Reklama

Reklama

Film 13 přináší příběh bezelstného mladého dělníka, který ukradl obálku, jež v sobě ukrývá návod na zázračné zbohatnutí. Mladík se tak nevědomky ocitá ve společnosti nebezpečných tajných hráčů, kteří hrají podivnou hru, kde se dá hodně vyhrát, ale ještě víc ztratit. 13 – to je strhující příběh o štěstí, příležitosti, ztrátě nevinnosti a vztahu mezi mocí a penězi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Najsilnejšou stránkou tejto drámy bolo upútanie mojej pozornosti, počas celej dejovej línie. Napriek tomu, že takmer celý film ponúka len jeden obraz a to hru o život (lotériu o tom kto je rýchlejší a kto schytá guľku do hlavy), sa réžií a hudbe podarilo vyžmýkať takmer maximum. Obsadenie známych hercov v tomto prípade bolo kompaktné, nikto extra nezažiaril, akurát mladý Sam Riley zahral asi jednu so svojich najlepších rolí. Takže za otvorenie cudzej obálky a takúto formu riskovania života a obetovania dávam 70 %. Priznám sa ja by som to nedokázal. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Docela povedený snímek, u kterého však nechápu jedinou věc - proč jej režizér točil, když už ho jednou točil?! :) Ano, jasně, americká produkce, více peněz, známější tváře - ale.. Mno, na původní (a tipuju autentičtější) verzi se jistě podívám, možná mě překvapí třeba v závěru. Děj filmu nebudu nijak rozvádět - je jasné, že kdyby Vince mohl, své počáteční jednání by si setsakramentsky rozmyslel. ;) ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak i někteří z nás mají, číslo 13 je pro ně opakem tragédie, smutku a neštěstí. Jsem mezi nima a to především skrz den zrození legendy Figuska! Klučík i tady měl celkem šťastnou volbu při výběru čísla na nátělníku... Ovšem jak triko s číslem sundal, pak....... No, pusťte si to a uvidíte, jak že to vlastně vše dopadlo. Za mě určitě jde o supr nápad, kterej je příjemně dlouhej a hlavně pro jeho neustálí napětí, ani na chvíli nenudí. O obsazení netřeba nic říkat, pač je luxusní! Za mě především palec nahoru za koho jinýho než Majkího Rourka! 65% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobnost, že by v hned prvním kole z každého revolveru vyšel výstřel a sázkaři by se museli rozjet ve svých Lambech a Bentleyích zpátky k domovům je velice nízká, ale matematicky ji vyjádřit lze. Ovšem dokáže mi někdo spočítat pravděpodobnost toho, že tam v nejlepším napochoduje Bursík a odšroubuje jim žárovku v pavoučí lampě s tím, že není šetrná k životnímu prostředí..? Na to by nestačila ani Kolmogorova axiomatická definice.. Ve své podstatě je 13 zcela triviální příběh, s do mrtě vyčerpaným námětem (možná jen ten Rourke tam byl navíc), zajímavými hereckými výkony (Winstone, Zayas, Shannon na "empiru") a několika menšími logickými mouchami (proč po výslechu policie třináctku nesledovala a copak asi najde pitva v žaludku kromě projektilů?), ale čert je všechny vem, hlavně že si Jason ve slušivém kloboučku rozšířil svoji sbírku plyšáků.. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Nudnej film, kde všechno co se stane, jsou náhody... Děj je takovej nabubřele rádoby hustej, ale přitom je to povrchní, až to bolí. Mladýho blbečka jsem vůbec nepochopil, a Stathamovu postavu zrovna tak... Půl filmu zabere zvedání zbraní a točení bubínkem, ale napětí jaksi nikde. Veskrze všichni jsou tu jen do počtu a od začátku víme, že máme "fandit" mladýmu troubovi a zajímat se, co asi Statham... Nejzajímavější postavou je tak Mickey Rourke, jehož osud nám ale tvůrci fikaně utajili - díky. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York v lokalitách White Plains, Crestwood, Fleetwood, Mont Vernon a New York. (Terva)
  • Do úlohy detektíva Larryho Mullana bol pôvodne obsadený Ray Liotta. Svoju účasť musel kvôli pracovnej zaneprádznenosti odrieknuť, a tak ho nahradil David Zayas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama