Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

U tohoto "čistokrevně anglického" filmu jsem náhodou zjistila, že za zdánlivě kanadským režisérem http://www.csfd.cz/reziser/3382-elliott-stephan/ se skrývá Australan - tvůrce jednoho z mých nejmilejších filmů DOBRODRUŽSTVÍ PRISCILLY, KRÁLOVNY POUŠTĚ. Anglický humor, slovní bitky, přetvářka, intriky, skvělá kamera i hudba a v neposlední řadě herecký koncert Kristin Scott Thomas a Colina Firta, rozhodně stojí za vidění. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, nebýt toho, že ve filmu hraje Jessica Biel, tak se na něj zřejmě nikdy nepodívám. A to by byla možná chyba. Easy Virtue je výbornou dramatickou komedií (jestli se vám tahle kombinace zdá jako nemožná, tak si tento film sežeňte), u které je hodně často poznat země původu. Klasický britský cynický humor zde obstarávají hlavně vynikající Colin Firth a Kris Marshall. Kristin Scott Thomas mi předvedla, jak má vypadat "správná" britská panička a Jessica… je neuvěřitelné, jak se do této doby hodila. Nepůsobila vůbec nepřirozeně, naopak jsem věřil, že se narodila o nějaká ta desetiletí dříve… Je škoda, že filmu mnohdy dochází dech, přitom některé scény (zabití a následný pohřeb psa, hon na lišku, tango) jsou opravdu skvělé a zvlášť poslední jmenovaná scéna má v sobě opravdovou energii, kterou ve filmech tak často (a marně) hledám. Možná to bude i tím, že jsem film viděl s ucházejícím dabingem, nicméně určitě si jej seženu v originále, do té doby zde nechám 80 %. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ máte Jessicu Biel zaškatuľkovanú neviem v akých úlohách, tak tu by vás mohla príjemne prekvapiť. Pre mňa bola jej Larita najsympatickejšou a najprirodzenejšou postavou filmu a bolo to aj jej pričinením. Inak klasická britská kostýmová vidiecka konverzačka, kde sa stretávajú tradície, láska a intrigy pod jednou strechou. Mne takéto filmy vyhovujú ako oddychovky pre príjemne strávený večer a Lekcie nie sú výnimkou. Nie je to však film, ktorý by okato poškuľoval akademickosťou po cenách a možno je mi tá ich menšia ambicióznosť aj sympatickejšia. Ani sa mi nechce vymenovávať výhrady, snáď len som trochu nechápal, keď sa spolubývajúci viackrát poriadne navzájom pourážali a v ďalších scénach už bolo všetko vyžehlené. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Po 15-ti minutách mi bliklo hlavou, že by to byla dobrá divadelní hra, po dalších 10-ti minutách jsem byl přesvědčený, že je to naopak, že jde o přepsanou divadelní hru. Nejsem divadelní kritik a nepátral jsem po původu scénáře...prostě to z toho filmu jde znát. Jenže to, co funguje na divadle, nelze překopírovat na mrtvé plátno. I když se režisér snažil o bezstarostnou a rozvernou atmosféru...dařilo se mu to pouze hudbou. To divadelní "přehrávání" ,mimika a živost, tady prostě není, takže nebylo jak pomoct dialogům, které zůstaly v divadelní poloze. To, co je na živo vtipné, podpořené hercem, tady bylo jen sotva úsměvné. Přestože byli herci zvoleni velmi dobře, neměli šanci se filmovými prostředky aspoň přiblížit potenciálu, který ten text má. Režie tady selhává a pokud něco drží film v průměru, je to výborná Biel a britský humor...který je i v této tlumené verzi pořád osvěžující. Ti, kdo tady tak wowují, že je to moc zajímavé a originální, by měli občas zajít do divadla na nějakou britskou komedii...nejspíš by se jim trochu přetříbil vkus :o) V polovině filmu jsem věděl, jak to celé dopadne...protože divadelní texty mají svá nepsaná pravidla. Nebylo to zlé, ale ani dobré. A to je přece škoda. Osobně dám přednost originálnímu filmovému scénáři, který dostane do rukou někdo s invencí a jasnou vizí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Znáte takové ty veselohry "nic proti ničemu", které často najdete především na programu Vinohradského divadla či Divadla Na Jezerce a takřka najisto v nich hraje Jirásková či Hrušinský? Takové ty hry, na které byste sami od sebe nešli, ale když na to vytáhnete mamku, babičku, taťku a vůbec kruh rodinný, tak máte jistotu, že vy to přežijete, rodiče budou spokojeni a babička bude plesat nad tím jak je ta Jirásková stále okouzlující a jak skáče jako laňka. Tak tohle je úplně to samé. A to tak moc, že jen čekám, kdy se to objeví v repertoáru Vinohradského s Jiráskovou a hostujícím Hrušínským. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • V úvodní scéně, která se odehrává v Monte Carlu a kde se poprvé Larita uvidí s Johnem, jsou jejich pohyby zpomaleny, zatímco zbytek lidí ve scéně se hýbe normální rychlostí. Toho bylo docíleno tak, že se dav (pozadí) a Larita s Johnem (popředí) točili odděleně před zeleným pozadím a nakonec byly tyto scény spojeny v různých rychlostech. (HappySmile)
  • Postavy ve filmu kouří cigarety s bílým filtrem, ačkoliv se cigaretové filtry poprvé objevili až o 30 let později. (simon111)
  • Ben Barnes a Colin Firth se společně objevili také ve snímku Dorian Gray (2009). (skinny)

Reklama

Reklama