Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi příjemné překvapení.Skvělé herecké výkony (snad s vyjímkou Bena Barnese,jehož postava mi v porovnání s ostatními nepřišla nikterak zajímavá) a opravdu vtipné.Hlavně "ústřední" válčící dvojice Kristin Scott Thomas a Jessica Biel si svoje role evidentně užívají a Firthova věčně cynická hlava rodiny taktéž stojí za zmínku.Možná je to celé takové "divadelní" a postavené hlavně na slovním humoru,ale bavit se rozhodně budete... ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Po velice milé, svižné, vtipné a konverzačním humorem naplněnené první polovině jsem byl nadšený, že Britové opět vytvořili něco mile divadelně zábavného. Bohužel druhá půlka filmu najednou značně zvážní, vytratí se z ní humor a objeví se pár WTF momentů (hon na motorce). Nakonec tak hlavním plusem není, jak jsem očekával, jemný britský humor, ale velice příjemný a sympatický (jak už je to u něj zvykem) výkon Colina Firtha. Škoda po 50 minutách to vypadalo na velice silnou záležitost, takhle je to bohužel jen o něco lepší průměr. 60% ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Opravdu obrovské překvapení, takhle jsem se u filmu nebavila už věky. Úžasný ostrovtip, okouzlující casting a naprosto svěží a neokoukaný scénář, to všechno zabaleno do vizuálu 20's. Filmu pak vévodí skvělý jazzový soundtrack, na kterém se taky podílelo duo Biel+Barnes. Jeden z nejlepších britských filmů za poslední dobu. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Klasicky britská suchá komedie podle typických pravidel daného žánru. Na konzervativní britské panství se ze světa vrací mladý synek se svojí nově nalezenou drahou polovičku, která je ovšem Američanka a zároveň je diametrálně smýšlející nežli zbytek panství (kromě pana otce). Typická taškařice bez většího nápadu a nějakých zajímavějších momentů. Klasicky filmařsky odvedená práce, která Vás rozhodně ničím moc nenadchne, ale zároveň ani nijak nepobouří. Jak britské. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, tedy alespoň pro mne, žijícího v experimentálním sexuálním vztahu Já (coby Sněhur), dva polští námořníci a sedm trpaslic, z nichž jen slabá polovina nedosahuje patnácti let, že bývávaly doby, kdy se ve světě nosila podobná upjatost. Ba co více, dle burcujících informací z anarchistického dočasníku Svěží větry se dodnes nachází po glóbu několik subkultur, které si neustále lžou do kapes. V rámci samovzdělávání mohu film pouze doporučit. Nejlépe v klidovém období, pěkně po nedělním obědě, při kterém jste se se svým podvyživeným, na růžovo přebarveným vlčákem přetahovali v komunitním karavanu o kastról pohanky a díky tomu je vaše schopnost soustředit se úplná a prozatím nepoznamenaná svačinkovou jointovou smrští. V takovémto rozmaru teprve plně doceníte zrůdnost sexuální přetvářky, zodpovědnosti či společenských norem oněch předpotopních časů. Kromě toho - Bielová k pohonění, Kolín Fist úžasný. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Postavy ve filmu kouří cigarety s bílým filtrem, ačkoliv se cigaretové filtry poprvé objevili až o 30 let později. (simon111)
  • Ben Barnes a Colin Firth se společně objevili také ve snímku Dorian Gray (2009). (skinny)
  • V úvodní scéně, která se odehrává v Monte Carlu a kde se poprvé Larita uvidí s Johnem, jsou jejich pohyby zpomaleny, zatímco zbytek lidí ve scéně se hýbe normální rychlostí. Toho bylo docíleno tak, že se dav (pozadí) a Larita s Johnem (popředí) točili odděleně před zeleným pozadím a nakonec byly tyto scény spojeny v různých rychlostech. (HappySmile)

Reklama

Reklama