Reklama

Reklama

Vila Inocent

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 1996, 29 min

Režie:

Jan Gogola ml.

Scénář:

Jan Gogola ml.

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmový portrét ženy ztělesňující "nelidskou" vůli: "Byla jsem velice odvázná, padala jsem ze stromů nebo větev se se mnou ulomila a já letěla aj s ní dolů...," říká hlavní postava filmu, jehož autoři skrze vzpomínky, myšlenky a také prostřednictvím nečekaných situací, natočili úvahu o životě stárnoucí ženy, která nepodlehla politickým, sociálním ani rodinným tlakům a uchovala si vnitřní svobodu. Špína, nepořádek, těsné soužití se zvířaty a z hlediska běžných společenských norem šokující okamžiky, působí v životě aktérky filmu přirozeně a zvýrazňují samozřejmost, a v tomto smyslu nevinnost, se kterou paní Marta prožila život na hranici mezi "lidským" a "nelidským". V tomto smyslu může být film mimo jiné inspirací pro všechny, kteří žijí čistotné a spořádané životy bez "nelidských" tužeb a činů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Paní je spíše negativní. Má pravdu, že nové generace nemají cíl a naděje, jako měli ve válkách oni. Takové povídání u čaje. Pobavila mě když říká, že každého muže využívala k práce, ne k sexu. ()

myc-hal 

všechny recenze uživatele

Nejvíc by mě asi zajímal napjatý vztah okolí k portrétované ženě, záběry ldií koukajících z oken jsou výmluvné. Nemohl jsem se zbavit pocitu jisté neúcty ze strany filmařů. (docallinace, 2/2011) ()

Reklama

Reklama