Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

kleopetra 

všechny recenze uživatele

Klasika: na začátku se ukazuje, "jak se dali dohromady" - Helen Magnus (Amanda Tapping obarvená na tmavo) přemlouvá soudního psychiatra WIlla Zimmermana, aby se k ní přidal v pomáhání "příšerám" - resp. poskytnout jim útočiště, protože oni jsou hodní a většinou "jen vystrašení". Helen má dceru Ashley, která jí pomáhá a také se ukazuje nejspíš úhlavní nepřítel John Druit (kdysi Jack Rozparovač). Normálně se mi podobné typy seriálů líbí, zde ale kromě Amandy Tapping není nikdo zajímavý. U prvního dvojdílu jsem se děsně nudila a za to, že jsem ho dokoukala do konce může jen to, že jsem s i u toho dělala manikůru a nebylo nic jiného po ruce. Možná další díly budou lepší, ale příšery mi připomínají triky původního Star Treku nebo naopak moc digitální. Uvidím, jestli se mi naskytne příležitost vidět další díl, třeba to už pak bude lepší (nechápu zdejší vysoké hodnocení), ale pátrat po nich rozhodně nebudu... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Veřejné webepizody seriálu, který má jistě svůj nápad, ale jehož zpracování působí opravdu zvláštně. Kompletně počítačové pozadí a prostředí obecně ve spojení s právě ne moc dobrými triky nejsou ty pravá lákadla. V Druhé sezoně, na kterou má být více peněz by se to mělo změnit, přesto se jedná o zkoušku, co divák takového seriálu dokáže překousnout. Naneštěstí se to ke konci první sezony začalo slušně rozjíždět a pokud divák zapomene na pár zvyků z TV produkce může být i celkem spokojený. Atmosféra není špatná a herci taky nejsou zrovna největší odpad. Amanda Tapping potěší jistě nejvíc. Tohle není doporučení, protože tohle nesedne opravdu mnoha lidem, ale přesto si to zaslouží šanci. ()

Reklama

C.lementine 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem nesledovala Hvězdnou bránu, ale chtě nechtě mám Svatyni ráda. Trvalo mi téměř celou sezónu nuceného dívání, než jsem si zvykla a začala hledat pozitivní věci na tomhle seriálu. Především bych chtěla ocenit nápaditost dílů. Každý má trochu jinou strukturu. Člověk by dopředu nemohl říct o čem epizoda bude a všechny se navzájem trochu liší. Na seriálu jde hodně poznat, že nepatří mezi ty nejvíce dotované a počítačová grafika někdy přímo bije do očí, tu ale podle mě naprosto kompenzuje bryskní humor a až nečekaně realistické reakce vzhledem k celé fantaskní situaci. Doporučuji tedy hlavně těm, kteří mají dost času nechat se pomalu unášet do světa abnormálů... ()

Phical 

všechny recenze uživatele

Úžasný nápad, chabé spracování. To je asi tak všechno, co se dá o tomhle seriálovém dílku říct. Místy se dají speciální efekty a počítačové dodělávky přehlédnout možná i splést s něčím, co by nemuselo být natočeno na zeleném plátně, ale místy to přímo bije do očí... a to opravdu, opravdu hodně! Navíc, proč jsou všichni tak moc do žluta? 3* za seriál samotný (nápad je to fakt parádní) 1* za mojí oblíbenkyni - úžasnou Amandu Tapping! ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál. Nic víc, nic míň. Původně jsem viděl jen web-epizody, a ty byly strašné. A tak jsem si s Sanctuary dal pauzu. Dnes se čeká jen dlouhých 170 dní (+-) na třetí sérii, mezitím co já dychtivě sleduji druhou sérii. Opravdu - web-epizody škodily, protože seriál je skvělý. Jde vidět, že to pochází od tvůrců Stargate - vtípky jako v půdovdních SG prostě v sci-fi musí být, skvělá Amanda vypadá na minimálně deset let mínus oproti jejímu skutečnému věku. Ano, má to i negativita, jako například efekty - to že se rozhodli udělat celý seriál na zeleném plátně byl odvážný krok. A i když nemají rozpočet, a efekty tudíž nevypadají nějak extra, občas se nějaký ten dobrý efekt najde, a vzhledem k rozpočtu, který je žalostný, to na kvalitě seriálu nijak nesleví. Na celém seriálu jsou celkem TŘI CHYBY: 1,) První série má pouze třináct dílů. 2,) Druhá série má pouze třináct dílů. 3,) Třetí série bude za dlouhých 172 dní, 7 hodin, 9 minut......-*-*-*EDIT-*-* Dnešním dnem jsem dokoukal zbylé díly druhé série, a mohu říct, jen ... že je neskutečná škoda že to má tak málo dílu, a na další sérii musím čekat tak dlouho...damn! ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • V 3. díle 2. série se Will (Robin Dunne) ptá Big Guye (Christopher Heyerdahl), jaký má názor na ságu Stmívání, na což mu odpoví, že se mu nejvíce líbila postava Marcuse. Postavu Marcuse ztvárnil právě Christopher Heyerdahl. (MakinaB)
  • V osmé epizodě čtvrté řady seriálu s názvem "Fugue" se přímo po úvodních titulcích objeví záběr na stěnu, které jsou napsána jména Kindler, Tapping a Wood. Jedná se o trojici hlavních producentů seriálu. Kindler je navíc scenáristou, Amanda Tapping představitelkou hlavní postavy a Martin Wood režisérem. (StarPlate)
  • Ve 12. epizodě 4. série s názvem "Sanctuary for None Part 1" se postava Tesly (Jonathon Young) zmiňuje o tom, že ho v roce 1943 v New Yorku všichni opustili. Fráze je odkazem na smrt skutečného Tesly, který v New Yorku zemřel právě v roce 1943. (StarPlate)

Reklama

Reklama