Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

_Moon_ 

všechny recenze uživatele

V porovnání s remakem, kde hlavní roli obstaral Jet Li, působí tento film poněkud ochotnicky. Akce je celkem slušná, ale žádnou ze scén bych neoznačil za výjimečnou. Řekl bych, že Bruce Lee v tomto filmu postrádá zejména nějakého zajímavějšího protivníka. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee je legenda žánru, tudíž téměř vše, co natočil, je parádní podívanou pro fanoušky martial arts filmů. Pěst plná hněvu je klasickým příběhem o tom, jak mezi sebou soupeří dvě školy bojových umění - tentokráte japonská a čínská - přičemž ta cizopasná se neštítí ničeho a je třeba pěkně naštvaných pěstí Bruce Lee. Choreografie soubojů jsou tradičně vynikající, hudba solidní a herecké výkony hlavního hrdiny velmi potěšující. Závěrečná scéna je pak jakýmsi odkazem na Butche Cassidyho a Sundance Kida, což dodává celému filmu trochu působivější nádech. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Bruce Lee povinnost. Naprosto perfektní kung-fu akční drama. Bruce to řeže ve velkém stylu, tak jak to dokázal jen on. Obecně rovněž docela profesionálně zvládnutý film. Poslední souboj s gorilou hlavního záporáka "kšandopérem" je lahůdka pro milovníky bojových umění... naprosto geniálně choreograficky sehraný zápas. Kdo však neholduje tomuto druhu filmů, navíc z počátku 70. let, ať raději neztrácí tímto sledováním čas... Film má remake v podobě akční kung-fu pecky "Fist of Legend" s Jet Lim, která rozhodně nedělá předloze ostudu! Ovšem původní verzi se stejně podle mne nevyrovnal... Bruce byl a "bude" jen jeden... /95% + FILM ROKU/ ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čo by sme za to niekedy dali vidieť to, a dnes sú pre mňa ázijsko-bojové filmy veľkou záhadou, ako sa im dostáva takého vysokého hodnotenia. Utláčanie Číňanov zo strany Japoncov je mi zbežne známe, film sa v tom vyžíva, a Bruce Lee má preto najviac naštvaný výraz zo všetkých Číňanov vo filmoch vôbec. Ku cti filmu slúži aj to, že bojovníci tu nelietajú na lankách, ani inak veľmi neporušujú gravitačné zákony. Japonci ako stelesnené zlo sa dokonca vyžívajú v striptíze prsnatej Japonky. Príbeh ma nenadchol, ale slabšie tri hviezdy z toho môžu byť. –––– Hahaha, celí Číňani. Ta rasa slávnê nesnese srovnání s Japonci. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Film je už takový nějaký vyčpělý. Nedostává mě tolik jako jeho mladší bratříčci. Bruce Lee se celou dobu tváří i chová jako psychopat, dokonce i když vyznává lásku. Líbí se mi však, že Chen Zhenova (BL) pomsta je taková nejednoznačná, likviduje sice jednoho hajzlíka za druhým, ale zároveň tím odsuzuje sám sebe a ničí i životy svých přátel, a to v někdy docela zmateném střihu akčních scén, kde je např. jeden ze soupeřů na zemi a najednou v zlomku sekundy stojí na nohou. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Film by se měl odehrávat v roce 1910. V tomto roce totiž ve skutečnosti zemřel mistr Huo Yuanjia, zakladatel školy Chin Woo v Šanghaji. (pawleta)
  • Ve scéně, kdy Petrov (Robert Baker) zabodává hřebíky holou rukou do dřeva, tak si můžeme všimnout, že po tom co zvedl prkno, hřebíky nejsou zabodnuté tak hluboko, jako předtím. (OndrejKW)

Reklama

Reklama