Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 2

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (989)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Někdy v polovině filmu jsem hodil bobek na snahu sledovat příběh a užíval si skvělé absurdní scénky, které jsou stejně WTF, jako název a námět toho všeho. Smál jsem se. Smál bych se i několika klipům, vystřižených z tohohle díla a film bych k tomu vůbec nepotřeboval. Ten totiž vyjma výborných herců a ustřelených scének nic moc navíc nenabízí... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byl jsem na misi, i když jsem nevěděl, o jakou misi šlo." Kdyby mě opustila manželka, tak bych rozhodně nenarukoval do války, ale Bob Wilton je jiný. On se prostě do války vydal a uprostřed pouště se přimotal mezi uniformované Jedie mentální armády míru, kteří sváděli souboj pod vlivem LSD s Temnou stranou US Army. Můj pobavený úsměv se při sledování tohoto netradičního snímku občas měnil na nechápavý, ale abych dokázal, že jsem pozorný divák, tak nyní zkusím ladně projít zdí ... tak zatím zeď drží, ale my to s Bobem jednou dáme. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem to Clooneymu nezbaštil. Dopředu jsem věděl že se bude jednat o strašnou hloupost. Nečekal jsem ovšem že film bude tolik nevyrovnaný. Začátek filmu super. Ale přecejen postupně se člověk v těch pitominách zamotává. Přitom příběh humorným situacím jen a jen nahrává. Film má své lepší chvilky (Dim Mak) a také své nudné chvilky. Těch nudnějších bohužel bylo podstatně více :( 50% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Co to k čertu bylo…Některé filmy chytí a nepustí, zatímco u jiných máte permanentní pocit, že si budete muset způsobit nějakou fyzickou bolest, jinak Vám vypadnou bulvy a exploduje mozek. Co myslíte, kam spadají tihle „báječní“ muži zírající na kozy? Asi by bylo nefér smést je jen tak ze stolu a označit nálepkou nejnudnější a nejnevtipnější komedie roku. Jenže skutečnost je přesně taková ne-li horší. Problémem by nebyla ani tak celkem solidní devadesátiminutová stopáž, ale v případě pokud by se bylo na co dívat. Jedi trik, který se na diváka snaží zkoušet režisér Grant Heslov je neumětelským pokusem o nastolení chaosu v jinak klidných vodách a zapomíná, že divák se do kina většinou nevypraví pod vlivem LSD nebo jiných látek, které by mu možná pomohli najít v tomhle dvouvrstvém plakátovém filmu třetí rozměr zaručující blažené prochechtání se k explozivnímu konci. Ale počkat, to by tu nějaký musel být. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Obsazení je mega hvězdný a příběh originální a se super nápadem o vojácích s nadpřirozenýma schopnostma, ale ta zábavnost, ta zábavnost, čekal jsem daleko víc, občas to sice vyprodukuje nějakej podařenej fórek, ale celkově to je hrozně utahaný a chvilkový zábavný momenty to moc nevytrhávaj. Naštěstí to ale nad vodou drží skvělej psionickej super elitní jedi Clooney, vystrašenej reportér McGregor a v menších rolích Spacey a Bridges, ale podle mě se z tohohle tématu daleko vytáhnout o hodně víc. Slabší 4* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Postava brigádního generála Deana Hopgooda (Stephen Lang) je založena na generálmajorovi Albertu N. Stubblebineovi III. (c.tucker)
  • Idea vojáka, který zabíjí myslí, není pouze výplodem fantazie filmařů. Americká armáda po válce ve Vietnamu zkoušela podobný projekt, kde probíhalo i ono zírání na kozy. Jeho výsledky jsou ale neznámé. (Sharky95)
  • Lyn Cassady (George Clooney) vysvětluje Bobu Wiltonovi (Ewan McGregor), že jeho prací je být "válečníkem Jedi". Ewan McGregor hrál Jediho Obi-Wana Kenobiho v několika filmech série Star Wars. (c.tucker)

Reklama

Reklama