Reklama

Reklama

Na cestě - Série 8 (2009) (série)


Na cestě po Britských Panenských ostrovech (S08E09)

(epizoda)
Česko, 2009, 26 min

Režie:

Lucie Výborná

Scénář:

Lucie Výborná

Kamera:

Jakub Vrhel

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem na ostrov s umělými palmami, za značkováním želv, luxusními sídly a do baru, kde se platí mokrými dolary... Věnec zhruba padesáti ostrovů a ostrůvků leží ztracený v Karibském moři (asi šedesát mil východně od Portorika) a se svými bělostnými plážemi a všudypřítomným šustěním plachet naplňuje klasickou představu exotického ráje. A to především pro bohaté. Řada ostrovů je soukromých a také na těch "veřejných" se nacházejí téměř výhradně špičkové hotely a luxusní usedlosti. Jedna z nich prý patří i českému miliardáři Petru Kellnerovi. Nejkrásnějším příkladem karibské bezstarostnosti je Soggy Dollar Bar, tedy bar, kde se platí tzv. promočenými dolary. Prostě vyhodíte kotvu, skočíte do vody a doplavete si pro drink. Půvab spočívá i v tom, že mezi mokrými návštěvníky se stírají sociální rozdíly. Stejně jako při podmořské prohlídce nádherných korálových útesů. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U týchto ostrovov platí prakticky to, čo som napísal k tým Americkým Panenským ostrovom. Škoda len, že si svoje ostrovy rozpredali ľuďom ako Rockefeller, Bronson, Kellner, či korporácii Amway, v ktorej som pracoval. Pre jednotlivca fajn, no pre zvyšok ľudí zlé, lebo si tú krásu nemôžu užívať. Našťastie nepredali všetko a nažívajú si tam fajn. Ja som pri pozeraní tohto dokumentu sa priam rozplýval na stoličke, úplne inú atmosféru mi to nahodilo a nadobudol som pocit bezstarostnosti a uvoľnenosti, škoda len, že tam nemôžem byť. Dokument prakticky opäť zvládnutý veľmi dobre. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 10/10/// +naprosto nádherné prostředí, velký relax -na úkor slabší historie, památek a kultury/// Tady by stačilo se tam na jeden den podívat. To se ale asi nesplní, tak jsem se alespoň namlsal prostřednictvím obrazovky. Kromě krásných záběrů ostrovy o moc víc nenabídnou, ale i tohle protentokrát stačilo./// Celkem 79%/// ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když na dovču do Karibiku, tak jistě stojí za zvážení se podívat i sem. Pravda, nebude to tu levné, ale pořád to tu má na starosti britský guvernér, takže to tu bude určitě velmi čisté a velmi bezpečné. A pozor, je to díl, který si sama napsala a natočila moderátorka Lucie Výborná. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama