Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (1 051)

tron 

všechny recenze uživatele

„Skúste stráviť tri dni v konskej zdochline a piť vlastný moč. To chlapa zmení.“ To, že sú hrdinami zvieratá, je v podstate jediná originálna vec v tomto inak veľmi neoriginálnom scenári (zaskočilo ma, keď som sa o ňom v niekoľkých recenziách dozvedel, že je unikátny). Inak vec, ktorá ničím neprekvapí a skôr nudne, než vtipne, glosuje westernovými žáner nezaujímavými odkazmi (Clint Eastwood, hodiny odbíjajúce 12). Vývoj deja neoriginálny, nečakané zvraty nie sú nečakané (útrpne som odratúval minúty, kedy Rango prizná, že nie je kovboj). A aj keď budem možno za hlupáka, trocha mi prekážalo, že nesamozrejmé veci boli brané samozrejme (prečo krtkovia lietajú na netopieroch a ODKIAĽ majú minirotačné guľomety?). Potiaľto 40%. Našťastie čo-to vylepšuje ohlušujúca hudba, dobré akčné scény, vzhľad jednotlivých postavičiek skvelý, detto celá vizuálna stránka snímky. Navyše film nie je úplne detský (sem-tam zakopneme o mŕtvolu) a „vodná zápletka“ mi pripomínala ČÍNSKU ŠTVRŤ s Jackom Nicholsonom (!). Potešili ma tiež dialógy („Prečo by som sa mal báť štrkáča Jakea? Je to môj brat.“ – „Brat? Veď si chameleón a on had.“ – „Naša mama bola spoločenská.“) a spievajúce „vrabce“. Ale raz mi to vidieť stačilo. Bohato. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Tady někdo musel celý život věnovat westernovému žánru (zejména studii filmu Čínská čtvrť) a poté mu dát poctu ve filmu Rango. Do detailu propracovaná montáž, která ve své 2D verzi nakopává zadek 3Déčku. Gore Verbinski si díky Pirátům z Karibiku vypiloval vizuální styl, který mu poté do Ranga nacpal výtvarník Mark McCreery. Z Pirátů si vzal i hlavního herce Johnnyho Deppa, který svůj podivínský charakter drží rázně až do konce a nakonec Hans Zimmer dodává hudební složku ve stylu Ennio Morricone-spaghetti. Pro mě velké filmové překvapení roku. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Výborné uvození do děje (točení filmu v terárku), skvělá animace, sympatické pomrkávání po westernových klasikách, několik lahůdkových scén, jinak ale jen mírně nadprůměrnej animák se spoustou hluchejch míst. A to klasický klišé, kdy je hrdinovi namířeno děvou do ksichtu a je obviněn ze všech pozemských zločinů, což má za následek, že se hrdina do příslušné děvy okamžitě zamiluje, už by si mohli odpustit. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Osobitý a velice nápaditý animák, který je tentokrát určen spíše pro trošku odrostlejší publikum. A to je rozhodně dobře. Animace je excelentní, atmosféra westernového městečka funguje na jedničku a některé scény hraničí s genialitou (honička s netopýri), což navíc podtrhuje výborná hudba. Bohužel to má ale taky dosti rozvláčné tempo a několik hluchých a ke konci už to dosti ztrácí dech. I tak ale hodně velká spokojenost. Konečně je tu zase jednou trochu jiný animák. ()

robbiee

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.8/10] | me: Na túto "rozprávku" som sa tešil dostatočne dlho už z viacerých dôvodov, pričom jeden z najpodstatnejších je Johnny Depp. A tak prídem do kina, svetlá zhasnú, všetko je tak ako má byť. Na plátne sa ukáže sovia kapela hrajúca úvodný (hombre) song na konci ktorého jedna zo spomínaných sov prehovorí. A tu moja radosť končí. Sova hovorí po slovensky a moje očakávania a predčasná radosť sa rozplynuli ako hmla nad Berlínom. Ivan Šándor "Šandy" alias Rango, hmm ... akosi som s tým nedokázal stotožniť. Proste dabing ani z ďaleka nedokáže ponúknuť to čo bolo do filmu vložené a pre mňa tak Rango stratil cca 30 percent na hodnotení. A nakoľko nechcem hodnotiť film len na základe vizuálnej stránky, tak môj skutočný komentár k tejto (ne)rozprávke napíšem až po tom, čo si ju pozriem v originálnom znení (so skutočnými dialógmi), ktoré bolo pre ňu z istých presných špecifických dôvodov vytvorené. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (19)

  • Jedná se o první animovaný film kompletně vytvořený studiem Industrial Light & Magic, které stojí např. za vizuálními efekty pro filmové série Hvězdné války (od r. 1977) a Indiana Jones (od r. 1981), film Terminátor 2 a pro stovku dalších filmů. (Brousitch)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 123,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 245,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama