Reklama

Reklama

Film 13 přináší příběh bezelstného mladého dělníka, který ukradl obálku, jež v sobě ukrývá návod na zázračné zbohatnutí. Mladík se tak nevědomky ocitá ve společnosti nebezpečných tajných hráčů, kteří hrají podivnou hru, kde se dá hodně vyhrát, ale ještě víc ztratit. 13 – to je strhující příběh o štěstí, příležitosti, ztrátě nevinnosti a vztahu mezi mocí a penězi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nějak extra mě to tedy nenadchlo a to jsem tento film (remake) viděl dříve než originál (oba filmy si jsou natolik podobné, že je budu hodnotit úplně stejně – moc nechápu, proč měl režisér potřebu natočit remake vlastního filmu. Moc silných momentů jak tu někteří tvrdí, jsem tu nenašel – pár atmosférických (emočních) sice jo, ale moc velký dojem to na mě neudělalo. Navíc si myslím, že tu byla spousta nudných pasáží. Důležité postavy tudy byly o něco lépe načrtnuté než v originále (tím nechci říct, že by byly nezajímavé, ale tady se trochu více věnovali jiným hráčům, viz linka Mickey Rourke a 50 Cent). A na to, že se tu objevila celá řada známých ksichtů, to úroveň filmu taky moc nepozvedlo, v originále byli někteří herci přesvědčivější než tady. Spíš to vidím na obyčejný průměr, který mi brzy vyšumí z podvědomí stejně jako pára nad hrncem. Žádný zázrak nenastal a Statham tu hrál jen druhé housle… ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Klíčové je skousnout útrpně natahující expozici a načrtávání jednotlivých charakterů. Film samotný de facto začíná až po půl hodině, pak se však začne hrát zvrhlá hra o život a pořádný balík peněz a nepustí vás až do konce. Do velmi vydařeného konce. Měl jsem menší obavy, zda se mi nebude Statham již zajídat, ale právě naopak. Působil tady velmi vkusně a dal vzpomenout na své role u Guye Ritchieho. Shannon opět herecky na výši, Rourke jako obvykle ta samá póza, ale nevadí tu. Paradoxně za velkými jmény ve vedlejších rolích figuruje až hlavní postava Sama Rileyho. Originál z roku 2005 neznám, možná v budoucnu zhlédnu, celkově příjemné překvapení, byť třetina nudy z hodinu a půl dlouhého snímku je skoro až alarmující. [Přesná stopáž: 93 min] ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Původní film Géty Babluaniho "13 Tzameti" s českým všeříkajícím názvem "Ruská ruleta" z roku 2005 byl natočený černobílou kamerou ve stylu noir filmů. Nevím co režiséra vedlo natočit si znovu svůj film. Oproti originálu je pro mě minusem atmosféra, která použitím barvy není taková ponurá. Holt dvakrát vstoupit do téže řeky nejde... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller s dobrým hereckým obsazením ve vedlejších rolích. Ruská ruleta je celkem drsné téma, ovšem zamrzelo mne, že krve a prostřelených hlav se zde moc nedočkáme což je pro mne velké mínus, protože je film dosti předvídatelný a nedostatečně vzrušující. Místy mi vadil i levnější vizuál, ale na pobavení dobrý. Plusem Statham, Rourke a crazy Shannon. 60% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Drsný svět hazardu. Do takovéhle ruletky bych se opravdu v životě nechtěl dostat. Napětí se první hodinu, hlavně při samotné hře, dá opravdu krájet. Proč to ale po té velice dusné a nekompromisní hodince nemohlo skončit, nebo se vyvíjet trošku rafinovaněji? Pro mě je závěr se Stathamem trošku laciný. Nevadí mi, jak to dopadlo, ale mohlo to být prostě líp prodané, zapůsobylo to na mě trošku vynuceně. Role vesměs všech známých tváří jsou tu opravdu jako lákadlo. Počínaje Rourkem a konče 50tníkem, to byly spíš camea. Herecky zaručeně nejlepší Majkl "Zod" Šanon! 3,5*. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York v lokalitách White Plains, Crestwood, Fleetwood, Mont Vernon a New York. (Terva)
  • Do úlohy detektíva Larryho Mullana bol pôvodne obsadený Ray Liotta. Svoju účasť musel kvôli pracovnej zaneprádznenosti odrieknuť, a tak ho nahradil David Zayas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno