudbení intermezza se dají místy přetočit a delší stopáž mi nevadila. Líbilo se mi, jak se režisér skoro hodinu věnuje vstupu do děje, který je ale součástí děje. Mám na mysli, že film za začátku natahuje, ale je to jen ku prospěchu věci - seznámí nás s postavami, jejich charakterem, prostředím a navíc vtipně. Není to telenovela, kde vám na začátku v rychlosti představí ústřední dvojici a hned víte, jak to dopadne. A navíc tady nešlo o ústřední dvojici, to mělo svoje kouzlo. Pravda, tvůrci si museli vypůjčit 3 známé vtipy, ale i když je znáte, nepřidaj vám nijak "znásilněné". ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Bollywoodem nakonec dopadlo dobře. Muzikálových pasáží s otřesnou hudbou, při kterých se mi bude chtít umřít studem za tvůrce, bylo úplné minimum. A ani tříhodinová stopáž a slzavá údolí na konci filmu mi nezabrání říct, že jsou 3 idioti nadpůrměrná komedie. Jak moudře říká Norbert Lichý v Comebacku: "Když to srovnám s Temelínem, tak velký výbuch to zase nebyl." ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo něco hroznýho ... Takovou blbost jsem dlouho neviděla. Nudilo mě to už od první minuty a tak nějak jsem se to snažila přetrpět až do konce, což bylo celkem hrozný při 171 minutách. Nemám ráda trapný a přehnaně dlouhý filmy a tohle byl právě jeden z nich. Hudba hrozná a herci snad ještě horší. Šerední Indové, co tancujou a zpívaj ... to mě fakt nevzalo. A tohle že měla být komedie? Mi to vtipný nepřišlo ani trochu. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela zklamání. Na velkém úspěchu 3 Idiots se potvrzuje, že indické publikum je ve vztahu k filmům stále konzervativní a zatímco modernější a progresivnější blockbustery (Kites) odmítá, filmy stylově i obsahově ukotvené v hlavním bollywoodském proudu prvních let nového tisíciletí velebí, byť nejsou filmařsky příliš zajímavé a stále se zuby a nehty drží polokýčovité postrobarevnosti a naivity, která sice v devadesátých letech vydefinovala mediální obraz Bollywoodu, ale v současnosti už si mnoho indických filmařů (naštěstí) uvědomuje, že nastal čas posunout se někam dál. První polovinu filmu táhne neúprosně dolů přílišná přepjatost a hlavně lacinost a otřískanost použitých vtípků (nejde jen o vesmírnou tužku, ale taky třeba o "víte-vy-vůbec-kdo-já-jsem" scénu), což naštěstí vyváží polovina druhá, která je jednodušše, ale o to účinněji, vypointovaná. Jinak jsou 3 Idiots další z řady filmů, jenž se vypořádávají s móresy, které do Indie v časech její prudké modernizace přicházejí z dekadentně-imperialistického Západu. Počítám, že přílišná soutěživost, ambicióznost a kariérní dravost nejsou zrovna jevy, jež by si průměrný náhodný pocestný spojoval s Indií...70% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Oni ti Indové nejsou idioti, jak by se dle jejich známé posedlosti písničkami mohlo na první pohled zdát. Naopak, u 3 Idiots se mi potvrdilo, že ty svoje filmy mají dost promyšlené. Není to má první zkušenost s indickými filmy - už jsem viděl P.K. a Stůl č.21, ale tohle se mi líbilo nejvíc. Dlouhé je to skutečně Lovosice, ale překvapivě mě to skoro nenudilo (a to se mi u tak dlouhého filmu stalo naposled u Sierynevady), navíc některé scény jsou i poměrně napínavé. Funguje to jak po té komediální stránce (i když tam se mi to ne vždy trefilo do noty), tak i po té dramatické (ačkoli asi jedna dvě scény mi přišly už přehnaně vyděračské... obecně se tam nějak moc brečelo) a obě perfektně ladí dohromady. Postavy jsou sympatické, své poselství o nefunkčnosti a špatném vedení školství to úspěšně předá a dívalo se mi na to dobře. Co mě ale nejvíc fascinovalo byla promyšlenost scénáře, který do děje perfektně zařadila i jen jednou pronesené poznámky (např. slavný vědec se 400 patenty) - to fakt klobouk dolů, tohle by udělal málokdy. I všechny - jak hlavní, tak vedlejší - postavy představil obstojně a snad ani jedna není černobílá. Nevím, kolik let na tom scénáři Hirani (+ ti dva další scénáristi) pracoval, ale fakt to cením - obzvlášť v době, kdy má většina filmů scénář děravý jak řešeto a absolutně nepromyšlený. A taky chci Hiranovi poděkovat za tři hodiny kvalitní zábavy, moc mě ten film potěšil. Výhrady mám a v komentáři jsem je už zmínil, ale jinak jsem nadšen. Zatím silné 4*, ale časem to možná o jednu slabou hvězdičku zvednu. Ten film je prostě skvělý. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Záverečná scéna sa natáčala pri jazere Pangong, najväčšom v Himalájach. (Laslo)
  • Scény z univerzity a kolejí byly natáčeny v Indian Institute of Management Bangalore. "Uvítací večer" nováčků se natáčel na dívčí koleji, přičemž zde bydlící dívky celé scéně přihlížely. Herci přiznali, že se před nimi cítili nepříjemně, když se museli svlěknout do spodního prádla, aby jim bylo dáno razítko na zadek. (glitter)
  • Uzavretie stávky troch kamarátov s Chaturom a vyhodnotenie stávky pripadlo na 5. septembra, kedy sa v Indii oslavuje deň učiteľov. (Laslo)

Reklama

Reklama