Reklama

Reklama

Zdeňkovo křeslo

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Česko, 2005, 14 min

Režie:

Vít Pancíř

Recenze (7)

Ony 

všechny recenze uživatele

Ta snůška nápadů s animovaným škrábancem je úžasná. Skoro jako vyrobit betonové křeslo a táhnout ho na kopec. Kdo se mnou pojede na výlet? ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tenhle ten polodokumentární film Víta Pancíře podmalovaný volnou klavírní improvizací Filipa Topola (nutno poznamenat, že nádhernou) se mi z jeho krátkometrážních filmů líbil asi nejvíce. Z racionálního hlediska nesmyslná pouť několika lidí přepravujících na vrcholek kopce vytesané kamenné křeslo je z hlediska emocionálního nádherná, happening vyrůstající z kořenů českého undergroundu dělá z této aktivity cosi víc - pokus o zanechání své stopy v krajině, pokus o cosi nadčasového (snímek je tak rámovaný a členěný ročními obdobími). Navíc jde o vjem ryze estetický - fenomén audiovizuálního díla podpořený účelnou a vtipnou animací, v němž se kaz, smítko na obraze proměňuje podle invence tvůrce reagujícího na obrazové podněty. Zdeňkovo křeslo je prostě vtipný a osobitý novodobý (trochu recesistický) menhir a k tomu ryze autorský film o něm... ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Projekt takřka neznámý - věnován idealistům (tvůrcům). Promyšlené, ale hlavně SVOBODNÉ. Tklivý Filip a materiál. Zapadlo, ale to nevadí. Možná proto to Křeslo miluji. Klikáš, klikáš - a pak ho objevíš. Nádhera! ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Zdá  se, že jsem tady jediný, komu ty vtipné hrátky s jakože kazem vadí. A to dost. A protože tomu jako vždy rozumím líp než všichni tvůrci dohromady, navrhuju udělat fanfilm, v němž clona "vykazovaného" dění bude dějovou linii dotvářet důsledně, ba ji i přebírat, a z originálu všechny ty pitominky včetně zvukových efektů odstranit. K zazdění tohoto velepěkného filmu, v němž Dikaiarchos slyší "klokotat cosi punkevního", přece úplně postačil informační titulek na začátku. Za trest jen čtyři, ale na výlet s Ony bych samozřejmě jel. ()

Dikaiarchos 

všechny recenze uživatele

Napovrch, dík všem režisérovým audiovizuálním ornamentům, je to svobodomyslný, až jurodivý film, co sympaticky končí rozkřesáním ohně, úsměvu, pospolitého míru. - Pod povrchem mu ale klokotá cosi punkevního, rotace archetypálních kol s prvobytnými ložisky uvnitř. Kolesa se točí, znějí Filipovými magickými tóny a lidská chasa se (odvěce) odhodlaně plahočí na vrch s těžkým břemenem na hřbetu, s trůnem, který může být symbolem pro deset tisíc subtilnějších věcí; přitom je vždy nejisté, zda do té naší snahy někdo kdy usedne (byť my sami), nebo jestli zůstane napospas větru, sněhu, erozi. – Protože pohyb skutečnosti je nepřetržitý svobodomyslný happening par excellence. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Cením nápad doplniť realitu animovanými vsuvkami, no ťahanie kresla na horu partiou kamarátov ma minulo. Slobodu a nekonvenčnosť vidím v úplne iných veciach. ()

Reklama

Reklama