Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Italsko-americké vztahy v Louisianě jsou narušeny, když policista během pašování zabije řidiče kamionu Rosaria Delle Rose (Larry Chance). Serafina Delle Rose (Anna Magnani) se stává vdovou a následkem nervového otřesu potratí. V průběhu let stále více stahuje do sebe a snaží se donutit svou krásnou dospívající dceru Rosu (Marisa Pavan), aby to udělala stejně. Serafina se ale dozví o dávné Rosariově aféře s jinou ženou; a bezstarostný, italský řidič kamionu Alvaro (Burt Lancaster) může vstoupit do jejího života. (sator)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrci poskytli Anně Magnani na hollywoodskou produkci až překvapivě mnoho volnosti a prostoru pro dotváření postavy Serafiny. I sama Magnani se ptala, jak je to možné. Dostalo se jí od tvůrců odpovědi, že chtěli 100 % Magnani, ne její Hollywoodem naředěnou kopii. (Komiks)
  • Tennessee Williams se zamiloval do herectví Anny Magnani a napsal pro ni stejnojmennou divadelní hru pro Broadway. Anna však odmítla, protože v té době podle vlastních slov neuměla anglicky ani pozdravit. Scenárista to ale nevzdal a prosadil si ji do filmu, který následoval po divadelní hře. (sator)

Reklama

Reklama