Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 1

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (989)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vskutku hodne zvláštny, netradičný film. Inteligentná armádna satira. "Muži, čo čumia na kozy" a dokážu im pri tom silou vôle zastaviť srdce. Pomocou svojej mysle dokážu zabiť. Hippiesácki rytieri Jedi v americkej armáde. Uletené, miestami až moc. No s hviezdným obsadením, ako je kvarteto George Clooney, Kevin Spacey, Jeff Bridges, Ewan McGregor, má aj takáto blbosť svoju hodnotu. Sú to páni herci. Sú to "Muži, čo čumia na kozy". *** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem to Clooneymu nezbaštil. Dopředu jsem věděl že se bude jednat o strašnou hloupost. Nečekal jsem ovšem že film bude tolik nevyrovnaný. Začátek filmu super. Ale přecejen postupně se člověk v těch pitominách zamotává. Přitom příběh humorným situacím jen a jen nahrává. Film má své lepší chvilky (Dim Mak) a také své nudné chvilky. Těch nudnějších bohužel bylo podstatně více :( 50% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Existují filmy, které mají pevný a jasně podaný názor, jako např. protiválečný muzikál Vlasy, politická satira Vrtěti psem nebo Přelet nad kukaččím hnízdem, který nemilosrdně tepá konformismus a šosáctví. Pak jsou filmy, které pevný názor nemají, protože jejich jediným cílem je vyvolat maximální srandu, jako např. Tropická bouře nebo Borat. Muži, co zírají na kozy, jsou perfektně obsazení a místy mají opravdu vydařené vtípky na účet armády i jiných. Ale jaký mají názor, co vlastně sdělují, odkud míří a kam, to mi tedy vážně jasné není. Přitom námět má sílu vodíkové pumy a mohla se narodit špičková satira, která by mohla konkurovat těm nejslavnějším kouskům ve svém žánru. Obě dvě supervelmoci v době studené války totiž opravdu měly pošahaný vojenský program, který se snažil využívat parapsycholologie a všech těch bláznivých nápadů, věštění budoucnosti, levitování a bůhví čeho dalšího a na obou stranách byl upřímně nenáviděn a opovrhován racionálně smýšlejícími vojenskými experty a politiky. Jenže vypadá to, jako by si scénárista potáhl z marihuany nebo lízl LSD, je to takové rozevláté a prosycené žvásty New Age, zkrátka pocit ze špičkového filmu se bohužel nedostavil. Celkový dojem: 60 %. Pokud vrcholnou humornou scénou mělo být zfetování vojenské základny silnou dávkou LSD, pak je scénárista vůl, protože něco takového mohlo skončit šíleným masakrem... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neznám takové, co by to nečinili.. Hořká pachuť nevyužitého potenciálu, nekonzistentní forma a odpověď majoru Terazkymu, čo si predstavovat takým slovom absurdní. Na tři hvězdy to nakonec vytáhli jen Boston s 'More Than A Feeling' a Spaceyho hladové rozmyšlení si sebevraždy. Před druhou invazí se údajně na popud George Bushe jr. ptali Angely Lansbury na zbraně hromadného ničení v Iráku a hádejte, co mu ta dáma od psacího stroje odpověděla.. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Řečeno se Shakespearem mnoho povyku pro nic. Filmová adaptace slavné stejnojmenné knihy Jona Ronsona je filmem s tak obrovským potenciálem, že by mohl stanout na bájné úrovni Levinsonova Vrtěti psem, obsazen tak hvězdně a dotýkající se tématu, který si přímo říká o zironizování. Tahle satira se ale režiséru Grantu Heslovovi tak nějak úplně nepovedla. Co funguje na papíře, nemusí ještě zákonitě fungovat na stříbrném plátně. Bohužel... Podobné filmy: Vrtěti psem, Co se vlastně stalo ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Postava brigádního generála Deana Hopgooda (Stephen Lang) je založena na generálmajorovi Albertu N. Stubblebineovi III. (c.tucker)

Reklama

Reklama