Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horor začíná pro posádku lodi USG Ishimura takto: Během mise na vzdálenou planetu posádka objevuje starý náboženský artefakt a ukládá ho na palubu lodi. Někteří nález uctívají, jiní jím pohrdají. Ve chvíli, kdy se z tajemného předmětu začnou uvolňovat dlouho spící mimozemští vetřelci, je jasné, že se z lodi stává skutečné peklo. Chaos je neodvratný a masakr nezadržitelný. Brzy mají vetřelci volný prostor k tomu, aby celý svět smetli silou, o které se lidstvu dosud ani nesnilo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

gogos 

všechny recenze uživatele

Po "hustých" trailerech jsem se nestačil divit snímku. Spíš než horor to jsou velmi vydařená animovaná jatka. Hru jsem sice nehrál, ale film film má hodně zajímavé zpracování a animaci. Jednoduchý příběh je lehce stravitelný, zábavný a dobře se na něj dívá. Délka je akorát. Žádná hitparáda to sice není, ale Chuck Patton si ostudu nevysekl a jako herní adaptace to není, oproti jiným pokusům, totální sračka. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento dospělácký animák je zároveň prequelem ke hře Dead space. Hru jsem nehrál, ale pokud jde ve šlépějích filmu, mohla by to být celkem zábava - už film samotný je dosti 'herní'. Jedná se o klasické 'vetřelecké' schéma, které je sice fajn, ale v tomto podání si na něj po čase vůbec nevzpomenete. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Absolutně bez děje, navíc klasická japonská animace zde velmi ubírá na hororové atmosféře, která byla rozhodně jedním z dominujících faktorů ve hře. Na druhou stranu co bychom od tohoto prequelu mohli čekat, když hra dějově nebyla o moc lepší, v podstatě šlo o čistou hororovou rubačku. Rozhodně mne potěšilo zachování celkového konceptu včetně artworku monster a samotné lodi Ishimura. Pro fanoušky hry ale určitě aspoň průměrný zážitek. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

V první řadě podotknu že Dead Space je vynikající hra. Kdo nehrál, ať to hned napraví. Downfall je vcelku líbivý doplněk před první hru. Zatímco ve hře sbíráte informace z textových dokumentů a videonahrávek, tak ve filmu se tyto střípky dávají dohromady sami. Loď USG Ishimura má tajný úkol, a sice najít a vyzvednout tajemný mimozemský artefakt (Marker). Lidi na lodi propadají strachu a šílenosti. Chválím parádní zpracování lodi, které jakoby vypadlo z oka tomu, co prožíváte ve hře. Napojení na původní hru je taky skvělé. Těžko říci jestli by dokázal animovaný Dead Space zaujmout i lidi, co si nemají šanci vyzkoušet samotnou hru. Oproti podobně laděnému Dantes Inferno je to, ale pozadu. Nakonec je to vcelku dobrý počin, u kterého na konci vyvstane otázka: To jako zapomněli tvůrci filmu na Nicol? Kde sakra je? (60 %) ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Naprostá potřeba pro všechny hráče kvalitních her, pokud jste narazily čirou náhodou na skvělé, ne-li výtečné dílo Dead Space a při hraní jste se kromě strachu, nezapoměli bavit a hra vám příjde na úrovni jak se říká, neměli by jste tento film minout, jedná se o prequel k prvnímu dílu již zmiňované hry a končí přesně tam, kde Váš příběh, tedy příběh Isaaca Clarka začíná. Pro lidi kteří hru nehrály, ani se nechystají, ztráta času. Za mně 8/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je koncipován jako prequel ke hře Dead Space. (Terva)

Reklama

Reklama