Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel vyrazí do tasmánské džungle pátrat po osudu sestry jedné z nich, která tam před několika lety zahynula. Naneštěstí ostrov sloužil v minulosti jako vězeňská kolonie a jeden z vězňů byl kanibal... (xxvasa)

Recenze (51)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mám rád hixploitation v jeho nejčistější podobě, vyhledávám ho a mnohdy i lehce nadhodnotím. Jenže Dying Breed je tak nezdravě přímočarý a sterilní, že místy vyvolává nefalšované deja-vu. Všechno jsem už někde viděl a mnohdy v lepším provedení (kanibalská rodinka z Wrong Turn, zachování rodu zase v Timber Falls), za to chybí jakýkoliv výrazný nápad a snaha vyhrabat se z průměru. Protinožci už nejednou dokázali, že horory točit umí, jenže tentokrát fandu žánru spíše zklamou. Bohužel. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený skromný slasher od protinožcov. Originálne spracovanie neoriginálnej témy. Bezútešnosť a depresia sa tiahnu od samého začiatku až po úplný záver, ktorý rozhodne nebol sklamaním, lež logickým vyústením zachovania miestnej "tradície". Taktiež pozitívom je aj únosná miera krvavých orgií. Je to napínavé aj bez lacných lakačiek, ktoré sú už otravným trademarkom amerických krvákov z poslednej doby. Za malé peniaze slušná muzika. ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Oj, tohle bylo dobré. Parta Australanů se vydá něco hledat na Tasmanii.Viděli jste Deliverance? Tak to ste doma. Cestou necestou dojedou do té nejzapadlejší vesničky na konci světa, kde lidi zanedbávají péči o chrup víc jak já, souloží s příbuznými víc jak já (Whaaat? ) a vůbec si tam v krčmě dát pivo je víc o hubu jako chlastat s Daviesem a pospíchat na metro. (Tato věta byla dodána až teď). Velmi slušné a nepříjemné gore, velmi dlouhý rozjezd, velmi nádherná a znepokojivá příroda. A to já rád. Ano, druhá půlka se překlopí v předvídatelný slasher, ale proč ne. Funguje to, je to natočeno s nápadem a smrti bývají fakt nechutné. Za tohle palec nahoru (stydím se, že si ty dvě slova půjčuju tak často) a doporučení pro všechny 8/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnohých. Subžáner ,,hixploitation,, má priaznivcov, aj odporcov. Odporcov zrejme z radov ,,vidlákov,, nespokojných z ich ( takmer ) reálneho prednesu masám. Verím, že to nerobia, špinavý a negramotní ale sú, to jest fakt. Tento ďalší ´´jeden z mnohých´´ je celkom napínavým a tajomným prírastkom do rodiny ,,hillbillies,, spektáklov, nešetriaci krvou a násilím. Netreba veriť filmom, treba veriť v to, čo ukazujú. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Za prvé, Tasmánie je naprosto úžasně nádherná, o čemž jsem až do zhlédnutí tohoto filmu neměl ani tušení. Její obyvatele však snímek ukazuju o poznání méně přívětivě - konkrétně jako kanibalské burany, kteří by rádi sežrali každého, na koho narazí. Kdyby se to celé jmenovalo Australian Wrong Turn, nebyl by to vůbec nepřesný název. Dying Breed rychle odsýpá a na ploše necelých devadesáti minut nemá šanci začít nudit, ačkoli za celou dobu vlastně ničím nepřekvapí. Jistě, některé momenty trochu nečekané jsou, to je ale spíš dáno nepříliš vyrovnaným scénářem, který by ještě snesl hodně změn, než jejich reálným udivujícím potenciálem. Avšak minimálně jedna vychytávková zábavná hra s divákovým očekáváním pochvalu opravdu zaslouží - až uvidíte, budete vědět o čem mluvím. Ve výsledku je Dying Breed vcelku povedené hixploitation, které fanouška neurazí, ale ani nenadchne. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • První verze plakátu k filmu byla zakázána kvůli nekompromisně brutálnímu motivu. [Zdroj: Týden.cz] (warner)

Reklama

Reklama