Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1. série: Průměrný sci-fi seriál odehrávající se z 99,9% převážně před zeleným plátnem. Pro fanoušky Amandy "Sam" Tapping naprostá nezbytnost, ale v rámci žánru sympatický průměr neoplývající ničím výjimečným. Ač se najdou dvě originální, ba přímo geniální epizody za sérii, jako celek nevyčnívá. Což je obrovská škoda, protože potenciál by byl. Zkrátka a dobře, nenadchne, ale ani neurazí. 60% ()

asfalt 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia seriálov SG1 a SGA si vzali A. Tapping, ktorá sa spolupodieľa na seriály nielen hraním hlavnej postavy ale aj producentsky a vznikol tento pre mňa úžasný počin. Seriál, ktorý mi je šitý na mieru, keďže sa dokážem vyžívať v tajomnej temnej atmosfére:-) ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen pilot, ale myslím, žeten bohatě stačí. Samotný nápad není špatný - lovení a zachraňování bájných tvorů, o jejichž existenci se ani doopravdy neví. Dává to prostor k mnoha epizodám a obrovským možnostem, jak fascinovat diváka. Ale taky trochu svádí odbýt to zbývající, což se také stalo. Zpracování je totiž příšerné - od předvídatelného scénáře, který není v ničem originální, přes bídné herce až po odpudivě lacinou vizuální stránku. ()

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Od designu, přes nápad až po obsazení velice zajímavý projekt. Akce "speciální jednotky pro zacházení s mutanty" se staroanglickým feelem a Amandou Tapping v čele fungovala dobře. Jenže pak se do toho tvůrci začali čím dál tím víc zamotávat až podle mě sami nevěděli kudy kam a tak se tam lze dočkat až zbytečně ostrých zvratů bez lepšího vysvětlení dosavadní zápletky. Trochu škoda, protože to mělo na víc. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Webepizody jsem neviděl. Zpočátku šlo o seriál na takové 3* hvězdy. Epizody byly spíše průměrné, efekty mizerné a celé to táhly pouze výborné herecké výkony se stále krásnější Amandou Tapping v čele. Během půlky první série se to zvrtlo a díly začaly mít výborné scénáře a natáhly se až ke 4 hvězdám. Druhá série se rozjela na plné obrátky, efekty poskočily na úplně jinou úroveň a kvalita jako celek (zejména hlavní příběh) se pořádným tempem zvyšuje. Epizody, kdy se Helen společně s Willem ocitne v nějaké bezvýchodné situaci, jsou špičkou seriálu. Za třetí sérii můžu s klidným srdcem udělit 5 hvězdičkové hodnocení. ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • V lednu 2007 byl natočen původní webový seriál o osmi dílech a celkovém rozsahu dvou hodin. (woylin)
  • V osmé epizodě čtvrté řady seriálu s názvem "Fugue" se přímo po úvodních titulcích objeví záběr na stěnu, které jsou napsána jména Kindler, Tapping a Wood. Jedná se o trojici hlavních producentů seriálu. Kindler je navíc scenáristou, Amanda Tapping představitelkou hlavní postavy a Martin Wood režisérem. (StarPlate)
  • Jako první seriál v Severní Americe používá tzv. RED One kamery. Tato kamera snímá obraz v rozlišení 4096x2048px, což je daleko vyšší rozlišení než FullHD (1920x1280px). (woylin)

Reklama

Reklama