Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

Shit 

všechny recenze uživatele

Někdy jsem z toho měl dojem, jak kdyby to byla divadelní hra a herci se takovým tim zvýrazňováním vtipných situaci snažili divákovi ukázat, že se má smát, ale ono to nakonec vůbec nevadí, ten anglickej inteligentní humor sem nádherně sedne a občas se objeví i něco černohumornýho, což bylo jen dobře a navíc Jassica Biel se tu fakt překonává a Firthův další sympaťák je fakt sympaťák se všim všudy ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

3 a pol*. Britké britské poznámky, šarm hlavných postáv, zaujímavé originálne prvky príbehu, či občasné črty. Vystihnú film v mojich očiach. Konštantné hodnotenie situácie, občasný viacvýznamový anglický slovník.. Colin Firth tradične neschopný vložiť do svojich replík nejakú dávku citu, resp. jeho prednes v rovnakej rovine, či už hovorí vtip alebo niečo (zá)važného charakteru. Živá Larita. Úchvatný Kris Marshall a jeho postava sluhu Furbera. Podivný záver, kt. mi odobral pozitívneho dojmu. Celkovo.. zvláštne, zajímavý počin ale nič, o čom by som s nadšením referovala priateľom. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmodféra, hudba, kostýmy; zkrátka provedení je dokonalé. Navíc krásný anglický humor v podání herců, které mám rád (až na Colina Firtha, ačkoliv tahle role mu sedla geniálně). Určitě nezapomenu na Jessicu Biel, jak tančí tango ve večerních šatech! Vadou na kráse je příběh, od něhož jsem očekával vtipnou tendenci až do konce. Ne, že by nebyla, ale čekal jsem asi víc. 75%. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Tady je dobře vidět, že z celkem banálního námětu se dá vyždímat maximum, aniž by se zabrouzdalo do trapných vod. A k tomu zasazení do Anglie meziválečného období, to jen umocnilo kontrast dvou světů, když se Larita se svým moderním způsobem myšlení a chování střetne s ryzím venkovským konzervativismem, reprezentovaný matkou jejího muže. Film dobře funguje, nesnaží se o nějaké plané vyústění do happyendu, jelikož ani jedna ze „soupeřek“ nehodlá přistoupit na kompromis, tedy je jasné že toto soužití asi nikam nepovede. I když mi Jessica Biel v hlavní roli mírně řečeno vadila, jsem s Lekcí neslušného chování nadmíru spokojen. Britové prostě umějí. 75% ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Kdyby Colin Firth žil kdysi dávno v Egyptě, nemuseli vzniknout otroci. Ten frajer by utáhnul i remake Klapzubovy jedenáctky v podání rodiny Růžičků v tankeru přes Gobi i s realizačním týmem přivázaným k slepému střevu skrz ústní otvor. Easy Virtue je velmi dobře koukatelnej a snesitelnej film jen díky němu. Jessica Biel už není tou kočkou v upnutejch džínách z Texaskýho masakru, kdy by každej teen onan dal popcorn s colou, aby na vteřinu zahlíd její bradavky a scénář je jen velmi zmrzačenej bratříček důležitýho Earnesta/Filipa. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • V úvodní scéně, která se odehrává v Monte Carlu a kde se poprvé Larita uvidí s Johnem, jsou jejich pohyby zpomaleny, zatímco zbytek lidí ve scéně se hýbe normální rychlostí. Toho bylo docíleno tak, že se dav (pozadí) a Larita s Johnem (popředí) točili odděleně před zeleným pozadím a nakonec byly tyto scény spojeny v různých rychlostech. (HappySmile)

Reklama

Reklama