Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa že ten kto nevidel film s brucom leem nevie čo je to klasika hongkongskej kinematografie. Musím priznať že to má niečo do seba. Lee bol veľmi talentovaný herec čo sa mu najviac vyplatilo keď sa prezliekal alebo ak chcete maskoval. Súboje sú premyslené až na pár úderov pomimo. Vcelku je to úplne normálny akčný bojový film ktorý môže niečo povedať maximálne fanúšikom žánru pretože jediné čo môže ponúknuť sú premyslené súboje nečakajte prosím vas originálny scénar. isté je že ja som sa pobavil a aj oddýchol. v pamäti mi zostane scéna keď chan najde vrahov a jeden je polonahý - záber na mužové bradavky a hneď chan spustí :takže vy ste japonci. ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee sice ukázal krásné kousky s nunčaky a dokonce se mi i líbilo jak hrál (toto je první film který jsem s nim viděl). Ovšem zbytek stojí za starou belu. Jak příběh, tak choreografie bitek, které působí až trapně, přičemž je bohužel film brán vážně, takže to nefunguje jako u Kung-fu nářezu. Opravdu nepovedené střihy a triky s rádoby krvácejícími ústy a rozbitými hlavy nezachrání ani ultratvrďácké výjezdy kamery na oči Bruce Leeho. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný kung-fu film s Brucom Leem. Má dosť dobrý príbeh o najlepšom žiakovi školy bojových umení, ktorý príde na pohreb svojho majstra a rozhodne sa za každú cenu zistiť, kto môže za jeho smrť a tak sa dostane do sporu s japoncami, ktorí číňanov ponižujú. Spracovanie je ale iba priemerné, na film sa dá celý čas bez problémov pozerať, nenudí, ale tempo filmu je pomerne pomalé a mimo akcie je tu len veľmi málo dejovo zaujímavých scén, čo je pri tejto výbornej tématike veľká škoda. Akcie tu nie je až tak moc, ale páči sa mi. Je samozrejme presne v štýle Bruca Leeho, takže súboje majú slušnú choreografiu, sú prehľadné, pomerne drsné a v dobre zvolených prostrediach. Najviac sa mi páči celé finále, ktoré tvorí niekoľko súbojov a scéna v japonskej škole. Herecké obsadenie moc nezaujme, Bruce Lee je výborný a aj ženské postavy sú celkom dobré, ale zvyšné vedľajšie postavy sú úplne obyčajné a väčšina záporákov je skôr tragická. Réžia a technická stránka sú v rámci svojej kategórie bez problémov, rovnako ako aj zvyšné filmy Bruca Leeho patria po tejto stránke do vyššej úrovne kung-fu filmov sedemdesiatych rokov. S týmto filmom nemám väčší problém, dobre sa naň pozerá, ale nepovažujem ho za nejaký kult, v rámci žánru ma mnoho filmov baví viac a aj od Bruca Leeho sú podľa mňa filmy Cesta draka a Veľký šéf lepšie. Objektívna kvalita filmu- 75%, film sa páči mne na 64%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee měl dar. Pohled, kterým dokázal vyjádřit každou emoci. Uměl se podívat tak, že diváka rozesmál, ale stejně tak dokázal, že jste si nadělali do kalhot. Srdceryvný výraz předvedl právě v "Pěsti plné hněvu". Jeho filmy nejsou velké proto, že byl mistrem bojových umění, ale také proto, že byl skvělým hercem, který by se stal legendou, aniž by musel zemřít tak mladý. Smrt si nevybírá podle věku. Člověk se skoro diví, že Jackie Chan po všech těch zraněních vydržel tak dlouho. Je mi jasné, co bude filmu vyčítáno. Je poměrně málo akční, ale podívejte se na ty davové bojové scény, jsou prostě parádní, stejně jako scéna s nunčaky, kdy Bruce ukazuje svoje mistrovství. Je na něm vidět, jak dokáže být soustředěný, jak se dokáže do role vžít, kdy začnete mít pocit, že on nehraje, on opravdu bojuje. Sálá z něj síla, jakou měl jen málokdo. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/bruce-clint-simon-david-zbouchnuta-v.html ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Pěst plná hněvu je Bruceův pokud už ne nejlepší, tak určitě nejkultovnější film. O jeho kultovním statusu svědčí asi nejlíp fakt, že pokud už chcete v Hong Kongu ve světě bojových umění něco znamenat, bez vlástní "pěsti" se zkrátka neobejdete a je úplně jedno, jestli se vydáte cestou přímého pokračovaní (jako Jackie Chan), remaku (jako Jet Li) a nebo pro jistotu obou (jako chudák Donnie Yen;)). Oproti dalšímu Bruceovu filmu z tohoto roku, Cestě draka, je na Pěsti plné hněvu znát jasný kvalitativní posun směrem vzhůru. Bruce si tady nehraje na žádného retarda, ale naopak je to ten správný zabiják toužící po krvi, ohání se nunčaky, láme kosti a bitky jsou naštěstí rovnoměrně rozloženy po celém filmu, místo toho aby si je Bruce skrblíkovsky šetřil až na pseudoefektní finále. Je sice vidět, že rozpočet asi nebyl nijak závratný, přeci jen je hodně poznat, že i všechny exteriéry byly natáčeny ve studiu a krev připomíná spíš špatně rozmíchané temperky, ale je to dělané s láskou a takhle originálně pojatý příběh, kdy Bruce mstí svého mistra i když ví, že za to bude muset nakonec zaplatit životem, se jen tak nevidí. A Japonci jsou tady prostě nehorázné svině! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • I když tvůrci filmu neuvedli jméno otráveného mentora, byl jím Huo yuan jia. Tato postava skutečně žila a skutečně zemřela na otravu. Bojovník, který nebyl údajně nikdy poražen, a o jehož smrti se objevilo mnoho verzí. (chaometic)
  • Pre smrť hlavného hrdinu sa Bruce Lee rozhodol z dôvodu, že zločin a násilie nemajú v skutočnom živote miesto. (Peter-1307)
  • Na základe osobných nezhôd počas nakrúcania ukončil Bruce Lee spoluprácu s Lo Weiom hneď po tomto filme. (Peter-1307)

Reklama

Reklama