Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (438)

plakát

Jupiter vychází (2015) odpad!

Vždycky když vidím nějaký opravdu strašný film si rád zde pročtu komentáře podle hodnocení, samozřejmě ty poslední strany, abych se pobavil a obohatil tím, jak lze barvitě vyjádřit odpor a pohrdání. Tentokrát je ten výčet opravdu dlouhý, plné čtyři strany odpadových komentářů. Znechucení bylo veliké, vtipných komentářů je poskrovnu. Nejlépe mi sedí tento definitivní komentář: Ne! Ano.

plakát

Bratrstvo nesmrtelných (2021) 

Proč pan Bratwurst, když chce vypadnout z reinkarnačního pekla a má speciální konzervační zbraně a čipové mausoleum, proč nezčipuje sám sebe místo aby ničil život na Zemi. To nedává smysl, tolik povyku pro nic...

plakát

Nekonečná - nevystupovat (1978) 

Tady se na českých filmech strašně šetří... přitom ukažte mi podobnou rozmarnou komedii z posledních třiceti let. Ti hodní večerníčkové mě nesčetněkrát rozesmáli, jaké měli raňajky aj s míšeňským porcelánem, jak stříleli raketu na měsíc i s kosmonautem, jak byli blázny se vší vážností a kdo to dneska umí? Tady já šetřit nebudu.

plakát

Vodník - Epizoda 3 (2019) (epizoda) 

Opravdu málokdy se povede dostat do detektivky, obzvláště české, tolik "hutných" postav. Vévodí tomu Hanuš s Neužilem. Mimo dramatickou stránku mě bavil děda Koláček, zenová atmosféra, kamera, skvělá hudba a policejní stanice v polích. A samozřejmě chůze naboso. A jiné detaily, třeba Lebedinoe ozero. Nejvýživnější díl ze všech sérií, co jsem viděl a i samotný Vodník byl nejzajímavější ze všech předvedených případů.

plakát

Slavná alba: Amy Winehouse – Back to Black (2018) (TV film) 

Nemám rád písničky od Amy, když je zpívá Amy. Čiší z nich deprese nebo jiné negativní emoce. Až moc. Přitom jsou to skvělé, opravdu výjimečné písně. Třeba v podání Karise Eden nebo Charlotte Cardin, to je labůžo. Člověk se ale nesmí ponořit do textu a výrazu Amy, jinak se ta deprese šíří. Je zajímavé, jak všichni muzikanti si užívali tu muziku, sypou pozitivní zážitky, zatímco Amy se víc a víc boří do svojí pečlivě budované depky. Ani na poněkolikáté jsem to nedokoukal, je to fakt depresivní a nejsem fanouškem takovéhleho přístupu k životu.

plakát

Zakleté pírko (2019) odpad!

Nemám rád pohádky, kde jsou postavy nevěrohodné a trapně přihlouplé. Vezměme si takového Atakdále(ho) Vlasty Buriana nebo kaprála Petra Nárožného atp. Jsou směšné svojí zaníceností a skvělým ztvárněním podivného charakteru a ne svojí ubohostí a povrchností. Nereálná barevnost jak v kresleném filmu je mi odporná. Na playback zpívané lidovky ve verzi uřvané disco jsou strašný. Děj je nesmyslně nepřehledný a přeplácaný. Nějaký aspoň záblesk herectví nevím... Fakt si nemůžu vybavit aspoň jednu hloupější a zbytečnější pohádku. Tohle je totální dno odpadu.

plakát

Vrátná (2020) 

Co k tomu říct... Béčková smrtonosná past bez zkrvaveného Bruce Willise, ale s ocelovou kuňfu panenkou. Nevěrohodné souboje a slabý konec. Jedna hvězda navíc za Aksela.

plakát

Disco a atomová válka (2009) 

Přesah do dneška: Hezký obrázek o tom, jak dnes, v době ruské invaze na Ukrajinu, probíhá v Rusku "pravdivé informování" o tom, co se ve světě za hranicemi děje. Je to furt stejné, nic se nezměnilo, jiná média než ruská státní jsou blokována. Propaganda a dezinformace. Hanba válčícímu a prolhanému Rusku.

plakát

Robocop (2014) 

Překvapivě dobré, vícevrstvé a neuvadající. Dobré obsazení. Pěkné kino.