Reklama

Reklama

V novém zpracování filmové klasiky Stephena Kinga z roku 1984 uvidíte Burta a Vicki, kteří společně cestují a neustále se přitom hádají. Během cesty se jim nedopatřením podaří srazit autem malého chlapce. Burt si však všimne, že dítě už mělo předtím podříznuté hrdlo a rychle umírá. S tělem v kufru se dvojice spěšně vydá hledat pomoc do Gatlinu v Nebrasce. Netuší však, že právě v tomhle městě si děti vytvořili zvláštní náboženský kult, nikdo z místních se nedožije více neţ devatenácti let a všichni následují osmiletého proroka Issaca. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niektoré pasáže sa mi páčili, suverénne vedie schovávanie sa v poli spojené so spomienkami s Vietnamu a celková súdržná atmosféra. Iné sú však doslova tragické, pôsobia nechcene a neuveriteľne smiešne, čomu napomohol výrazne aj slovenský dabing. Hlavný detský guru je, no proste je to niečo, čo ste v horore snáď ešte nevideli. Borchers akoby natočil antihoror, vždy, keď si myslíme, že sa začneme báť, tak dej iba tak ďalej plynie. Nakoniec sa v tejto béčkovej a zabudnutej podobe nejedná o nič trestuhodné, do kina nás na to nikto nelákal, takže v noci sa pobaviť na zle natočenom horore má svoje čaro. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure. Jasné, že je to odpad, ale ten film je tak strašne zle natočený, že miestami pripomína  školskú besiedku. Izák je malé decko, ktoré krúti rukami a vystrašene pozerá. Scenár tak zvláštne (nezmyselne) vystavaný, až je to vlastne originálne a vtipné. V niektorých líniách (SPOILER! protagonistka v polke filmu zmizne, protagonista ju zvyšok filmu hladá a nájde ju ... mŕtvu. Koniec SPOILERU!) máte chuť hádať sa s telkou, že takto sa to nerobí. A ku koncu to ešte korunujú scénou rituálneho párenia. Hodne som si to užil. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Co na to říct? Už původní Kukuřičné děti byly otravným a dosti amatérským paskvilem s jen velmi zřídka kdy dusivou atmosférou. Dialogy byly na úrovni žáka základní školy, situace a vztahy pak vykreslené se spletitostí leporela. Tady jsme se nikam příliš neposunuli. Je to hloupé, je to laciné, postrádá to jakýkoliv moment překvapení. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Prekvapilo slušný remake atmosferickej klasiky od Stephena Kinga z ’84 o to viac že je to len TV spracovanie. Kto videl originál toho zrejme hneď v úvode zarazí výber dvojice hercov do hlavných úloh páru šinúceho si to do Gatlinu. Potešia aj niektoré veci nezobrazené v pôvodnom filme a hlavne úplne iný záver. PS: Po skončení titulkov film pokračuje. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím. Je to přece jenom televizní film, takže bych k němu měla být poněkud ohleduplnější. Ovšem, ohleduplnost jde v tomto případě bohužel stranou. Jedno podívání stačí. Dál tenhle film vyhledávat nebudu. Už ten začátek mě odradil. Chlapec co by kazatel v kovbojském olečku sice mluvil velice plamenně, ale bez jakýchkoliv emocí, které by diváky nebo respektive posluchča dokázaly strhnout. Příliš málo hororové a bez pořádné atmosféry. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama