Reklama

Reklama

VOD (1)

Kriminální psycholog Terry McCaleb, který pracoval pro FBI, patřil mezi nejlepší ve svém oboru, přestože jeho metody občas nebyly předpisové. Před dvěma lety vyšetřoval případ sériového vraha a zahlédl ho poblíž místa činu. Pustil se do pronásledování, ale právě ve chvíli, když ho téměř dopadl, dostal infarkt. Podrobil se transplantaci srdce a jeho život se od základů změnil. Odešel do důchodu a přestěhoval se na obytný člun, kde žije v klidu a osamění. Jednoho dne za ním přijde žena, která chce, aby vypátral vraha její sestry. Důvod, který uvede, je natolik pádný, že stárnoucí detektiv nemůže odmítnout… Americký herec a režisér Clint Eastwood (*1930) má za sebou padesátiletou dráhu úspěšného herce a téměř stejně dlouhou kariéru neméně úspěšného režiséra, přičemž obě funkce často kombinoval. I když se nevyhýbal žádnému žánru (snad kromě komedií), nejlépe mu seděly westerny a kriminální snímky. K těm druhým patří thriller Krvavá stopa (2002), v němž také ztělesnil hlavní postavu vyšetřovatele. Už se neohání pěstmi jako za mlada, když býval drsným Harrym Callahanem, ale smysl pro spravedlnost a neústupná povaha při prosazování spravedlnosti mu zůstaly. Snímek vznikl podle předlohy plodného amerického autora Michaela Connellyho Blood Work (1998, česky 1999 pod titulem Obranná reakce), který je duchovním otcem oblíbených hrdinů z románových sérií o detektivu Harrym Boschovi a právním zástupci Mickeym Hallerovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (197)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Další film, kde najdete na pozici režiséra a herce v hlavní roli stejné jméno. A ano, je to Eastwood. Krvavou stopu jsem chtěl vidět již hodně dlouho, protože scénář od Helgelanda již něco dnes znamená a příběh mi připadal taktéž interesantní. Ale neudělejte tu stejnou chybu co já, když jsem si myslel, že to bude poněkud mysteriózní film. Pod takovým žánrem si představuji něco jiného. Eastwood nezklamal jak na režisérském křesílku, tak i v pozici herce. Pár jeho hlášek stojí za zasmání. Paul Rodriguez v roli rýpavého detektiva doslova zazářil, bylo zajímavé sledovat slovní přestřelky mezi ním a Eastwoodem. Příběh se jeví na papíře dost silně a neotřesitelně, ale v reálu to taková paráda zase není. I tak byla zápletka koukatelná s jedním brilantním zvratem (ano, odhalení pravé identity postavy Jeffa Danielse). Pak bych ještě vynechal romantickou linku Eastwooda, vůbec se to do filmu nehodilo. Trochu mě zaráží, kam se vypařilo těch 50 milionů dolarů coby rozpočet, protože akce zde moc není. Je to záhada. Kvůli Eastwoodovi a pár dobrým momentům je to film na zhlédnutí, kde se nemusíte obávat výsledné kvality. Za mě dávám 67 % ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Komentář číst až PO shlédnutí snímku (anebo vůbec). Nebojte, o nic (zásadního) se tím nepřipravíte :-) Nestopoval jsem (si), v kolikáté vteřině snímku jsem (pro sebe) objevil zápletku (vraha), ale o tom tento snímek v prvé řadě není. Pro mě byla důkazem kvality právě skutečnost, že (i) přes fakt, že jsem samotnou zápletku (vraha) znal (resp. odhadl) dávno dopředu, stejně (díky Eastwoodově režii/herectví) jsem si snímek užíval. Zejména potom kombinaci přímočarého B. Helgelanda a volně plynoucí režie, (která nikam nespěchá) C. Eastwooda. A tak jediná moje (subjektivní) výhrada míří k úplnému závěru. Poslední klapku (resp. „akce jedééém“ bych já osobně zahlásil o nějaké 2min dřív, tedy (SPOILER) v okamžiku, kdy jisté ruce drží hlavu pod vodou a hladina se (ne)milosrdně zavírá. p.s. když už jsme u těch SPOILERŮ- vrahem (uživ. GILMOUR93) je opravdu zahradník. Je ale potřeba také dodat, že rád rybaří s lahví pivka (resp. Jacka Danielse) po ruce... Tak a je to venku! Stejně je to ale každému (max před úvodními titulky) jasné nebo ne.......!? Možná by stálo za úvahu (páni distributoři) dodat na DVD alternativní konec (variantu), kdy vrahem je samotný Terry McCaleb resp. dotyčná, jejíž srdce v sobě nosí. Třeba by potom i několik místních bylo (u)spokojeno a říkali si, „jakej je to ten B. Helgeland frajer, takhle mě přechcat“........ 75% ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Ľahko nadpriemerný thriller. SPOILER!!!! Hoci spolerovať nezvyknem, tentokrát to urobím. Film bol celkom dobrý, ale obsadenie Jeffa Danielsa bolo veľmi mimo. Podozrivý bol v podstate od začiatku, lebo postava kamoša bola až príliš zbytočná na to, aby ju hral takto známy herec. Podozrievať sa dali všeho-všudy len dve postavy a u tej druhej to dosť pokrivkávalo. Ako natvrdlý susedko by bol Daniels ešte OK, ale ako psychopatický, chladnokrvný a svojím spôsobom geniálny (jeho plán a následná realizácia) vrah absolútne zlyháva. Stále má v tvári výraz hlúpeho Jana a toho vraha mu uveriť skrátka a dobre NEJDE. Chyba castingu. Rovanko sa mi zdala dementná celá "šifra" s číslami a jej rozuzlenie. Vrah tie čísla predsa nechával Eastwoodovi už na začiatku - t. j. pred infarktom. Keby ho Clint nedostal a následne vedľa neho nebýval, čo vrah tou svojou posratou šifrou vlastne myslel? Žeby diera? KONIEC SPOILERU!!! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Slušná detektivka se zbytečnou milostnou linií a docela mizerným finále (zvlášť v konkurenci dnešních filmových rozuzlení). Eastwood-režisér tu nicméně podporuje úsporný herecký výkon Eastwooda-herce, kterým dává jasně najevo, že se už nemusí lopotit s grimasami tvrdého chlápka jako za mlada. Na půdě policajtů a federálů se znovu pohybuje s jistotou zkušeného matadora. Ví, které momenty podtrhnout, v mistrné zkratce dokáže vypíchnout podstatu charakterů svých postav. Film, kterým se zahříval před výtečnou Tajemnou řekou, ho představuje jako agenta FBI Terryho McCaleba, kterého dostal do důchodu jeden delší výklus za sériovým vrahem. Po úspěšné transplantaci srdce za ním přichází žena s prosbou, u které bude mít drsňák se stále výborným úsudkem doslova srdeční motivaci. Jak už to tak vypadá, někomu tady citelně chyběl zájem médií – McCalebovi těžko.. Eastwood představí několik promyšlených zvratů, dává prostor hercům, už tradičně nikam nespěchá, je soustředěný a lpící na detailech. O předvídatelnosti tu samozřejmě ZNOVU mluví jen banda chytráků, kteří hlavního záporáka odhadli ještě dřív, než ho vůbec autor předlohy Michael Connelly vymyslel – smutné a směšné!! Ale to je škoda slov. Fenomenální Eastwood se Krvavou stopou solidně (lepší tři hvězdy) zahřál před svou výbornou režisérskou pětiletkou, kterou mu jeho kolegové v režisérské sesle můžou jen tiše závidět!! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ideální tříhvězdičkový film. Prost průměr - nenasere, ani neohromí. Divák stráví příjemných 110 minut ve společnosti chlapa s třetí mízou Clinta, který ukáže, že režírovat pořád nezapomněl, i když v tomhle případě žádné zázraky nepředvádí. Pravda, ten padouch nemusel být tak lehce předvídatelný, ale u filmu na jedno zkouknutí to snad ani nevadí. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Záběry v produkci společnosti Malpaso byly natočeny v průběhu pouhých 38 dnů, což je při úvaze rozsahu počinu rekordně krátká doba. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama