Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film, který balancuje mezi dramatem a komedií s anglickým humorem (musím říct, že jsem se u některých scén hodně pobavila). Příjemně mě překvapila Jessica Biel, která s K.S. Thomas odehrála úžasnou rodinou bitvu, a v jejichž stínu stojí hlavně ne tak výrazný Ben Barnes, jehož postava mě popravdě občas lezla na nervy. P.S. Výborná hudba. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Svojská američanka z Detroitu milujúca život kontra konzervatívna anglická meštiacka rodinka. Čo z toho asi tak môže vzniknúť? Tvorcovia navyše pridali štipku humoru a skvelé herecké obsadenie. Normálne, že aj Jessica sa dala stráviť, ba priam (a nebojím sa použiť ten výraz) vychutnať. K tomu anglické vidiecke sídlo, až mi sánka padla a príbeh osadený do starých dobrých medzivojnových časov, no čo budem zbytočne písať - proste jedlé. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmodféra, hudba, kostýmy; zkrátka provedení je dokonalé. Navíc krásný anglický humor v podání herců, které mám rád (až na Colina Firtha, ačkoliv tahle role mu sedla geniálně). Určitě nezapomenu na Jessicu Biel, jak tančí tango ve večerních šatech! Vadou na kráse je příběh, od něhož jsem očekával vtipnou tendenci až do konce. Ne, že by nebyla, ale čekal jsem asi víc. 75%. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Po velice milé, svižné, vtipné a konverzačním humorem naplněnené první polovině jsem byl nadšený, že Britové opět vytvořili něco mile divadelně zábavného. Bohužel druhá půlka filmu najednou značně zvážní, vytratí se z ní humor a objeví se pár WTF momentů (hon na motorce). Nakonec tak hlavním plusem není, jak jsem očekával, jemný britský humor, ale velice příjemný a sympatický (jak už je to u něj zvykem) výkon Colina Firtha. Škoda po 50 minutách to vypadalo na velice silnou záležitost, takhle je to bohužel jen o něco lepší průměr. 60% ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Solidní tragikomedie, jejíž potenciál nebyl využit tak, jak by měl být využit. Přes dobrou komedii s inteligentními ironickými a sarkastickými prvky se dostáváme do nudnější části, která nás připraví na solidní gradaci a posléze (dle mého názoru) famózní finále. Jessica Biel zahrála dobře, Ben Barnes v roli naivního mladého pitomce je skvělý, ale z mého pohledu film drží hlavně vynikající Colin Firth. Kdyby snímek odsýpal plynuleji, bylo by to za 5*. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Postavy ve filmu kouří cigarety s bílým filtrem, ačkoliv se cigaretové filtry poprvé objevili až o 30 let později. (simon111)
  • Ve filmu je několikrát řečeno, že Larita (Jessica Biel) je o několik let starší než mladík Johny (Ben Barnes). Ve skutečnosti je ale Barnes o rok starší. (SirTraged)

Reklama

Reklama