Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Slušná šokující otvírací scéna a výborní představitelé Izáka (proboha ten kluk je snad na dopingu, takovej výkon) a Malachaie (nepromarněný portrét buranského maloměšťáka poslušného kterémukoliv náboženství, co je zrovna v kurzu). Slabina filmu je snaha tvůrců diváky neděsit konstantně a zmírňovat napětí výstupy přeslazeného ústředního páru, dvěma roztomilými dětičkami a změna konce oproti výborné Kingově povídce je vysloveně debakl, ze kterého se svíjí trapností i podřezaná mrtvola chlapce zapomenutého v kufru auta. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Co ten Stephen King filmařům provedl, že mu neustále a (tentokrát tedy rozhodně) podstatně mění konce příběhů? Ach jo. Čert vem, že v Kukuřičných dětech z čerstvých manželů procházejících krizí udělali vcelku spokojené snoubence, ale co ten závěr? Happy end? Ó, můj kukuřičný bože, to snad ne! Chyběl snad jen epilog ukazující spokojenou rodinku, jeho a ji spolu s adoptovanými sourozenci... Uf. Ale abych pravdu řekl, o atmosféru přišly Kukuřičné děti ještě dříve - konkrétně během přeefektovaného a vcelku trapně vypadajícího finále. Velká škoda, začínalo to slibně a herci, zejména ti malí, hráli často přímo ďábelsky.__P.S. Představitel Isaaca mi připomínal Pepu Melena, ale to sem nepatří. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tajemství kukuřičných lánů zůstalo částečně skryté a to je pro diváka jen dobře. Jeho fantazie už tak dostala po celou dobu filmu pěkně na frak a, že to byla docela solidní jízda. Navíc by se tu nikdo nedožil víc jak 19. let. Nádherné prostředí dokázalo vytvořit osobité kouzlo pro Kingovu předlohu a režisér Kiersch se coby začátečník docela vytáhl. I u hereckých výkonů si nemůžu skoro na nic stěžovat, takže v celkovém hodnocení budu hodně štědrý. Navíc si budu dávat příště pořádný pozor na svých procházkách v kukuřici. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V 80-tych rokoch bol urcite tento horor zaujimavejsi a napinavejsi, avsak dnes som sa skor pousmial a nostalgicky zaspominal na zlate horory 80-tych rokov, preto ta tretia hviezdicka, inac normalne dnes by som dal 2. Bolo aj mile vidiet Lindu Hamilton v inej ulohe, v akej ju poznam hlavne z TERMINATOROV (1984 a 1991). Myslim, ze bolo natocenych este dalsich 5 casti Kukuricnych deti, ale neviem, ci sa do nejakych dalsich casti niekedy odvazim :-) ... 12.04.2010 ________ Linda Hamilton - (Vicky) +++ Peter Horton - (Burt) +++ John Franklin - (Isaac) +++ Courtney Gains - (Malachai) +++ R.G. Armstrong - (Diehl) +++ Hudba: Jonathan Elias +++ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Prostě klasika, i když ne tolik populární jako jiný podobný hororvý série, ale jedná se o celkem kvalitní horor z 80tých let, kterej nemá typickou vyčkávací a připravující hodinku a 30 minutový finále, ale hned od začátku na diváka pumpuje výtečnou atmosféru podpořenou perfektní hudbou, které ale bohužel zaznívá jen občas a slušně udělaný vraždění. Nicméně to co tenhle film sráží je za prvé nezajímavej, blbej a nesedící konec a z druhý trošku blbě vybraný dětský herci, sice některý působí dobře, ale například ten hlavní zrzek je naprosto příšernej. 3,5* ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 100. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • Aj keď King o kukuričných deťoch napísal len krátku poviedku, zápletku filmári v nasledujúcich desaťročiach rozkúskovali do početnej série. Hoci King nenapísal pokračovanie, pokračovania sa na plagátoch kvôli účinnejšej reklame pýšili jeho menom. (tron)
  • Důvodem, proč vznikla další pokračování, spočívá ve smlouvě. Producent totiž od Stephena Kinga kromě práv na příběh získal i práva na název. (Petrus1)

Reklama

Reklama