Reklama

Reklama

Radůza live

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 2007, 52 min

Obsahy(1)

Záznam části koncertu zpěvačky, textařky a skladatelky z Divadla Archa v Praze. (oficiální text distributora)

Recenze (13)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Radůza je moje nejoblíbenější česká zpěvačka, objevení záznamu jejího koncertu v divadle Archa tak pro mě bylo příjemným překvapením. Nesmírně energická hudba, byť mnohým se právě toto nemusí pozdávat (vybavuji si výrok D. Bárty o Radůze, který se nechal kdysi nelichotivě slyšet, že to není hudba, ale vojenský pochod). Radůzu osobně nemohu neobdivovat - multiinstrumentalistka, mluvící (a zpívající) mnoha jazyky, která se vypracovala z hraní na ulici, a - jak jsem zjistil teprve díky tomuto koncertnímu záznamu - i velice krásná žena. Osobně se mi nejvíc líbí její písničky s harmonikou, ale to je asi věc individuálního vkusu. Celkově nelze než litovat, že jsem tento koncert nezažil naživo, a proto díky alespoň za tento záznam. Poznámka na závěr: krásně nastříháno, hlavně k závěru! ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Radúza patří k výrazným a osobitým zjevům naší hudební scény. Dá se říci, že Zuzana Navarová, dívá-li se na ní zeshora, může mít ze svého někdejšího pouličního objevu oprávněněou radost. Drsnost textů, robustnost hudby, položení do písniček, které je na hranice možností energií sálající Radúziny osobnosti, jsou obdivuhodné. Každá písnička je v jejím podání světem pro sebe. Připomíná potápěče, který mizí ve vlnách, aby se z nich opakovaně vynořoval vždy s dalším a dalším pokladem perel a drahokamů jejích jedinečných autoských děl. Řekl bych, že Radúzy nemůže být nikdy dost. Alespoň pro mne. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Energičnost z písničkářky čiší i v televizním záznamu. Minimální doprovod, množství různých nástrojů, maximální podání - výrazové, hlasové. Zážitek ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Podepisuji se pod sportovce. Radůza je skvělá a to zejména textařka. Každá její píseň je neobyčejnou básní! ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Na vrcholu.¬         >>Je sama sobě Šlitrem i Koptou. Ona je fenomén. "Hegerovou strčí do kapsy," říká o ní Hana Hegerová. Vydavatelé nabízeli Radůze smlouvy na sedmimístně částky, ona ale zůstává s lidmi, se kterými začínala. Pro bulvár zcela nezajímavá, pro českou hudbu talent, jaký se hned tak nevysvítí.<< [Hudební publicista Jiří Černý o Radůze; někdy před konáním koncertu.]¬                 Zpěvačka se doprovází na tři nástroje (kytara, harmonika, pianino). Je na vrcholu jednoho svého tvůrčího období, živá, svojská, nezaměnitelná. Je fenoménem, srovnatelným s tím nejlepším, co ve světě je a bylo, klidně s Bobem Dylanem, Leonardem Cohenem, Hanou Hegerovou a dalšími. A šťastnou náhodou (u ní asi to nebylo opatrně nakalkulováno) má obrovské štěstí na režiséra pořadu (Olga Špátová), střihače (?, výtečná práce) a zvukaře, a proto se záznam z živého představení uchovává jako jedinečný zážitek i pro nepřítomné. Odhlédneme-li od toho, že třeba nemáte k Radůze tak blízko jako já, je přes to třeba uznati kvalitu pořadu a zpěvaččina projevu jako objektivní fakt. ()

Reklama

Reklama