Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jeho nasranost je krásně viditelná nejen na jeho hlavě, konkrétně obličeji, ale taky na stále zatnutých pěstech. Samozřejmě, že všechny seřeže jak jetel. No takže si to vemu takhle - film byl asi natočen se záměrem mlátiček a proto ho taky jako mlátičku hodnotím. Mlátičky bez děje se mi nelíbí. Tohle mělo jednoduchej děj. Šmitec. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si doplnit Bruce Lee filmy do hlavy a zavzpomínat na žánr bojových umění, který pobláznil celý svět. Pěst plnou hněvu jsem nikdy neviděl a zajímalo mě, jak bude působit tento kus na člověka bez sentimentu. Není to žádná sláva a celý film se utápí v naivitě filmů té doby. I když se zde snaží o oslavování dobrých mravů a spravedlnosti, tak záporáci mají vždy navrch. Je tu dodržován mravní kodex, ale hlavní hrdina pozná, že s ním spravedlnosti nedosáhne. Jakmile se Bruce Lee začne houpat v bocích, jako panter před skokem, tak to dostává ty správné obrátky. Souboje jsou brilantní a Brucovo kočičí broukání varuje všechny nepřátele v okolí. Jenže ve filmu je dohromady asi jen 15 minut zápasů. Zbytek je nepříliš přesvědčivý příběh, který se odehrává téměř neustále v interiérech. Vše vypadá sterilně a uměle. Hodně se zde dává důraz na chrabré Číňany a podlé Japonce. Tendenční film s pěknými souboji. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Vůbec mne to nenadchlo, snad je to tím, kolik let už od natočení uplynulo.Bruce v roli nespravedlivě obviněného Chana, žáka školy bojových umění,který sám přišel shodou náhod na to, kdo otrávil jejich učitele, tak tohoto ukňouraného Bruce jsem vážně nečekala. Akcí pomálu, nehledě k tomu, že mi přišel svým výrazem trošku vyšinutý.Hm, zklamání, víc jak za tři to dneska nebude:-) ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Film je už takový nějaký vyčpělý. Nedostává mě tolik jako jeho mladší bratříčci. Bruce Lee se celou dobu tváří i chová jako psychopat, dokonce i když vyznává lásku. Líbí se mi však, že Chen Zhenova (BL) pomsta je taková nejednoznačná, likviduje sice jednoho hajzlíka za druhým, ale zároveň tím odsuzuje sám sebe a ničí i životy svých přátel, a to v někdy docela zmateném střihu akčních scén, kde je např. jeden ze soupeřů na zemi a najednou v zlomku sekundy stojí na nohou. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Hlavní téma filmu je útlak Číňanů Japonci. Od toho se odvijí vše. Přes boje po dialogy. Bruce ke všemu chtěl dodat do filmu co nejvíce autenticity, a tak jeho protivníci jsou hlavně skuteční japonští herci. Je pravda, že pokud někdo nezná toto období rivality, tak nebude tolik cítit napjatou atmosféru onoho filmu. Té napjatosti hlavně geniálně pomohl Bruceův obličej, protože dokáže (ať si řikáte co chcete) během minuty ukázat hrozivé množství pocitů aniž by řekl slovo. Je to možná hlavní důvod toho, proč ho mají rádi všichni po celém světě. Protože nemusí vědět co ve filmu říkají,...stačí jim vidět. Na orig dvd je bezvadný bonus, který se týká komentáře nejvíce sběhlého člověka asijských bojových filmů Baye Logana . Po jehož shlédnutí se dostanete více do atmosféry těchto legendárních mlátiček a budetemít chuť si to pustit ještě jednou.Přííísahám:) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Na základe osobných nezhôd počas nakrúcania ukončil Bruce Lee spoluprácu s Lo Weiom hneď po tomto filme. (Peter-1307)
  • Podľa historických záznamov skutočný Chen úspešne unikol zo Šanghaja. (Peter-1307)
  • Herec a kaskadér Wah Yuen ztvárnil postavu Chan Zhena (Bruce Lee) a zaskočil tak za jejího představitele v souboji proti Yoshidovi (Yi Feng) v záběru, kdy dělá salto. Wah Yuen si hraje i ve známé scéně před bránou ZOO, kdy se vysmívá Chan Zhenovi. (Epistemolog)

Reklama

Reklama