Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jessica Biel je sakra baba podle mého gusta a tady jí to nehorázně seklo (ostatně jako vždy). Líbilo se mi, že si z té přiblblé rodinky nesedla na prdel a přestože jí pořád házeli klacky pod nohy, ustávala to s grácií. Matinka však v sobě taky měla cosi, co se mi na ní líbilo (asi ta podrývačnost a vedení celé rodiny) – ty dvě dcerušky byly na ránu, nicméně tančit Kankán bez kalhotek, tak to chce kus odvahy, nebo nízké IQ – každopádně jsem se pobavil. Film nám nabídne spoustu suchého ale i povedeného humoru, několik velmi zajímavých a nezapomenutelných situací a hlavně slušné herecké výkony – hlavně tedy Jessicy Biel a Kristin Scott Thomas – no a ani ten sluha nebyl špatný. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut filmu je břitká konverzační komedie, která postupně začne sklouzávat do dramatu. Což je problém, protože takový předěl působí násilně. Jinak ale snímek disponuje hravou kamerou, výbornou výpravou a dobrými hereckými výkony. I když - můj milovaný Colin Firth je perfektní ve chvílích, kdy je zlomený nebo sarkastický, zato scénu vášnivého tanga jsem mu neuvěřila ani na moment. Postavu Lality měla zcela zjevně hrát o něco starší žena. Jako celek je to ale příjemný, chytrý a občas i dost vtipný film. /31. 3. 12./ ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Další z nekonečné řady filmů, který měl všechna esa na to, aby uchvátil mou duši, ale stoprocentně mu to nevyšlo. Krásné vizuální zpracování, výborné herecké obsazení a má nejoblíbenější filmová doba, minimálně co se hudební stránky týče. Jenže to nakonec zase dopadlo tak, že si na první pohled zajímavý příběh čas od času neodpustil výlet do divácky přístupnějších vod, aby zaryté, pubertální fanynky některého z herců nebyly úplně otrávené z toho, že je to nuda. Když jedna z postav velmi vkusně a jen mezi řečí prohodila verš z písně Cola Portera, říkala jsem si, jak sympaticky tento film dokáže schovávat odkazy na starou dobu. Ten krásný pocit, že jsem pochytila cosi, co běžný divák nepostřehne, mi ale vydržel sotva deset vteřin, protože hned v další scéně ona píseň hrála. Proč se všichni pořád snaží natáčet filmy tak, aby jejich poselství dorazilo k naprosto všem bez ohledu na jejich rasu, věk, pohlaví nebo počet dioptrií? Jediný, kdo tento film táhne masivní silou vzhůru, je tak nakonec Colin Firth. Od jedné z úvodních scén, kde seděl s brýlemi u ohně, jsem si říkala, že být na Laritině místě vyměním okamžitě syna za otce. Jen kvůli němu jsem nakonec chtěla dát i tomuto filmu čtyři hvězdičky. Však víte, je hezký, charismatický, k sežrání, má úžasné brýle a tak. Ale nadržovat tomuto filmu jen kvůli jedné sympatické postavě by asi bylo nespravedlivé. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

3 a pol*. Britké britské poznámky, šarm hlavných postáv, zaujímavé originálne prvky príbehu, či občasné črty. Vystihnú film v mojich očiach. Konštantné hodnotenie situácie, občasný viacvýznamový anglický slovník.. Colin Firth tradične neschopný vložiť do svojich replík nejakú dávku citu, resp. jeho prednes v rovnakej rovine, či už hovorí vtip alebo niečo (zá)važného charakteru. Živá Larita. Úchvatný Kris Marshall a jeho postava sluhu Furbera. Podivný záver, kt. mi odobral pozitívneho dojmu. Celkovo.. zvláštne, zajímavý počin ale nič, o čom by som s nadšením referovala priateľom. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Drahý bože. Děkuji ti, že jsi přivedl Johna a jeho cuchtu zpátky domů..... Již po pár minutách mě napadá jediná otázka: ,,kdo tohle napsal ???“ Vše působí velice sympaticky – herci, atmosféra ,,Old England“ – žádný zaplivaný Londýn, ale honosné sídlo plné lidí. Střet tradic venkova proti mládí spojenému s americkou bezstarostností, ale hlavně ,,souboj“ mezi matkou a snachou, plný vtipných sarkasmů, poznámek, naschválů, situačního humoru a válečných obětí (chudák Poppy). Po veselém dějství přichází vystřízlivění a šprýmování přechází v pokrytectví, jež odhalí víc, než by pozitivně naladěný člověk očekával. J.Biel, K.S. Thomas, B.Barnes ve filmu plném vtipných situací, ale i výborné dramatické polohy, která příběhu dodá potřebnou sílu. PŘÍBĚH ***** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ** Víte že? Film byl natočen podle divadelní hry (o čtyřech jednáních) ,,Easy virtue“ z roku 1925, kterou napsal Sir Noël Peirce Coward a je to její druhá filmová podoba? ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Filmovou skladbu "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" nazpívali Colin Firth, Jessica Biel a Ben Barnes. Jessica Biel se postarala taktéž o úvodní píseň "Mad About the Boy". (skinny)
  • Ve filmu je několikrát řečeno, že Larita (Jessica Biel) je o několik let starší než mladík Johny (Ben Barnes). Ve skutečnosti je ale Barnes o rok starší. (SirTraged)

Reklama

Reklama