Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Nin 

všechny recenze uživatele

Kukuřičné děti mají i po letech slušnou atmosféru a krvavé scény jsou taky solidní. Zaujme creepy trpaslík v hlavní roli, který jako jediný umí hrát (taky díky tomu, že je z nich nejstarší a nejedná se o dítě, ale o dospělého muže trpícího poruchou růstu). Původní povídka od Stephena Kinga je velmi dobrá a dokážu si podle ní představit  skvělý film, ale zde bohužel příběh není zpracovaný zajímavě. Ne že by ten materiál byl špatně rozvíjený, ale jde spíš o scénář, který nenabízí žádný větší překvapení nebo stylovou scénu. Jak jsem říkal, gore scény jsou dobré, ale bohužel dojde i na trikové sekvence, které byly i na svou dobu dost strašné. S přivřenýma očima ale fajn horor. (6/10) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušne navodená atmosféra tajomna a vhodný výber prostredia nedokážu zakryť nedostatočné prekreslenie celej situácie a celej mytológie v pozadí. Film dokáže byť v tých správnych chvíľach plíživo strašidelný, v niektorých, najmä ak ide o nadprirodzeno, zasa nechcene smiešny. Môžu za to aj prestarnuté triky. Burt očividne vidí pred sebou dôkazy o prítomnosti nadprirodzenej sily, ale hneď na to sa obracia na deti ako na zblbnutých fanatikov, ktorí si len zle vysvetlili texty Biblie. Pozitívny dojem ale nakoniec vďaka atmosfére ostáva, len je večná škoda, že tento príbeh nemá vo svojom jadre skutočne premyslený fikčný svet. ()

Reklama

Koly 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba v kombinaci s atmosférou vylidněného města a lánů kukuřice mě skvěle pobavila. Od Kinga jsem toho četl spousty, ale na CHILDREN OF THE CORN jsem zatím nenarazil. Osobně, ale co se Kinga týče, nejsem pro srovnávání s knižní předlohou. Už jsem pár Kingovin, co se mi líbily víc než knížka, viděl. Zajímavý je taky samotný "kukuřičný kult". Taková zvrácená mutace křesťanství. I když co se týká krve, která kvůli němu tekla, je ve srovnání s křesťanstvím náboženstvím lásky a porozumění. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tajemství kukuřičných lánů zůstalo částečně skryté a to je pro diváka jen dobře. Jeho fantazie už tak dostala po celou dobu filmu pěkně na frak a, že to byla docela solidní jízda. Navíc by se tu nikdo nedožil víc jak 19. let. Nádherné prostředí dokázalo vytvořit osobité kouzlo pro Kingovu předlohu a režisér Kiersch se coby začátečník docela vytáhl. I u hereckých výkonů si nemůžu skoro na nic stěžovat, takže v celkovém hodnocení budu hodně štědrý. Navíc si budu dávat příště pořádný pozor na svých procházkách v kukuřici. ()

petero 

všechny recenze uživatele

V podstate len priemerná záležitosť (čo by som dal za to, keby aj dneska každý druhý horor bol aspoň takýto), začne hneď vyvraždením všetkých dospelých v malom mestečku Gatlin na čele s Malachaiom (s ústami ako Steven Tyler) pod vedením Isaaca (divného nadurdeného fanatika), ktorý tu zdá sa založil detskú fanatickú sektu uctievajúcu „toho čo chodí pomedzi riadky“. Sem nechtiac zablúdi Burton a Vicky hľadajúci pomoc a pri prehľadávaní ľudoprázdneho mestečka je Vicky unesená. O zraneného Burtona sa postará súrodenecká dvojica ktorá zatiaľ kultu odoláva... Podarená satanistická atmosféra podporená dobrou hudbou v štýle Omena, dostáva to správne čaro v nekonečných lánoch kukuričných polí a čím ďalej tým užšej cesty, kde listy kukurice šľahajú po aute stále viac a viac nervózneho Burtona. Je až s počudovaním aká je detská súrodenecká dvojica odolávajúca kultu sympatická, nie len že tu nemá funkciu brnkať divákovi na nervy ale výdatne pomáha, čo sa dnes v hororoch často nevidí. Škoda že tá nadprirodzená schopnosť malého dievčatka nie je viac využitá. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • Aj keď King o kukuričných deťoch napísal len krátku poviedku, zápletku filmári v nasledujúcich desaťročiach rozkúskovali do početnej série. Hoci King nenapísal pokračovanie, pokračovania sa na plagátoch kvôli účinnejšej reklame pýšili jeho menom. (tron)
  • Ve většině záběrů byla použita pravá kukuřice, pro obtížnější záběry byla vyrobena z polyuretanu. (Chatterer)
  • R.G. Armstrongem natočil své scény za jeden den. (Chatterer)

Reklama

Reklama